918 litre atık yağ toplayan Çeşmeli muhtara ‘Teşekkür Belgesi’
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

918 litre atık yağ toplayan Çeşmeli muhtara ‘Teşekkür Belgesi’

Facebook'ta paylaş
Çeşme Belediyesi’nin mahalle muhtarları aracılığıyla başlattığı atık yağ toplama kampanyasına aktif olarak katılan Güven Köstekçi kendi traktörüyle mahallesindeki evleri ve işletmeleri dolaşarak 918 litre atık yağ topladı. Mahalle muhtarı Köstekçi’nin örnek çabası Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi.
19/12/2019 , 09:26:56

Bitkisel atık yağ toplama firması ALBİYOBİR ile Çeşme Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Güven Köstekçi’ye toplanılan yağ karşılığında Teşekkür Belgesi ve Atatürk Çiçeği’nin yanı sıra 20 adet bulaşık deterjanı, 100 adet bone, 6 adet fiber bez, 10 adet önlük, 10 adet battal boy çöp poşeti verildi.

 

918 litre atık yağ toplayarak, bu konuda vatandaşları bilinçlendirmeye devam edeceğini belirten Ardıç Mahalle Muhtarı Güven Köstekçi, “Öncelikle Belediye Başkanımız M. Ekrem Oran’a ve ALBİYOBİR firmasına bu çalışma konusunda biz muhtarları da bilinçlendirdikleri için teşekkür ediyorum. Bir litre atık yağın bir milyon litre temiz suyu kirletebildiğini biliyorum ve bu konuda hassas davranıyorum. Doğayı ve çevremizi temiz tutmamız gerektiğini, bu atık yağların börtü böcek gibi haşarelerin çoğalmasında büyük bir etken olduğunu da biliyorum. Bu nedenle ev ev, kapı kapı gezerek tüm mahalleye yoğurt kabı dağıttım. Restoran ve işletmelerden rica ettim, 918 litre yağ topladım. Bu konuda katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Başkan Oran tebrik etti

Güven Köstekçi’yi tebrik eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Muhtarlıklarımıza bitkisel atık yağ toplayan anlaşmalı olduğumuz firmalar tarafından birer adet yağ bidonu teslim edildi. Vatandaşlarımızdan atık yağları kullanmamalarını ve bu yağları muhtarlıklarımızda bulunan bidonlarda biriktirmelerini rica ettik. Hassasiyet göstererek bu konuda üstün performans gösteren Ardıç Mahalle Muhtarımız Güven Köstekçi’yi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

“Bizim yapmamız gerekeni yaptı”

ALBİYOBİR firmasından Aysun Talimciler Köstekçi’ye bu davranışı için teşekkür ederek, 

“Güven Muhtarımız’a çok teşekkür ediyoruz bu hassasiyeti için. İzmir’deki bir çok belediye ile çalışıyorum ilk kez bir muhtarın bu şekilde çalışarak, böyle yüklü miktarda yağ teslim ettiğine şahit olduk. İnanamadık gelene kadar emin olamadık. Bizim yapmamız gereken işi kendisi bizim adımıza yapmış kendisine teşekkür ederim. Güven Muhtar 918 litre atık yağ toplayarak, öncelikle doğanın korunmasında büyük katkı sağlamış oldu. Bu yağların tekrardan suya ve denize gitmesine engel olarak, balıkların yaşamasını sağladı. Ayrıca bu atık yağların kanalizasyonları tıkamasının önüne geçerek belediyeye büyük katkısı oldu. Bunun yanı sıra, bu yağların kaçakçılara gitmesini de engellemiş oldu. Kaçakçılar bu yağlardan sabun yapıyor ya da kaçak mazot yapıyor. Bazen de bu yağlar merdiven altı firmalara giderek tekrar önümüze yağ olarak geliyor.  Bu nedenle Güven Köstekçi’ye bir kez daha çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin