Belediye ile İlçe Sağlık işbirliğinde Gaziemir'de kadınlara muayene eğitimi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Belediye ile İlçe Sağlık işbirliğinde Gaziemir'de kadınlara muayene eğitimi

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediyesi ile Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kadın sağlığı ile ilgili önemli iş birliği Kadınlar muayene eğitimi aldı
27/11/2019 , 09:14:41

 

Gaziemir Belediyesi ile Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçede yaşayan kadınları kanserden korunma yolları hakkında bilgilendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Etkinlikte, kadınların 20 yaşından sonra belirli aralıklarla kendi kendilerine meme muayenesi yapmalarının önemi vurgulandı. Kadınlar, bir simülatör yardımıyla meme muayenesinin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak öğrendi. Ayrıca kadınlara kolon kanseri taramasında kullanılan gaitada gizli kan testi kiti de dağıtıldı.
Gaziemir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kadınlar ve çocuklar için çalışmaya hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenledikleri etkinlik ile farkındalık yaratmak istediklerini belirterek “Kadın dostu Gaziemir için mücadele veriyoruz. Amacımız kadınlarımızın sağlıklı, güvenli, mutlu olması. İlçemizde bu koşulları yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadın sağlığının önündeki engellerin kaldırılması için sağlık taramaları ve bilgilendirme toplantılarıyla onların yanlarında olmak istiyoruz”  dedi.
Gaziemir Gönüllü Çalışma Platformu üyelerinin ve Cumhuriyet semt evlerinde eğitim gören kursiyerlerin katıldığı etkinlikte Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) Uzman Doktor Sinem Doğanay; kadınlara kanser türleri, erken tanı ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Dr. Doğanay, iki kurum arasında yapılan işbirliği ile kanser tarama tırının Gaziemirli kadınlara meme kanseri taraması yapmak için geleceğini de açıkladı.

 

Erken tanı ile kanser tedavi edilebilir
Kanser türleri ve erken tanının önemine ilişkin sunum gerçekleştiren Dr. Doğanay, erken tanı koyulan meme kanserinin iyileşme oranının yüzde 98 olduğuna dikkat çekti. İyileşmeyen yaralar, yutma güçlüğü hazımsızlık, meme ve başka organlarda hissedilen şişlik ve sertlikler ile benlerdeki belirgin değişikliklerin kanser belirtileri olabileceğini de dile getirerek “Aşırı yağlı tüketme, fazla güneşe maruz kalma, alkol ve sigara kullanımı, hava kirliliği kansere yol açabiliyor. Kanser, erken tanı ile tedavi edilebilen bir hastalıktır. Meme kanseri ise kadınlarda en sık rastlanan hastalık türüdür. Sadece yüzde 7 ile 9 arasında bir oranla kısmi olarak ailesel geçişlidir” diye konuştu.

40 ile 69 yaş aralığındaki kadınların KETEM’e başvurmaları gerektiğini de anlatan Dr. Doğanay, “40 yaşından sonra her kadın, erken teşhis için evde kendine meme muayenesi yapmalı, sağlık personeline düzenli aralıklarla meme muayenesi yaptırmalı ve 40 yaşından sonra her iki yılda bir mamografi çektirilmelidir” dedi.

 

Kadın ve çocuğa sahip çıkılacak
Gönüllü Çalışma Platformu adına konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda da, Gaziemir’de kadına ve çocuğa sahip çıkmak için var güçleriyle çalışacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Kadını sağlıklı kılmak için, tüm çocukları ve kadınları kucaklayan bir ilçe olmak için yola çıktık. Gaziemir Belediyesi’nin meclis salonunda toplanmamızın ayrı bir anlamı var. Çünkü bu meclis hepimizin. Kadınlar bu mecliste her zaman yer alacak. Görev süremiz boyunca kadınlar bu meclisten çıkmayacak. Bizler çalıştıkça ilçemiz güzelleşecek, büyüyecek. Biz de Gönüllü Çalışma Platformu üyeleri olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önündeki engelleri kaldıracağız. Bu anlamda farkındalık yaratacak etkinliklere hız vereceğiz. Mesleki eğitim ve kişisel gelişim kursları, istihdam yaratan projeler ve danışmanlık hizmetimizle kadınlara yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin