Gaziemir Belediyesi’nin “Can Butonu” projesi finalde
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Gaziemir Belediyesi’nin “Can Butonu” projesi finalde

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediyesi evde bakım hizmeti projeleriyle, Türkiye'nin Sağlık Ödülleri Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi kategorisinde finale kalan tek belediye oldu.
15/11/2019 , 08:56:11

Gaziemir Belediyesi'nin, doktorclub.com tarafından düzenlenen ve “Türkiye'nin Sağlık Ödülleri” adıyla yapılan yarışmada “Sosyal Alarm Hizmeti ve Düşme Dedektörü Can Butonu” projesi, jüri değerlendirmesi sonucunda finale kaldı. 18 bin hekimin oy kullanabildiği Doktorclub Awards 2019’a, 19 kategoride 187 başvuru yapıldı.
95 jüri üyesinin bulunduğu yarışmada Gaziemir Belediyesi'nin “Can Butonu” ile birlikte Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nün “First Touch”, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi’nin “Hastalığa Değil Sağlığa Yatırım Yap” projeleri, Yılın Kamu Hastaneleri ve Sağlık Kurumları Ödülü – Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi finalistleri oldu.

Yalnız yaşayan yaşlı yurttaşların hayatlarını kolaylaştırmayı ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlayıp yaşlı ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan “Sosyal Alarm ve Düşme Dedektörü Hizmeti” ile finale kalan tek belediye olduklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu sistemde, sabit telefon hattı üzerinden çalışan ve boyun ya da bilekte taşınan buton aracılığıyla çağrı merkezi ile iletişim sağlanıyor. Yaş almış bireyin kontrolü dışında düşmesi halinde dedektör, otomatik olarak aktif hale geliyor ve çağrı merkezindeki sağlık profesyonellerine uyarı gönderiyor. Acil ambulans ve sağlık ekibi kayıtlı adrese kısa sürede ulaşıyor. Ücretsiz verilen bu hizmetten çok olumlu sonuçlar ve geri dönüş alıyoruz. İlçemizde 137 kişide sosyal alarm butonu, 19 kişide de düşme dedektörü bulunuyor” diye konuştu.

Evde bakım ortalaması merkez il düzeyinde!
Evde bakım hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Gaziemir’in nüfusu 137 bin. İlçemizde ikamet eden bakım hastaları dikkate alındığında toplam nüfusunun yüzde 1’i kadarına evde bakım hizmeti veriyoruz. Gaziemir’de bakım ortalamamız, orta ölçekli merkez nüfusuna sahip bir il düzeyinde” diye konuştu.

Oylama 30 Kasım’da sona erecek
“Türkiye Sağlık Ödülleri” yarışmasının son aşamasında, üye olan doktor ve diş hekimlerinin internet üzerinden yapacakları oylamayla kazanan proje 20 Aralık 2019’da açıklanacak. Üye doktor oylamaları, 30 Kasım 2019 tarihinde sona erecek. Bu dijital platforma üye olan doktorlar www.doktorclub.com internet sitesinden üye girişi yapıp oy kullanabilir,  üye olmayan doktorlar ise https://doktorclub.com/sign-up.php internet sitesinden yeni üyelik oluşturarak oy verme işlemleri gerçekleştirebilirler.

Doctorclub Awards 2019 nedir?
Ülkemizde, sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının çalışmalarını daha iyi ve kaliteli hale getirmek için sağlık hizmeti sunumunda yaratıcı, ilham verici ve yenilikçi fikirler ortaya konup uygulamaya geçilmesini teşvik etmeyi; farklılık ve farkındalık yaratarak öne çıkan proje, araştırma ve uygulamaların artmasına katkı sağlamayı amaçlayan Türkiye Sağlık Ödülleri etkinliğidir.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin