CHP PM ÜYESİ TEKİN’DEN YEREL BASINA DESTEK ÇAĞRISI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

CHP PM ÜYESİ TEKİN’DEN YEREL BASINA DESTEK ÇAĞRISI

Facebook'ta paylaş
Koronavirüs salgınından en fazla etkilen kesimlerden birinin de yerel basın olduğunun altını çizen CHP PM Üyesi Umut Tekin yaptığı haber ve yorumlarla sorunlara yerel yöneticilerin dikkatini çeken, halkı yerel konularda bilgilendiren, yerel kamuoyu oluşturan, katılımcı demokrasinin gelişmesine katkı sağlayan, kitle iletişim araçları diye tanımlanan “Yerel Yayın Kuruluşları” da büyük sıkıntı içinde olduğu gerçeği aşikardır”dedi.
25/04/2020 , 12:08:44

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin’den yerel basına ve yerel basına destek çağrısı yaptı.

 

Tekin yaptığı açıklamada şu görüşlere yere verdi;

 

“Yaşadığımız Covid 19 salgını nedeni ile maddi ve manevi olarak etkilenen vatandaşların imdadına hızlı ve ayrım yapmadan yetişebilen yerel yönetimler olduğunu ve bu salgın yerel yönetimlerin önemini bir kez daha gösterdi. 

 

Bölgesinde yaşanan olaylar ve sorunlar konusunda iletişim aracı olan, insana “yaşanan yer” düşüncesini kazandıran yerel yayın kuruluşlarından doğru ve tarafsız bilgi almak ta böyle günlerde önemini yine gösteriyor. 

 

Kötü giden ekonomik koşullara birde salgın nedeniyle yaşanan tablo eklenince her kesimin dayanamaz hale geldiği gibi, yaşadığımız yerde yerel unsurları ve sorunları ortaya çıkaran, yaptığı haber ve yorumlarla sorunlara yerel yöneticilerin dikkatini çeken, halkı yerel konularda bilgilendiren, yerel kamuoyu oluşturan, katılımcı demokrasinin gelişmesine katkı sağlayan, kitle iletişim araçları diye tanımlanan “Yerel Yayın Kuruluşları” da büyük sıkıntı içinde olduğu gerçeği aşikardır. 

 

Doğru ve tarafsız olmalarının gücü olan reklam gelirleri yok denecek kadar azalmıştır. Basın mensupları hastalığın bulaşma riskine rağmen hala sokakta haber toplamakta, kamera arkası dediğimiz emekçiler ise her gün bu haberlerin bizlere ulaşmasında var gücüyle çalışmaktadır. 

Yerel Medya’nın ayakta kalabilmesi için merkezi hükümetin biran evvel vergi, maaş desteği, faizsiz kredi imkanı, çalışanların primleri konusunda destekleyici açıklama yapmak zorundadır. 

Salgın zamanında da ve sonrasında da doğru ve tarafsız yerel haber almak önemli olduğu için sahip çıkma zamanıdır.” 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin