EGE ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÜYÜKELÇİLERE ÖDÜL
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

EGE ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÜYÜKELÇİLERE ÖDÜL

Facebook'ta paylaş
Rektör Budak, Barış Pınarı Harekâtına destek veren ülkelerin büyükelçilerine “Türkiye’nin Gerçek Dostları” plaketi takdim etti.
04/12/2019 , 09:30:46

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Barış Pınarı Harekâtına destek veren ülkelerin büyükelçilerine “Türkiye’nin Gerçek Dostları-Uluslararası Barış, İşbirliği ve Dayanışma Plaketi” takdim etti. Rektör Budak, “Barış Pınarı Harekâtına verilen destek, Türk Milletinin hafızasında nesiller boyu unutulmayacak, gönülden bir dostluk nişanıdır” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Barış Pınarı Harekâtına destek veren ülkelerin büyükelçilerine “Türkiye’nin gerçek dostları” plaketi verdi. Ege Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törenle, Barış Pınarı Harekâtına büyük destek veren Azerbaycan ve Pakistan adına; Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim’e ve Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Muhammad Syrus Saijjad Qazi’ye, “Türkiye’nin Gerçek Dostları-Uluslararası Barış, İşbirliği ve Dayanışma Plaketi” takdim edildi. Törende ayrıca, Makedonya’da Türkiye’nin sesi olan ve 10 sene boyunca İstanbul Başkonsolosluğu görevi yürüten,  Makedonya Cumhurbaşkanı Türkiye Başdanışmanı Zerrin Abaz’a da, “Türkiye’nin gerçek dostları” plaketi takdim edildi.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak; üç diplomatı aynı anda Ege Üniversitesi’nde ağırlamanın çok önemli bir işbirliği olduğunu kaydederek, Barış Pınarı Harekâtına verilen desteğin, Türk milletinin hafızasında gönülden bir dostluk nişanı olduğunu ve nesiller boyu unutulmayacağını kaydetti.

Törende, ayrıca, Azerbaycan ve Pakistan büyükelçilikleri ile Ege Üniversitesi arasında eğitimde işbirliği konusunda mutabakata varıldı. Mutabakat gereği, Ege Üniversitesi ile Azerbaycan, Pakistan büyükelçilikleri arasında; ortak kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklere imza atılacak.

Plaket töreni öncesi, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi’nde bir araya gelen diplomatların, “Üç diplomatın kariyer öyküsü” paneli ise, Çeşme’de büyük ilgiyle karşılandı. 400 üniversite öğrencisinin katıldığı panelde büyükelçiler, Türkiye için verdikleri mesajlarla ayakta alkışlandı. 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin