Mesleki Eğitim’e, Gaziemir duyarlılığı!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Mesleki Eğitim’e, Gaziemir duyarlılığı!

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Kaymakamlığı öncülüğünde milli eğitim temsilcileri, meslek odaları ve özel sektör temsilcileri ilçedeki mesleki eğitim ve öğrencilere mesleki eğitimin öneminin kavratılması için yapılacak çalışmalar ele alındı.
21/11/2019 , 10:41:09

Okul - Sektör işbirliği kapsamında Gaziemir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki mesleki eğitim ve öğrencilere mesleki eğitimin öneminin kavratılması için yapılacak çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi. GESKOP Metin Taşkın Toplatı Salonu’nda yapılan toplantıya Milli Eğitim temsilcileri, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Adem Balkaya, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın ve yöneticileri, aralarında ESBAŞ, Hugo Boss ve Eldor firmalarının bulunduğu sektör temsilcileri ve Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Ayhan Aksoy katıldı.  

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereği geçtiğimiz ay Şehit Murat Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk toplantıda, Gaziemir’de mesleki ve teknik eğitim alanında yapılacak çalışmalarda sektör, ilgili meslek kuruluşları ve yerel yönetimlerin desteği alınarak ilgili temsilcilerden oluşan “Mesleki Ve Teknik Okul Yönetim kurulu” oluşturulması gündeme taşınmıştı.

 

Bu kez GESKOP’un ev sahipliğinde yapılan toplantıda Meslek liselerinin önemine bir kez daha dikkat çekildi, kurumlardan gelen istatistikler paylaşıldı.

Bu yıl meslek okullarından mezun olacak öğrencilerin iş piyasasında kendilerine yer bulabilmeleri olumlu adım atıldığının altı çizildi. Var olan sorunlarında masaya yatırıldığı toplantıda, tüm sorunların aşılması için izlenilecek yollar tartışıldı.

Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve mezunların iş piyasasına adapte olmaları için çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen GESO Başkanvekili Adem Balkaya “Odamız mesleki eğitimin geliştirilmesi ve özendirilmesi konusunda atılacak her adımın destekçisi olmaya devam edecektir” dedi. Balkaya "Odamız, iş gücünün arttırılması, istihdama yönelik çalışmaların yapılması, mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik çalışmaları önemsiyor ve destek veriyor. Gelişmiş ülke olmak için Mesleki ve Teknik eğitimi güçlü ülke olmalıyız. Okul-sektör işbirliği gençlerin istihdamına önemli katkı sağlayacaktır. Gençlerin istihdamının sağlanmasında bu gibi işbirliği çalışmaları son derece önemlidir. Bu nedenle de mesleki ve teknik eğitime öğrenci kazandırabilmek açısından mesleki tanıtımı ve yönlendirme çalışmalarına da ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Toplantıya katılarak deneyimlerini aktaran sektör emekçisi ve girişimcilerinden Yasin Mazlum’da mesleki eğitime vurgu yaptı. Mazlum “  “Mesleki eğitimin başarılı olabilmesi için çağdaş ülkelerin yaptığı gibi okul öncesinden başlayarak lise sonuna kadar devam eden süreçte öğrencileri kişisel kabiliyetlerine göre yönlendirme yapılmalıdır. Öğrenciler, yatkın oldukları alanlara yönlendirilirken, okul, aile ve öğrenci işbirliği içinde olmalıdır” dedi. 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin