Rektör Budak, “Üniversitemizi hedeflerine ulaştırmak için çalışmalarımızı her şartta sürdürüyoruz”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Rektör Budak, “Üniversitemizi hedeflerine ulaştırmak için çalışmalarımızı her şartta sürdürüyoruz”

Facebook'ta paylaş
04/05/2020 , 11:37:47

Küresel salgın dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlaması ve normal hayat rutinlerinde yaşanan farklılıklar,  her sektörde olduğu gibi yükseköğretim kurumlarında da çalışma ortamının değişmesine neden oldu. Koronaviüs tedbirleri kapsamında dijital ve çağdaş eğitim anlayışı ile Ege Üniversitesinde  uzaktan eğitim sistemine geçtiklerini ve sistemi her geçen gün yeni algoritmalar ile güçlendirdiklerini ifade eden Rektör Budak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  eğitim öğretim süreçlerinin kesintiye uğramaması ve bu sürecin en az hasarla aşılması yönündeki önerileri ve  Yükseköğretim Kurulu  Başkanımız Sayın  Prof. Dr. Yekta Saraç’ın  belirlediği yol haritası doğrultusunda uzaktan online eğitime başladık. Eğitim ve öğretimimizi hiçbir sıkıntı yaşamadan sürdürüyoruz. Hiçbir öğrencimizin mağdur olmaması için azami önem göstererek her türlü tedbiri alıyoruz. Üniversitemizde, eğitim öğretimde adeta bir dijital devrim yaşıyoruz. Bu başarı, iki yılı aşkın süredir hayata geçirdiğimiz yeni dijital algoritmaların ve yönetimde gösterdiğimiz stratejik çalışmalarımızın neticesidir.  Derslerimizi Ege Ders platformu üzerinden başarılı bir şekilde gerçekleştirirken diğer yandan da üniversitemizin akademik birimlerinin kurulları ile senato ve yönetim kurulu toplantılarımız başta olmak üzere tüm toplantılarımızı online yapmaya devam ediyoruz. Son sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek bünyemizdeki 16 fakülte, 9 enstitü, 5 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulunun akademik kurul toplantılarını online olarak yaptık. Toplantılarımızda birimlerimizin eğitim, öğretim, araştırma ve bilimsel çalışmalarını hocalarımızla birlikte değerlendirdik” dedi. 

“Araştırma heyecanınızı iliklerinize kadar hissedin”

Üstlendikleri sorumluluğun, taşıdıkları sıfatların gereği olarak; Ege Üniversitesi ismini belirledikleri hedefler doğrultusunda araştırma üniversiteleri ve dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasına girmesini sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Rektör Budak, “COVID-19 salgını, bu zorlu süreçte bilginin önemini ve Ar-Ge faaliyetlerine yatırım yapmanın zorunluluğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Bu süreçte köklü bir bilim yuvasının mensupları olarak göreve geldiğimizde kısa süreli hedeflerimizin ilk sırasına yazdığımız Araştırma Üniversitesi olma vizyonumuzun ne denli önemli olduğunu bir kez daha idrak etmiş olduk. Evlerimizde kaldığımız bu günleri, ülkemiz için, insanlık için Ar-Ge başta olmak üzere bilimsel projeler geliştirmeye ayırarak avantaja çevirebiliriz. Bilim insanları olarak bu bilinçle hareket etmeliyiz. Egeli bilim insanlarından bir isteğim var. Bilim insanı; araştırma, üretme yeni bir şeyler söyleme heyecanını iliklerine kadar hisseden kişidir. Araştırma heyecanını iliklerinize kadar hissedin.  Bu sürecin en kısa zamanda normalleşeceğine inanıyorum.  Öğrencilerimizi özledik. Onları sabırsızlıkla bekliyoruz. Salgın  sonrası tüm çalışanlarımızla yüz yüze görüşmeyi umuyorum” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin