DEÜ’DE KORONAVİRÜS SEFERBERLİĞİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

DEÜ’DE KORONAVİRÜS SEFERBERLİĞİ

Facebook'ta paylaş
26/03/2020 , 10:20:55

Dünya genelinde salgına dönüşen ve milyonlarca insanın hayatını tehdit eden COVID-19 (Koranavirüs) ile mücadele konusunda Türkiye birçok önlemi hayata geçirirken; Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) de ulusal sağlık politikalarına uygun çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle ileri yaş grubundaki bireyler için ciddi risk oluşturan virüs nedeniyle tedbirlerini artıran, ortak kullanım alanlarını ilaçlatan, olası salgın riskini azaltmak için akademik ve idari personelin dönüşümlü çalışmasını sağlayan DEÜ Rektörlüğü, şimdi de kurum imkânları ile çarşaf, tek kullanımlık önlük, dezenfektan ve koruyucu maske üretimine başladı.

Birey ve toplum hayatını olumsuz etkileyen bu dönemin akıl ve bilimi kullanarak aşılması gerektiğini kaydeden Rektör Hotar, “Ülke olarak son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Devletimiz, bu konuda son derece kararlı şekilde hareket ediyor. Bizler de koronavirüs’ün olası risklerini ortadan kaldırmak için mesai arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Hepimizi yakından ilgilendiren bu durum karşısında üniversite hastanemizdeki vatandaşlarımızın, hocalarımızın ve sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarına önem veriyor; kurumumuzun bütün imkanlarını da onlara sunuyoruz” dedi. Bu noktada bölgesel hizmet sunan üniversite hastanesinde sıklıkla kullanılan bazı ürünleri kurum imkanları ile imal etmeye başladıklarını açıklayan Rektör Hotar, “Devletimiz, üniversitemize her türlü imkanı sunuyor ancak bizler, yerli ve milli üretim anlayışı içinde kendi çözümlerimizi de üretiyoruz. Bu doğrultuda hastanemizdeki terzihanede, sıklıkla kullanılan çarşaf ve tek kullanım önlük imalatına başladık. Benzer şekilde sağlık çalışanlarımızın ihtiyaç duyduğu şeffaf koruyucu maskeleri de üç boyutlu yazıcılarla üretiyoruz. Mühendislik Fakültemiz tarafından üretilen dezenfektandan ise bütün üniversitemiz yararlanıyor” diye konuştu.

 

ORTAK KULLANIM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Üniversite olarak aldıkları bazı önlemlerden bahseden Rektör Hotar, “Virüsle ilgili dünyada yaşanan gelişmeleri ilk günden itibaren yakından takip etmiş; bilim insanlarımız ile yaptığımız toplantılarda konuyu etraflıca değerlendirmiştik. Ülkemizde ilk vaka ortaya çıkar çıkmaz da, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere devletimizin ilgili kurumlarının hazırladıkları yol haritasına uygun bazı planlamalar yaptık. Biz, milletimize karşı kamusal sorumlulukları olan bir kurumuz. Dolayısıyla çözümlerimizin de ivedi olması gerekiyordu. Buradan hareketle kurum içi ve dışı bilgilendirme faaliyetleri yapmaktan ortak kullanım alanlarını dezenfekte edilmesine kadar kapsamlı birçok çalışmayı hayata geçirdik. Önümüzdeki günlerde planımızı uygulamaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

 

 

 

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Riskin ortadan kalkmasıyla birlikte öğretim faaliyetlerinin de başlayacağını aktaran Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz ve insanlık adına son derece sıkıntılı geçen bu günleri, atlatacağımıza inanıyoruz. Bu noktada devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarının yaptığı açıklamaların dikkate alınmasını özellikle hatırlatmak istiyoruz. Bizler üzerimize düşen sorumluluğu aziz milletimiz adına yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Şu kritik günlerde vatandaşlarımızdan zorunlu hallerin dışında evden çıkmamalarını tavsiye ediyoruz.”

 

ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK

Dünya Sağlık Örgütü’nün Küresel Acil Durum ilan ettiği 30 Ocak 2020’den bu yana Sağlık Bakanlığı Koronavirus Hastalığı-2019 Rehberi doğrultusunda hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, hastanenin bütün birimlerinde önlemlerin alındığını söyledi.

Kuşkulu olgular için izole odaların oluşturulduğunu ve servislerde COVID-19 ile ilgili eğitimlerin verildiğini belirten Küçükgüçlü, “Enfeksiyondan korunmak için gerekli tedbirleri, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda aldık ve sağlık personelimize de virüs hakkında bilgi verdik. Bölgesel hizmet sunan hastane olduğumuz için zaten gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve Rektörlüğümüz de ihtiyaç duyduğumuz her konuda bizlere destek veriyor. Şu anda çarşaf ve tek kullanımlık önlük imalatı için terzihanemiz yoğun şekilde çalışıyor. Üniversitemizdeki bazı birimlerde dezenfektan ve personelimiz için şeffaf koruyucu maske üretimine başlandı. Dolayısıyla bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Bu dönemde vatandaşlarımıza olası risklere karşı dikkatli olmalarını, ortak kullanım alanlarından uzak durmalarını, hijyen kurallarına uymalarını ve asılsız bilgilere itibar etmemelerini önemle hatırlatmak istiyoruz” dedi.

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin