60 yaş ve üzerine özel “Biz evdeyiz” kampanyası
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

60 yaş ve üzerine özel “Biz evdeyiz” kampanyası

Facebook'ta paylaş
Ege Geriatri Derneği ve Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ile “Biz Evdeyiz’”kampanyası başlattı.
19/03/2020 , 11:08:57

Koronavirüs salgınında en yüksek risk grubu olarak adlandırılan 65 yaş üstü kişilerin bu süreci evlerinde geçirmelerini öneren uzmanlara bir destekte Ege Geriatri Derneği ve Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden geldi. “Biz evdeyiz” kampanyası düzenleyen öğretim üyesi ve öğrenciler evde vakit geçirebilmek adına sanal ortamda bir dizi etkinlik düzenledi.

Doç.Dr. Sevnaz Şahin tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Geriatri Bilim Dalı;  yaşlı sağlığı uzmanı yaşlı doktoru yetiştiren bilim dalıdır. Biz Ege Geriatri Derneği ve Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ile ‘Biz Evdeyiz’ kampanyasını başlattık.  Geriatri uzmanları olarak yıllardır evin dışına çıkmaları için cesaretlendirdiğimiz ileri yaştaki bireylere bir süredir tam tersini söylüyoruz. ‘Evde kalın’ diyoruz ‘aman dışarı çıkmayın’ diyoruz. 

En son tecrübemizi 60 yaş ve üzeri bireylere eğitim verdiğimiz Tazelanme Üniversitesi öğrencilerinde yaşadık,  okullumuzun Corono virüs tehditi nedeniyle tatile girdiğini söylediğimizde  gözlerdeki soru işaretleri ve yüreklerindeki sıkıntı  hepimizi çok etkiledi.

Son günlerde sadece ileri yaş için değil  tüm yaş grupları için dışarı çıkmamanın  evde kalmanın ne kadar zor olduğu gördük . Evde kalın dedik ama evdeki yalnızlık duygusuna çare olamadık.

Tam bu noktada  alanda çalışan akademisyenler ve   farklı meslek grubundaki uzmanlarımız ile üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak ‘Biz Evdeyiz’  kampanyasını  başlattık .  

Kampanyamız  Corono virüs salgın tehditine karşı hepimizin üzerine düşen sorumlulukları olduğu temeline dayanır. Salgını durdurmak  hepimizin elinde.  Gelin hep beraber evdeyiz diyelim. Evlerimizde sevdiklerimizle geçirdiğimiz anları yaptığımız özel bir keki, sohbetlerimizi videoya çekip kampanya sayfasında paylaşalım. Evlerimizden birbirimize destek olalım, online paylaşımlarla uzakları yakın yapalım. Paylaşımlarımız ile birbirimize misafir olalım tek başına olmadığımızı hissedelim, birbirimize yoldaş olalım.

Bu kampanyayı sağ duyunun, bilgeliğin tecrübenin sembolü olan şu sıralar  dışarı çıkmalarını istemediğimiz   65 yaş ve üzeri bireylerle  başlatıyoruz. Haydi sevgili büyüklerimiz evdeki anlarınızı bizlerle paylaşın lokomotif olun salgına dur diyelim sevdiklerimizi, ülkemizi ve dünyamızı koruyalım.

Ege Geriatri Derneği ve Ege Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri işbirliğiyle

Doç.Dr. Sevnaz Şahin

Ege Geriatri Derneği Başkanı (Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı D

Geriatri Bölüm Dalı)

Dr. Nurgül Kocakoç (Yaşlı Sağlığı Doktora)

Buğçe Kamer Baybaş (İletişim Uzmanı, Yaşlı Sağlığı Doktora) 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin