VEFA EKİPLERİNE TÜRK KIZILAYI DA DESTEK VERİYOR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

VEFA EKİPLERİNE TÜRK KIZILAYI DA DESTEK VERİYOR

Facebook'ta paylaş
24/03/2020 , 12:20:55

65 Yaş ve üzeri yaşlardakiler ile kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların koronavirüs salgını nedeniyle risk altında bulunmaları nedeniyle söz konusu kişilere getirilen sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Söz konusu riskli grupların sokağa çıkma yasağı konularak evde tutulmaları ise onların temel ihtiyaçlarının ve de gereksinimlerinin nasıl karşılanacağı, özelikle de yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarının karşılanacağı kamuoyunda soru işaretleri doğuruyordu.  

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bu sorunun karşılığı; il ve ilçelerde Vefa Ekipleri kurulması olarak verildi.

İzmir Valiliği başta olmak üzere tüm ilçelerde kaymakamlığın başkanlığında, belediyeler, ilçe resmi kurumları, kamu yararına çalışan derneklerin yaptığı bir dizi toplantı sonucunda İl ve İlçelerde merkez ofislerinin yanı sıra sokağa çıkma yasağı getirilen vatandaşların her türlü sorununa çözüm bulacak Vefa Ekipleri oluşturuldu.

İl ve ilçelerde kurulan Vefa Ekipleri’ne bir destekte Türk Kızılayı’ndan geldi. Türk Kızılayı il ve ilçelerdeki ekiplere dahil olarak 65 Yaş ve üzeri yaşlardakiler ile kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların yardımcı olmaya başladı.

Türk Kızılayı’nın tarihten gelen bir misyona sahip olduğunu belirten İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Baykalmış, “Bakanlığımızın genelgesiyle 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlarımız için kısıtlama kararı alınmıştı. İzmir Valiliğimizin koordinasyonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Kızılayı, geçmişten bu güne milletin yanında olmuş, vatandaşının yardımına koşmuştur. Aynı birikim ve ruh ile çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

İzmir’in nüfus yapısı itibariyle yaşlı nüfusa sahip kentler arasında ön sıralarda yer aldığını belirten Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı’da çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Şanlı, “Biz, şubelerimiz aracılığıyla valilik ve kaymakamlıklarımızla koordineli saha çalışmalarına destek veriyoruz. Kızılay’ın müthiş bir lojistik gücü ve organizasyon kabiliyeti var. Gönüllü bağışçılarımız ve duyarlı vatandaşlarımızın destekleriyle çok önemli başarılara imza atan kurumumuz yine aynı duyarlılıkla çalışmalarını yürütüyor.  Konak ilçemiz de yaşlı, ihtiyaç sahibi vatandaşımızın olduğu bir yer. Gelen taleplere ve isteklere mümkün olduğu kadar hızlı yetişmeye çalışıyoruz”dedi. Şanlı ayrıca, İzmir’de şubesi bulunmayan ilçelere de destek verdiklerini, talep gelmesi durumunda oluşturulan ekiplerin bölgeye giderek gerekeni yaptıklarını ifade etti.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİ 112,155 VE 156 NUMARALARININ YANI SIRA (168) TÜRK KIZILAYI’NI DA ARAYABİLİR

 

65 Yaş ve üzeri yaşlardakiler ile kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların taleplerini iletmek için 112, 155 ve 156 numaralı telefonları kullanmaları gerekiyor.

Öte yandan söz konusu ihtiyaç sahiplerinin de Türk Kızılayı’nın resmi çağrı merkezi olan 168 nolu telefonlarından da yardım isteyebilirler.

 

 

     

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin