Gaziemir meclis üyesine, Meclis’ten güçlü ikaz!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Gaziemir meclis üyesine, Meclis’ten güçlü ikaz!

Facebook'ta paylaş
Aylardır meclis toplantısına katılmayan Hülya Cici 2019 Aralık ayının ikinci toplantısına da katılmadı. Meclis üyelerinin mazeretlerinin oylanması gündem maddesinde belediye meclisinin CHP, Ak Parti ve MHP üyeleri Cici’nin mazeretini kabul etmedi. Cici iki kez daha toplantıya katılmaması halinde meclis genel kurulu tarafından, meclis üyeliğinden düşürülecek.
04/12/2019 , 19:39:51

Nisan ayında yeniden oluşan Gaziemir Belediye Meclisi’ne, CHP aday listelerinden 20, Ak Parti’den 9 ve MHP’den 2 üye (Cumhur İttifakı’nın Ak Parti’den ortak listesiyle) toplam 31 kişi belediye meclis üyesi seçilmişti.

 

Aradan geçen sekiz aylık süre sonunda seçilenlerden bir meclis üyesinin, meclis üyeliği düşme tehlikesiyle karşı karşıya!

Bu isim ise; aylardır, olağan, olağanüstü meclis toplantılarına katılmayan bu isim Ak Parti’nin listesinden 11. Sıradan seçilen Hülya Cici.

 

2019 Aralık ayının ilk toplantısında konuyu gündeme taşıyan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Benim belediye başkanı olarak sizlerinde meclis üyesi olarak Gaziemir halkına karşı üstlenmiş olduğunuz görev ve sorumluluklar var. Ancak Hülya Cici arkadaşımız aylardır hiçbir meclis toplantısına katılmadı. Katılmamakta da ısrar ediyor. Hiç kimse kusura bakmasın bundan sonra toplantıya katılmayan meclis üyelerinin mazeretlerini oya sunacağım. Üç kez üst üste meclis toplantısına katılmayan arkadaşımızı da yasal olarak meclis üyeliğini düşürmek hepimizin yasal görevi” şeklinde konuştu.

 

Belediye kanunu gereği belediye meclisinin de başkanlığını yürüten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın bu uyarısının, meclis üyesi Cici tarafından dikkate alınmadığı, Aralık ayı son toplantısına yansıdı.

 

Başkan Arda, Aralık ayı son toplantısının; Toplantıya katılmayan meclis üyelerinin oylanması gündeminde toplantıya katılmayanlar arasında yer alan Hülya Cici’nin mazeretini meclis üyelerinin oyuna sundu. CHP, Ak Parti ve MHP’li üyelerin çoğunluğu ile Hülya Cici’nin meclise katılmadığı ve mazeretinin ise kabul edilmediği tespit edilerek tutanaklara geçirilmesi sağlandı.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Her ne kadar aylardır toplantıya katılmamış olsa da Hülya Cici’nin mazereti meclis genel kurulunda okunarak kabul edilmekteydi. Buna karşın meclis üyesinin devamsızlığının sürmesiyle birlikte meclis başkanı bu durumun tutanak altına alınarak katılmadığı günlerin tespit edilmesi; belediye meclis üyelerinin görev ve yetkilerini düzenleyen belediye kanunu gereği düşürülme sürecinde de ilk adım atılmış oldu. Belediye kanuna göre bir meclis üyesi mazeretsiz olarak üç kez üç toplantıya katılmaması halinde meclis üyeliği son buluyor. Bu şekilde son bulan meclis üyeliğine, son seçimde belediye meclis üyeliği oylamasında en yüksek oyu alan, meclis üyesi yedek listesinde ilk isim meclis üyesi seçilerek görevine devam ediyor.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin