Şehide duygusal veda
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Şehide duygusal veda

Facebook'ta paylaş
Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Muhammed Ak (22) Gaziemir’den son yolculuğuna uğurlanırken binlerce vatandaş gözyaşlarıyla O’nun yanındaydı.
03/03/2020 , 19:18:59

Şehit Mustafa Muhammed Ak’ın cenazesi Gaziemir Gülhane Camii’ne geldiğinde, çok sevdiği elindeki oyuncağını Ay Yıldızlı Tabuta bırakan 10 yaşındaki Eda Yiğen adlı küçük kız “Rahat uyu” sözleri herkesi duygulandırdı.

Oğlunu musallada gören babası Cemil Ak ayakta durmaya zorlanınca İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın devreye girmesiyle kendisine plastik sandalye getirildi. Diğer oğlu (14) Tuncay Ak ile aynı safta cenaze namazına duran babayı yakın çevresi ve teskin etti. Anne Nermin Ak ise 22 yaşındaki oğlunu toprağa veriyor olmanın acısını derinden yaşadı.

 

Şehidincenaze törenine aralarında İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, milletvekilleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başta olmak üzere ilçe belediye başkanları ve binlerce Gaziemirli katıldı.

 

Şehit Mustafa Muhammed Ak Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

ŞEHİT SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANIRKEN (VİDEO)

ŞEHİDİN CENAZE NAMAZI (VİDEO)

 

GAZİEMİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE ŞEHİTLTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

 

Öte yandan Mart ayı olağan toplantısı sırasında Gaziemir Belediye Meclisi Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit düşen tüm askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

Şehitlerle ilgili Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Yüreğimiz kan ağlıyor. Suriye’de şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. İnşallah Suriye’de daha fazla şehit vermeyiz” dedi.

 

CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık, Ak Parti Grup başkanvekili Uğur İnan Atmaca, MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve söz alan meclis üyeleri Şehitlere rahmet dilerken, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi.  

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin