Gaziemir’de çöp toplama konusunda taşeron şirket krizi CHP’li belediyelerin iş birliğiyle aşıldı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Gaziemir’de çöp toplama konusunda taşeron şirket krizi CHP’li belediyelerin iş birliğiyle aşıldı

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediyesi, ilçenin temizlik işlerini yapan taşeron firmanın sözleşmesinin bitmesine 20 gün kala sözleşmeye aykırı olarak göreve çıkmaması üzerine hızla çözüm bularak ilçede çöp sorunu yaşanmasına izin vermedi.
12/12/2019 , 11:04:28

Gaziemir Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten taşeron Şeker Petrol Firması’nın çöp toplama araçlarının, kontağını kapatarak göreve çıkmaması üzerine ilçede Gaziemir Belediyesi’ne ait iki aracın yanında CHP’li belediyelerden gelen araçlarla çöpler toplanmaya devam ediyor. Taşeron firmanın kullandığı 14 aracın durması üzerine belediye, kendisine ait 2 çöp toplama aracıyla temizliğe devam ederken Menderes, Bornova, Konak, Çiğli ve Buca belediyelerinin verdiği destek ile ilçede çöpler sorunsuz toplandı.

Yerinde inceledi
Taşeron firmanın kontak kapattığı gün; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz ve Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar ile birlikte yeni çöp toplama kamyonlarının imalatını yapan Efe Endüstri Firması yetkililerini ziyaret ederek imalat aşamasındaki araçların son durumunu inceledi. Başkan Arda ve ekibi, Efe Endüstri Firması Yurtiçi Satış Müdürü Fevzi Koşar ve İzmir Bölge Satış Şefi Serkan Akgün’den bilgi aldı.

Önemli iş birliği
Yaşanan sorunun ardından ilçe belediyelerin hızla Gaziemir’e destek verdiğinin altını çizen Başkan Arda, bu desteğin ve iş birliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Sorunun yaşandığı ilk gün, Menderes ve Bornova belediyelerinin çöp toplama araçlarını ilçeye gönderdiğini de anlatan Başkan Arda, “Şu anda ilçemizde çöp toplama işlemleri 4 vardiya şeklinde sorunsuz, aksamadan devam ediyor. Belediyemize ait iki çöp toplama aracının yanında ilçe belediyelerinin gönderdiği araçlarla yaşanan sıkıntılı durumu büyümeden çözdük. Destek veren belediyelerden gelen araçların yakıtlarını biz ödüyoruz ve şoförleri de bizden. Bu süreçte Gaziemir halkının yanında olan ilçe belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Doğru karar vermişiz!”
Başkan Halil Arda, firmanın çöp toplama araçlarını göreve çıkartmayarak Gaziemir halkına karşı suç işlediğini, bununla ilgili tüm yasal haklarını kullanacaklarını da belirterek “Çöp toplama ve temizlik işlerinde büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. İşleri taşeron firmadan alarak kendi bünyemize geçiriyoruz. Sadece 6 milyon 500 bin lira ödeyerek temizlik araçlarımızı yeniledik. Buna karşın sadece temizlik işleri için taşeron firmaya ayda 500 bin liraya yakın ödeme yapıyorduk. Bu işlem ile önemli bir tasarruf da sağlayacağız. Firmayla anlaşmamızın bitmesine çok kısa bir süre kala yasal olmayan sebeplerle araçlarını göreve çıkarmadılar. Bu da bizim temizlik işlerini belediye bünyemize almamızın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi” diye konuştu.

Yeni araçlar yılbaşında Gaziemir sokaklarında olacak
Başkan Arda, araçların yeni yılda Gaziemir sokaklarında olacağını da vurgulayarak “Efe Endüstri Firması yetkilileriyle görüştük. İmalatı devam eden araçları yerinde inceledik. Çalışmalar hızla sürüyor. Anlaşmamızda olduğu gibi çöp toplama araçlarımız yeni yıl itibariyle teslim edilecek” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin