“Belediyeyi de düşünerek araçları iade ettik”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

“Belediyeyi de düşünerek araçları iade ettik”

Facebook'ta paylaş
İlçede görev yapan Vefa Ekipleri’nin ulaşımını sağlayan Gaziemir Belediyesi araç ve şoförlerinin iadesi konusunda Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer’den bir açıklama geldi.
22/04/2020 , 18:52:13

Haber merkezlerin e maillerine son dakikada düşen Gaziemir Kaymakamlığı’nın belediye araçlarını ve şoförlerini geri yolladığı haberi İzmir ve ilçe kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, koronavirüs salgınından itibaren ilçelerde risk grubunda bulunan vatandaşlara yardım etmek için kurulan Vefa Ekipleri’ne araç ve şoför desteği verdiklerinin altını çizmişti. Başkan Arda “Bu görevi seve seve yaptık. 65 yaş üstü vatandaşların isteklerini karşılamak için canla başla çalıştık. Yüzlerce vatandaşımıza ulaştık. Bugün Gaziemir Kaymakamlığı tarafından belediye araçlarımız ile görev yapan şoförlerimiz geri gönderildi. Buna bir anlam veremedik. Dışarıdan temin edecekleri araçlar ve şoförler ile bu görevi yapacaklarını söylüyorlar. Biz de bir kamu kurumuyuz. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması anlamında bu salgından kurtulmak için devlet kurumu olarak önemli çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Bu sabahtan itibaren Vefa Destek Grubu’ndaki görevimize, bize bilgilendirme yapılmadan son verildi. Biz her koşulda vatandaşlarımızın yanındayız. Onlara her türlü ihtiyaçlarında destek vermeye devam edeceğiz” diyerek tepki göstermişti.

 

KAYMAKAM ÜÇER’DEN HEM TEŞEKKÜR HEM İADE

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın açıklamalarının ardından bir açıklamada Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer’den de açıklama geldi. Kaymakam Üçer sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu;

“İlçemizde vefa gruplarımızı kamuya ait araçlarla ve personelle takviye ettik. 15 Marttan beri ilçemizde 6 noktada hizmet veren 7 Vefa Sosyal Destek grubumuzla hem 65+ vatandaşlarımızın gündelik ihtiyaçlarını ve maaş ödemelerini gerçekleştirdik, hem de genel yasak günlerinde halkımızın acil ihtiyaçlarını giderdik. Bu süreçte vefa gruplarımız 4000’e yakın vatandaş talebine cevap vermiş oldular.
Vefa gruplarımızda en başından bugüne kadar Gaziemir Belediyesi tarafından, belediyenin de yoğun çalışmaları olduğu ifade edilmesine rağmen, bizim talebimiz üzerine ve kaymakamlık araçlarına ilaveten, 6 araç ve 12 şoför görevlendirildi ve bugüne kadar özveriyle görev yaptılar. Arifesinde bulunduğumuz Ramazan Ayı süresince belediyemizin gıda güvenliği ve hijyeni konularında görevleri yoğunlaşacağı için, belediyemizin işlerini kolaylaştırmak amacıyla araçlarını ve şoförlerini Ramazan boyunca iade ettik. Sonrasında duruma göre yeniden talep etmemiz söz konusu olabilecektir. Bu süreçte vefa gruplarındaki çalışmalarımızı Kaymakamlığımıza bağlı genel idare kuruluşlarının araç havuzunda bulunan hizmet araçlarıyla yürüteceğiz. Bu vesileyle çalışmalarımıza destek olan Gaziemir Belediyesi yönetici ve personellerine teşekkür ediyorum.”

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin