Kadınlar Masal Evi’yle hayatını değiştiriyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Kadınlar Masal Evi’yle hayatını değiştiriyor

Facebook'ta paylaş
İzmir Toros’ta açılan Masal Evi, kadınların ekonomik hayata katılmasını çocukların ise eğitim almasını sağlıyor.
09/12/2019 , 11:33:01

İzmir’in Toros mahallesinde yaşayan kadınlar hayatlarını değiştiriyor. Toros’ta açılan Masal Evi’i kadınlara, dikiş kursu ve bu kursta edindikleri becerileri ekonomik gelire çevirebilmek için kooperatifçilik eğitimi alma, çocuklara ise okul öncesi eğitim imkânı sağlıyor. Kursiyerlerden Fatma Kocayer, "Çocuklarımıza baktığımız için evden çıkamıyorduk. Ama Masal Evi'ne oğlumla beraber gelebiliyorum. Burada sosyalleştik, evin içine kapanmaktan kurtulduk” diyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daha önce Seferihisar’da hayata geçirdiği Masal Evi projesinin İzmir’in merkez ilçelerindeki ilk uygulamasına Toros semti ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Masal Evi Projesi’nin amacı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan 4-6 yaş arasındaki çocukların sosyal gelişimlerini desteklemek ve annelerine mesleki beceri kazandırarak kooperatifler aracılığıyla onlara ekonomik destek sağlamak olarak ifade ediliyor.

 

Kadınlar birlik olup başaracak

Kursiyer Gül Sevim Hansu, daha önce de dikiş eğitimi almak istediğini ancak bununla ilgili bir olanak yaratamadığını dile getirerek, "Kooperatifçilik hakkında eğitim alınca kendime güvenim arttı. Açıkçası bizi yüreklendirdiler. Çünkü tek başımıza çok fazla bir şey yapamayız. Ama şimdi birlikten doğan güçle yol alacağız. Bölge kadınları bir olup bunu başaracağız" şeklinde konuşuyor.

 

Kursiyer Fatma Kocayer de Masal Evi’nin hayatlarındaki önemine vurgu yaparak “En önemlisi özgürleştik, kendimize güvenimiz arttı. Kooperatif sayesinde ürünlerimizi satacağız. Kadın olarak güçleneceğiz" diyor.

 

Müzik ve satranç eğitimi de olacak

Toros Masal Evi'nin sorumlusu, sosyolog Serdar Gökhan Şahan ise üç ay gibi kısa bir sürede çocuklarda olumlu değişiklikler gözlediklerini söylüyor. Şahan şöyle devam ediyor: “İlk geldiğinde konuşma zorluğu yaşayan bir çocuğumuz şimdi kendini ifade etmeye ve cümle kurmaya başladı. Suriye'den gelen bir başka çocuğumuz artık Türkçe konuşuyor. Velilerle yaptığımız görüşmelerde de çok olumlu yorumlar alıyoruz.”

 

İlk siparişler Büyükşehir’den

Masal Evi’nde dikiş kursu alan kadınlar ilk siparişlerini aldı. Kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlıklarını sürdürdüğü ve yeni doğum yapan annelere hediye edilecek "İzmir'e Hoş Geldin Bebek" paketi için bebek havlusu yapıyor.

 

Müzik ve satranç eğitimi de alacaklar

Masal Evi’nde 4-6 yaş grubu çocuklar haftada iki gün beden eğitimi, bir gün de İngilizce dersi alıyor. Bu yaş grubuna yönelik yakın zamanda müzik ve satranç eğitimleri de planlanıyor. 7-14 yaş grubuna yönelik ise fen, matematik ve yaratıcı drama dersleri devam ediyor. Ayrıca felsefe eğitimi ve çocuk haklarıyla ilgili seminerler de düzenleniyor.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin