Gerçek bir hayat hikayesi...
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Gerçek bir hayat hikayesi...

Facebook'ta paylaş
Aynı anda hem pilot, hem doktor hem de savcı yardımcısı olduğunuzu ve bunların hepsini 19 yaşından küçükken yaptığınızı düşünün.
22/03/2020 , 11:32:15

Aynı anda hem pilot, hem doktor hem de savcı yardımcısı olduğunuzu ve bunların hepsini 19 yaşından küçükken yaptığınızı düşünün. İmkansız gibi görünen bu hikaye bizzat Frank Abagnale Jr.'ın kendisinin yaşadığı olayları kaleme aldığı otobiyografisinden bir uyarlamadır.

 

Filmde Frank'i Leonardo Di Caprio ve onun peşindeki polisi de Tom Hanks canlandırmaktadır. Temelde bir kovalamaca hikayesinden oluşan bu film Frank'in üstün zekası ve peşindeki polis Carl (Tom Hanks) ile arasındaki değişik ilişkiyle izleyenlere mükemmel bir seyir zevki veriyor.

 

İzlerken gözünüzü dahi kırpmayacağınız ve çoğu zaman hayrete düşeceğiniz yüksek tempolu bir film.

 

Şimdi gelelim sahte çeklerle 3 milyon doların üstünde parayı bozduran bu genç dâhinin hikayesine. Frank Abagnele varlıklı bir ailenin tek çocuğu. Mutlu bir çocukluk yaşayan Frank 16 yaşına bastığında babasının vergi kaçakçılığı yaptığının ortaya çıkması üzerine tüm hayatları değişir.

 

Daha sonra olaylar hızlı bir şekilde tepetaklak olmaya başlar. Annesi babasını aldatır boşanmaya karar verirler ve Frank evden kaçar. Ve yanına aldığı tek şey babasının 16.yaş doğum günü hediyesi olan çek defteridir.

 

Bir süre işleri yoluna koymakta zorlanan Frank daha sonra pilot olmaya karar verir. Daha doğrusu bir pilot üniforması alır ve bir de bakmışsınız ki uçak uçuruyor.

 

Bir kılık değiştirme ustası olan Frank pratik zekasıyla adeta sistemin açıklarıyla alay eder. 

 

Sahte çekte seri üretime geçince olay FBI'ın da dikkatini çekmeye başlar ve hiç bilmedikleri bu dolandırıcının peşine düşerler. Ve ilk karşılaşma yaşanır. Biz tam Frank şimdi köşeye sıkıştı dediğimizde Frank yine bütün soğuk kanlılığıyla olaydan sıvışır ve Carl'ı alt eder. Fakat Carl düştüğü bu durumla daha da çok hırslanır ve gece gündüz Frank'i bulmaya çalışır.                  

 

Noel gecesi Carl'ı arayan Frank ondan korkmadığını hatta onunla konuşmak istediğini gösterir.

 

Pilot olarak çok dikkat çekmeye başlayınca rotasını değiştirir ve doktor olmaya karar verir. Bir gecede Harvard'dan birincilikle mezun olur(!)

 

Hastanedeki hemşirelerden biri olan Brenda'ya (Amy Adams) aşık olur ve ailesiyle tanışmaya gider. Brenda'nın babası bir savcıdır. Doktorluğun ona göre olmadığını anlayan Frank bu kez de şansını avukatlıktan yana dener. Baro sınavına girer ve başarıyla geçer. Burada kendisinin gerçekten ne kadar zeki olduğunu görüyoruz.

 

Evden kaçtığı ilk andan beri babasıyla hiç bağını kesmeyen Frank ona sık sık mektuplar gönderir. Babasına dolandırıcılık yaptığını hiç söylemese de babası bunun farkındadır hatta oğluyla gurur bile duyduğu söylenebilir.

 

Ve yine noel gecesi Frank Carl'ı arar ve sohbet ederler. İki seferde de en bunaldığı anda Carl'dan bir nevi yardım ister. İkilinin ilişkisi hikayenin enteresanlığına çok yakışır bir şekilde gelişiyor diyebiliriz. Onlara neredeyse arkadaşlar demek bile mümkün.

 

Sürekli işte şimdi bitti, yakalanıyor dediğimiz anlarda bile paçayı kurtaran Frank biz izleyenleri yoruyor.

 

En sonunda Carl Frank'i Fransa'da bulduğunda Frank sanki onu beklermişçesine coşkulu bir şekilde karşılıyor. Ve hatta onu gördüğüne seviniyor. Fakat artık başka çaresinin kalmadığının da farkında olarak teslim oluyor. Fransız polisi Frank'i Carl'dan alıp götürürken. Aralarındaki bu garip bağ Carl'ın bir şekilde Frank'i korumasına sebep oluyor.

 

Filmin sonunda Carl'ın yine noelde Frank'in yanına geldiğini görüyoruz. Frank'e incelemesi için üstünde çalıştığı yeni suçlunun çekini gösteriyor ve Frank hızlıca çeki eline bile almadan tüm detayları söylüyor.

 

Carl'ın ilgisini çeken bu olay daha sonra Frank'e iş teklifinde bulmasına kadar uzanıyor. Filmin anlattığı tüm bu olaylar aslında çok güzel bir şekilde sonuçlanıyor diyebiliriz. FBI'ın en çok arananlar listesinde yer alıp bir FBI sahte çekler departmanı çalışanı olmak tam Frank Abagnale'e göre son.

 

Filmin sonundaki yazılardan bu hikayenin gerçek bir hikayeden alıntı olduğunu öğrenince film izleyenleri iki kat daha çok kendine sevdirerek bitiyor.

 

Eminim izledikten sonra siz de Frank Abagnale'in hikayesini internette araştırmaya dalacaksınız!

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin