Narlıdere'nin kadınları ‘şiddete hayır’ dedi!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Narlıdere'nin kadınları ‘şiddete hayır’ dedi!

Facebook'ta paylaş
Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve 16 Sivil Toplum Kuruluşu, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘şiddete hayır’ diye haykırdı!
25/11/2019 , 10:15:56

Belediye Başkanı Ali Engin “Eşit birey, medeni toplum anlayışıyla hareket ediyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadınlarımıza her alanda  destek olmaya devam edeceğiz'' dedi.

 

ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
Kadına yönelik şiddete ‘dur’ demek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Kadınız, Söyleyecek Sözümüz Var” temalı etkinlik, NARBEL Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve 16 sivil toplum örgütünün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, şiir ve koro dinletisi sergilendi. Belediye Tiyatrosu, kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak adına kısa bir oyun sergiledi. Etkinliğe katılanlar, ellerinde şiddet karşıtı dövizler taşıdı. Yapılan konuşmalarda, şiddete karşı tek yürek karşı konulması ve ortak hareket edilmesi mesajları verildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Kadın Kolları İlçe Başkanı Ömür Gürokur, STK Temsilcileri ve Narlıdereli kadınlar katıldı.


“EŞİT BİREY, MEDENİ TOPLUM”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, bir toplumda erkek ve kadın eşit olmalı, gelişimin önü bu sayede açılmalı. Bu anlayışla hareket ediyor, kadınlarımızın sosyal yaşamda, üretimde ve her alanda daha fazla yer edinmesi için çalışıyoruz. Bu nedenle Kadın Kooperatifi kurduk, kadınlarımızı üretim konusunda teşvik ettik! Kadın, toplumda ne kadar çok yer edinirse; sosyal alanda, kültür alanında, eğitim ve sanatta sesini ne kadar çok duyurursa kadına şiddet de o kadar azalır. Biz şiddete ‘hayır’ demeye ve eşit birey, medeni toplum hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin