Seydiköylüler Derneği 10.Yılını kutluyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Seydiköylüler Derneği 10.Yılını kutluyor

Facebook'ta paylaş
Gaziemir’in eski yaşam kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2010 yılında kurulan Seydiköylüler Derneği 10.yaşını Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nde kutlamaya hazırlanıyor.
21/02/2020 , 19:52:40

Osmanlı Devleti’nin son 150 yıllık döneminde Müslüman Türkler ve Hıristiyan Rumların bir arada yaşadıkları Seydiköy, 19. Yüzyılın ortalarından itibaren İzmir’de ticaret yapan aralarında İngiliz, Fransız ve İtalyan asıllı Levanten Aileleri’ne de ev sahipliği yaptı. Kurtuluş Savaşı ve ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına giden yolda imzalanan Lozan Antlaşması sonrasında Yunanistan ile Nüfus Mübadelesi (Değişimi) yaşanmıştı. Seydiköy’de yaşayan Rumlar Yunanistan’ın Atina civarında göç ederken, Yunanistan’ın Korcu, Kavala, Selanik, Drama bölgesinde yaşayan Türkler’den bir bölümü de İzmir’e ve oradan Seydiköy’e yerleştirildiler.

Cumhuriyet ile birlikte Seydiköy kasabası belediye statüsünde yaşam sürerken gelişen zamanla 1960’lı yıllarda Gaziemir adını aldı. 1992 yılından itibaren ilçe statüsünü kazanan Gaziemir’de yaşayanlar geçmiş kültürlerini ve özgün oyun ve geleneklerini günümüze taşımaya özen gösterdiler. Kentleşen ve her geçen gün gelişen Gaziemir’de ‘Seydiköy’ yaşam kültürünü ve geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak dönemin yerel yöneticilerin desteğiyle 2010 yılında Seydiköylüler Derneği kuruldu. Seydiköylüler Derneği her yıl düzenledikleri Dostluk ve Dayanışma geceleriyle yerleşik ailelerin bir araya gelmesini sağladı. Seydiköylülerin yanı sıra Gaziemir’de yaşayan ve bir şekilde ilçeyle bağı olan kişilerinde düzenlenen dostluk ve dayanışma gecelerine katılması eski ile yeni yaşamın birleştirilmesine önemli kaktı sağladı. Türkiye’deki Seydiköylüler Derneği’nden çok önce buradan Yunanistan’a göç eden Rumların Seydiköy adını ve kültürünü yaşatmak adına Atina’da kurdukları Seydiköylüler Derneği her ülkedeki Seydiköylülerin bir çok etkinlikte bir araya gelmesini de sağladı.

Kuruluşundan bugüne 10 yılı geride bırakan Seydiköylüler Derneği 2020 yılında bir çok sosyal ve kültürel etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

22 Şubat 2020 Cumartesi günü Kuşaadası Sealight Resort Hotel’de düzenlenecek Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nde Seydiköylüleri ve Gaziemirlileri yeniden bir araya getireceklerini ifade eden Dernek Başkanı Hakan Süvari herkesi yıl içerisinde yapılacak etkinliklere de davet ediyor.

Hakan Süvari “Seydiköylüler Derneği olarak 10.yılımızı kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Dostluk ve Dayanışma Gecemizde yine herkesi aileleriyle birlikte bir araya getiriyoruz. Bir hafta sonunu hep birlikte geçirmenin keyfini ve mutluluğunu paylaşacağız” dedi.

Seydiköylüler Derneği 2020 etkinlikleri ise şöyle;

22 Şubat Dostluk ve Dayanışma Gecesi.

5 Mart Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu Konseri/ Gaziemir AKM

2 Nisan Seydiköylüler Derneği Türk Sanat Müziği Konseri / Gaziemir AKM

4 Nisan Gaziemir Gastronomi Festivali Yöresel Yemekler / Festival Alanı

8-9 Nisan Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu Tiyatro Oyunu / Gaziemir AKM  

14 Nisan Seydiköylüler Derneği Halil İbrahim Aşıklar “Monşer Show” / Gaziemir AKM  

6 Mayıs  Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu Konseri / Narlıdere Yaşlılar Konuk Evi

4 Haziran Balkan Gezisi / Yunanistan ve diğer Ülkeler.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin