Gazeteci Emre Döker’e çirkin saldırı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Gazeteci Emre Döker’e çirkin saldırı

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediyesi’nden çıkarılan işçiler için pazaryerinde bildiri dağıtan bir grup sendika temsilcisi kendilerini fotoğraflamaya çalışan, basın çalışanlarını darp etti. Çıkan arbedede saldırgan kişiler gazeteci Emre Döker’in kolunu kırdılar. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yapılan saldırıyı kınadı.
20/12/2019 , 18:32:55

Gaziemir Belediyesi tarafından iş akitlerine son verilen sendikalı iki işçi için eylem yapan Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası önceki gün belediye önünde yaptıkları protestolarını bu kez pazaryerinde sürdürdü. Üstlerinde beyaz önlükleri ve beraberindeki bir gurupla pazaryerine gelen sendikacılar Gaziemir Belediye Başkanı’nı işçi düşmanı ilan eden bildirileri dağıtmaya başladılar. Gaziemir Belediyesi Zabıta Ekipleri’nin müdahalesi sonrasında başlayan sözlü tartışmalar yerini tartaklamaya bıraktı. Bu sırada belediyenin basın biriminde çalışan Gürkan Çetinkaya’nın fotoğraf çekmesine büyük tepki gösteren sendika temsilcileri, Çetinkaya’nın fotoğraf makinesini elinden aldı. Bu sırada bazı kişiler, Çetinkaya’ya yumrukla saldırıya geçerken, duruma müdahale etmek isteyen basın danışmanı Gazeteci Emre Döker’e yönelen saldırganlar Döker’i yere düşürürdüler. Tartaklanmaya devam edilen Döker’i çevrede bulunanlar, saldırganın elinden zor kurtardılar. Olay yerinin yanında bulunan Polis Karakolu’ndan koşan polislerin olayı yatıştırması zaman alırken olayın meydana geldiği noktanın güvenlik kameralarınca izleniyor olması dikkatlerden kaçmadı.

Olay sonrasında hastaneye kaldırılan Emre Döker’in kolunda üç kırık tespit edilirken, Gürkan Çetinkaya’nın da kafasından ağır darbeler aldığı doktorlar tarafından rapor edildi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’da olay sonrasında yaptığı açıklamada sendika temsilcileri kınadı.

Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını, basın çalışanlarına yönelik saldırının hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceğini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Her platformda iş, emek, adalet diyen; işçinin alın teri ve hakları için mücadele ettiğini dile getirenlerin yaptığı bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. İşçinin yanında durduklarını, emek mücadelesini verdiklerini dile getirenlerin, sadece görevlerini yapan belediye çalışanlarımıza karşı giriştikleri bu şiddet barındıran tutum hiçbir şekilde kabul edilemez. Belediye personelimizin kendi istekleriyle Belediye-İş Sendikası’ndan ayrılıp DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na geçmesini hazmedemeyenlerin yaptıkları bu çirkin saldırının failleri yargı önünde hesap verecek” dedi.

 

Hülya Özcan
20/12/2019 , 21:35:27
Mağdurların kimliklerini yazarken, lütfen saldıranların da isimlerini de yayınlar mısınız? Asıl onların deşifre olması gerekmez mi?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin