İNSANOĞLU KÜRESEL BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYA
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

İNSANOĞLU KÜRESEL BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYA

Facebook'ta paylaş
27/03/2020 , 20:21:26

 

İnsanoğlu küresel bir krizle karşı karşıyadır. Bu kriz görünen o ki çağımızın en büyük krizi. Hızlı ve kararlı davranmak zorundayız. Bugün alacağımız küçük ‘evdekal’ çağrıları yalnızca sağlık sistemimiz için değil aynı zamanda ekonomik, kültürel ve politik hayatımızı da şekillendirecek gibi görünmektedir. Dolayısı ile uzun eylemlerimizin vadeli sonuçlarını da hesaba katmalıyız.

Elimizde bulundurduğumuz alternatifler arasından seçim yaparken, yalnızca yakın tehdidi nasıl aşacağımızı değil ama fırtına geçtikten sonra nasıl bir dünyaya uyanacağımıza da kendimize sormalıyız.

Evet. İnsanlık bununla er ya da geç yüzleşecek, hayatta kalacak, pek çoğumuz hala yaşıyor olacak ama farklı bir dünya düzenine uyanacağımız da net.

Çok sayıda devlet, yüz milyonlarca yüz tanıma kamerası kullanarak ve de insanları vücut ısılarını ve tıbbi durumlarını kontrol ve rapor etmeye zorlayarak yalnızca şüpheli virüs taşıyıcısı algılama yöntemleri geliştirerek kalmadı, ama aynı zamanda bu kişilerin hareketlerini izlemekle, temasta bulundukları kişileri de tanımlayabildi. Dolayısı ile aynı zamanda ciddi bir tanıma ve teşhise karşı veri bankası da oluşturmuş oldu. Bütün bunların yeni olmadığını düşünebilirsiniz. Son yıllarda hükümetler ve uluslararası büyük şirketler de bu yöntemlerle veri topladıkları gündemimizi meşgul etmektedir. Yarınların da hesabı yapılarak, bugün veri tabanınıza aldığınız bu kitlelerin, yarın hareketlerini ve hatta ısı değeri ve kan basınçları ile, nelere pozitif nelere negatif yaklaştıklarını, net üzerinden yollayacağınız bir link ile ölçebilecek duruma geleceğiz.  Bu işin olumlu tarafı gibi görünmektedir. İşin olumsuz tarafı ise bunun dehşet verici yeni bir izleme sistemine meşrutiyet kazandıracak olmasıdır. Kuşkusuz bu veri toplama yönteminin acil durum için alınmış önlem olduğunu savunabilirsiniz. Fakat tüm uluslar bu durumu diledikleri gibi uygulama hakkını ellerinde bulundurabilirler. Bu durumu, vatandaşların( her ülke için ayrı) kendi iyiliklerine olan önlem ve uygulamalarına iştirak etmesi, çözümün en doğru yolu olacağı inancındayım. Olanların bilimsel gerçeklerle de desteklenmesi ve şeffaf bir şekilde halk ile paylaşılması da yerinde bir davranış olacaktır.

Doğru bilgiye erişimi olan halk, her zaman hareketleri kontrol edilen cahil bir halktan daha güçlü olacaktır. Ancak bu seviyede bir işbirliği ve uygulamaya güven tesisi, bir önceki uygulamaların ışığında mümkün kılınacaktır. Eğer siz geçtiğimiz birkaç yılda sorumsuz bir siyaset, kasıtlı bir medya organlarına sınırlama, ahlaki sisteme bozukluk mikrobu enjekte ettirdiyseniz, adaletin temel ilkelerine güvenilmezlik, küçücük eğitim sıralarında ne olduğu belirsiz bir program izlediyseniz, bu sefer halka güven vereceğiniz noktada gerekeni yapacak bir yönetim tarzına muhtaç olursunuz. Çünkü güven bir gecede ve-veya bir konu üzerinde uzlaşıp oldubittiye getireceğiniz ve tamir edeceğiniz bir duygu ihtiva etmez. Ne demişler ‘yalancının mumu yatsıya kadar yanar’ ….

 

Kalın sağlıklı günlerde. 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin