GEDİZ ELEKTRİK’TEN, ŞANLI’NIN AÇIKLAMALARINA KARŞI AÇIKLAMA
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

GEDİZ ELEKTRİK’TEN, ŞANLI’NIN AÇIKLAMALARINA KARŞI AÇIKLAMA

Facebook'ta paylaş
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’nın Alsancak ve Kemeraltı’nda bazı esnafların borçlarını ödemediği gerekçesiyle elektriklerinin kesildiği ve EPDK’nın kararının Gediz Elektirik tarafından uygulanmadığı yönündeki açıklamalarına cevap geldi. Gediz Elektrik’ten yapılan açıklamada Şanlı’nın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
17/04/2020 , 11:44:22

 

Geçtiğimiz günlerde Yerel Haberci internet sitesinden de yayınlanan ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı tarafından yapılan basın açıklamasında yer alan ifadelere Gediz Elektik A.Ş.’den karşı açıklama geldi.

 

Borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle Alsancak-Kordon ve Kemeraltı’nda bazı esnafların elektriklerinin kesildiğini söyleyen Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı EPDK’nın Covit-19 pandemisi sürecinde aldığı kararlara Gediz Elektik A.Ş. tarafından uyulmadığını ifade etmişti.

 

Şanlı’nın ifadelerine karşı açıklama gönderen Gediz Elektik A.Ş., Kordon İşadamları Derneği Başkanı’nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadı belitildi.

 

Gediz Elektik A.Ş. basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

 

15 Nisan 2020 tarihinde Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’nın “EPDK’nın kararına işlemleri dayandıran şirket kapalı ve faaliyet göstermeyen ticari işletmelerin elektriğini kesiyor. Sorduğunuzda ‘uygulama sadece konutlar için’ diyorlar. Böyle mantık olur mu? Ayıptır”  açıklamasına istinaden yayınlanan haberlere yanıt niteliğindeki açıklamamızı tarafınıza aktarmak isteriz.

 

Haberde yer alan “Koronavirüs salgınının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) elektrik ve doğalgaz için yaptığı kesilmeyecek” ifadesi doğru bir ifade değildir.

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan virüse (Covid-19) karşı alınan önlemler çerçevesinde sayaç okuma süreçleriyle ilgili olarak T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 03.04.2020 tarihinde “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” kararı alınmıştır. Bu düzenlemeyle ile ilgili ne yazık ki kamuoyunda gerçekle ilgisi olmayan değerlendirmeler yapılmakta, vatandaşlarımız yanlış bilgilendirilmektedir.

 

Kıyasen Fatura Düzenlemesi, sadece karantinaya alınan ve idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ile sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar için geçerli olacak ve yalnız bu durumlar için kıyasen fatura yöntemi izlenecektir.

 

Alınan bu kararla, belirtilen bölgelerde hem sayaç okuma personellerinin hem de o bölgede yaşayan vatandaşlarımız için risk oluşturabileceği gerekçesiyle sayaç okuma işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Bu dönemdeki faturalar kıyasen fatura düzenlemesi kapsamında müşterilerimizin geçmiş tüketim alışkanlıklarına göre oluşturulacaktır. Kapsama alınan bölgelerin dışında kalan müşterilerimizin ise sayaç okuma ve faturalandırma süreçleri normal seyrinde devam ederek müşterilerimizin tüketimlerine göre faturalandırılacaktır.

 

EPDK’nın Sayaç Okuma Düzenleme Basın Açıklaması’nın detayına linkten ulaşılabilir; 

https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/2-8112/epdk-sayac-okuma-duzenleme-basin-aciklamasi

 

Dünya olarak Covid-19 salgını nedeniyle zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, müşterilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, Gediz Perakende Satış AŞ olarak inisiyatif alarak mesken aboneliklerimizin 30 Nisan 2020 tarihine kadar elektrik borçlarından kaynaklı enerjileri kesilmeyecektir. EvdeKal kampanyasına evlerin enerjisini kesmeyerek katkı yapmaktayız. 29 Mart 2020 tarihinde sizlerle de paylaştığımız basın bülteninde uygulamamızı açıklamıştık.

Ek olarak, yetkili kurumlar tarafından alınan ve yayınlanan kararları yakından takip ettiğimizi, kurum olarak bu kararları hayata geçirmek için hazır olduğumuzu belirtiriz.

Bu süreci elbirliği ile atlatacağımıza inanıyor, sağlıklı günler diliyoruz.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin