Olimpiyatlarda madalya umutlarımızdan Savranbaşı YH’ya kapak oldu.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Olimpiyatlarda madalya umutlarımızdan Savranbaşı YH’ya kapak oldu.

Facebook'ta paylaş
2020 Tokyo Yaz Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek genç sporcular arasında giren Nazlı Savranbaşı Yerel Haberi Dergisi’nin kapağında ye aldı. “Tokyo’da ilk hedefim, aletlerde finale kalmak ve tabi ki finale kaldıktan sonra da madalya kazanmak!” diyen genç cimnastikçi destekleri için herkese teşekkür etti.
31/10/2019 , 23:09:49

Cimnastik Milli Takımı’na girme başarısı gösteren ve gelecek vaat eden genç sporcular arasında yer alan Nazlı Savranbaşı İzmir ve yaşadığı kent olan Gaziemir’de de şimdiden gündem oluşturmaya başladı. Yerel Haber (YH) Dergisi’nin 175 sayına kapak olan başarılı cimnastikçi duygu ve düşüncelerini de paylaştı.

 

YH’da yayınlanan haber ve Nazlı Savranbaşı’nın düşünceleri  şöyle;

 

 

Nazlı Savranbaşı Olimpiyat Milli Takımı’nda

İzmir Gaziemirli genç milli cimnastikçi Nazlı Savranbaşı, 2020 yılında Japonya’da gerçekleşecek Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek. 17 yaşında ve milli takım kafilesindeki en genç cimnastikçi olarak yarışacak olan milli sporcu hayli heyecanlı. Savranbaşı’nın hedefi ilk önce final kalmak ve ardından ise ülkesine madalya ile dönmek!

 

Nazlı, her çocuk gibi önce evdeki koltukların tepesine çıkar ve yerlerde yuvarlanırdı. Ancak onun ki diğer çocuklara oranla daha farklı olmalı ki amcası ‘Bu çocuk bir cimnastikçi sanki’ sözleri ailenin dikkatini çekmeye yetti. Henüz 4 yaşında iken annesi minik Nazlı’yı semtindeki jimnastik kulübüne yazdırdı.

İlk zamanlarda cimnastik Nazlı için sanki bir oyundan farksızdı. Ancak daha sonra iş ciddi antrenman seviyesinde ilerlediğinde minik Nazlı zorlanıp yorulmaya başlamıştı. Zorlanıp ağlasa da yine de minik Nazlı cimnastiği bırakmadı. Bu yolda annesi en büyük destekçisiydi.       

Nazlı 8 yaşına geldiğinde artık yarışmacı bir kızdı! Hocalarının üzerine titrediği Nazlı ülke çapında katıldığı yarışmalarda elde ettiği dereceler ve madalyalar ile jimnastik dünyasının gelecek vaat eden yıldızlar arasında dikkat çekmeye başladı.

Nazlı’nın ilk yurt dışı yarışma deneyimini Bulgaristan’da yaşadı. Sofya’da düzenlenen yarışmada Türkiye ekibi iyi bir derece elde ederken Nazlı ise asimetri aletinde ikinci olmuştu. Nazlı daha sonra yıllarda sık sık Avrupa’daki yarışmalarda boy göstererek takımını ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmeye devam etti. 2018’e gelindiğinde ise İskoçya’da şampiyonada takımıyla birlikte Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden Nazlı Savranbaşı aynı yıl Arjantin’in Buenos Aires kentindeki Dünya Gençlik Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etti. Son olarak Mersin’de yapılan World Challenge Cup’ta birinci olan Nazlı Savranbaşı büyük hayali olan olimpiyatlara katılmanın kapısını Almanya’nın Stutgart kentinde yapılan Dünya Cimnastik Şampiyonası ile araladı. Nazlı Savranbaşı , Almanya’daki şampiyonada Tutya Yılmaz, Göksü Üçtaş Şanlı ile birlikte Türkiye’yi temsil etti. Nazlı bu yarışmada elde ettiği 49,799 derece ile Türkiye’yi, 2020’de Japonya’nın Tokyo kentinde yapılacak Yaz Olimpiyatları’nda temsil etme hakkını kazandı.

“Bu başarıyı elde etmek gerçekten kolay değildi. Bu yolda çok büyük emek var, mücadele var, gözyaşı var” diyerek duygularını paylaşan Nazlı Savranbaşı bundan sonraki hedefini ise şu sözlerle özetliyor; “Artık daha da çok çalışıp, Temmuz ayında ülkemi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.  Burada ki ilk hedefim, aletlerde finale kalmak ve tabi ki finale kaldıktan sonra da madalya kazanmak!”

 

Henüz 16’ncı yaşını yeni geride bırakan Nazlı Savranbaşı, 2024 Paris ve 2028  Los Angeles olimpiyatlarında da Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor.

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin