Şehir ve başkanlar…
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Şehir ve başkanlar…

Facebook'ta paylaş
05/11/2019 , 21:33:17

Millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96.yılını kutlarken, Cumhuriyetimizi kuran ve ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele sırasında ve kuruluş aşamasında O’na omuz veren silah arakadaşlarını, milli mücadeleye giden yolda ilk kurşunu atan Gazeteci Hasan Tahsin ve O’nun gibi bu vatan için kanını, canını veren nice isimsiz kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyoruz.

    Aziz Yurdun hemen yanı başında, Türk Milleti’ni tehdit eden teröristlere ve emperyalist devletler tarafından oluştrulmaya çalışılan sözde devlet yapılanmasına karşı Kuzey Suriye’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve Kahraman Mehmetçiklerimizi sevgiyle selamlıyoruz. Türk Milleti olarak onların arkasındayız!

 

    İzmir doğru yolda!

 

     Güncel yaşam konularına değinmek gerekirse yaşadığımız kent İzmir’de güzel şeyler olmaya devam ediyor. 31 Mart seçimlerinin ardından İzmir’de, gerek büyükşehir gerekse ilçe belediye başkanlıklarının çok büyük bir bölümünün değişmesine karşın genel olarak hizmette bir duraksama yaşanmadı.

     Belirli bir yaşam biçimi ve yerel yönetim anlayışının sistemli hale geldiği İzmir’de uygulanan bir çok proje, bugün başta İstanbul olmak üzere, bir çok büyükşehir belediyesinde ve ilçe belediyelerinde örnek alınarak uygulanıyor. Yerel yönetimlerde İzmir ekolü olarak tanımlanabilecek; Kırsalla destek ve tarımı teşvik projeleri, Süt Kuzusu, Otobüsü, Vapuru, Metrosu, Banliyösü, Tramvayı ile bir bütün hale gelen ve günün 24 saati hizmet veren Ulaşım Konforu, Yürüyen Merdivenli, Asansörlü Üst Geçitleri, Bisiklet Yolları, Kent Ormanı, Bostanlı’dan, Sahilevleri’ne kadar körfez boyunca Kıyı Sahil Düzenlemeleri, Organik Üretici Pazarları ve yaşam alanları Türkiye’nin tüm kentlerine ve ilçelerine örnek oluşturuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan ve henüz altıncı ayında olan Tunç Soyer, kente yaptığı dokunuşlarla da yarının İzmir’i için umut veriyor. Seferihisar Belediyesi’nden, İzmir’in en büyük belediyesine geçen Tunç Başkan’ı kim ne derse desin İzmirliler seviyor. O’na değer veriyor. Tunç Başkan’da bunu biliyor ve İzmirlilerin güvenine layık olmak için gecesini gündüzüne katıyor!

    Yaşadığım yer olan Gaziemir’e gelince;

    Dedesinin kurucu belediye başkanlığı yaptığı Gaziemir’de belediye başkanı seçilen Halil Arda’da kendini göstermeye başladı. Belediyenin mali yapısı başta olmak üzere bir çok alanda kendine has bir disiplin geliştirmeye çalışan Başkan Arda belediye kadrosundaki yapılanmasının büyük bir bölümünü tamamamladı. Arda, ortaya koyduğu yeni yönetim anlayışı doğrultusunda belirlediği yol haritasıyla yoluna devam ediyor.

     Kendi dönemi içerisinde Temizlik İşlerini belediye personeli ile yapacağını ilan eden Başkan Arda, gerekli araç ve ekipman ihtiyacını da görevinin ilk yedi,sekiz ayında tamamlayacağını ifade ediyor.

     Beldiyenin asli temel görevlerini, belediye elemanları ve ekipmanlarıyla yerine getireceğini söyleyen Başkan Arda; belediye mülklerinde bulunduğu halde özel işletmelerce kira yöntemiyle işletilen alanlarında, artık belediye personeli ile yapılacağı ve tülketici yararını önde tutan bir yönetim anlayışını benimsiyor. Merkez Pazareyeri’nde yaptığı düzenlemelerle tüketicinin yanında yer alacağını ortaya koyan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın bu çabalarını ilçedeki vatandaşlar da ilgiyle takip ediyor ve destekliyor.

 

    Muhtarın çabaları...

 

     Gaziemir’den hazır söz etmişken; ilçenin en sorunlu mahallerinden olan Emrez Mahallesi Muhtarı Ramazan Aslanalp’in çabalarına da değinmek isterim. Emrez Mahallesi bilindiği gibi Gaziemir’in Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde yer alan bir mahalle! Ancak kentsel dönüşümün gecikmesi ise bölgede bir çok sorunun da çözümü geciktiriyor, öteliyor! Buna karşın muhtarlıkta ikinci dönemini yapan Ramazan Aslanalp mahallesinin sorunlarını her platformda dile getiriyor ve çözümü için çaba gösteriyor. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bulunduğu toplantılarda taleplerini çok net ortaya koyuyor. Aslanalp dile getirdiği ve talep ettiği, Sarnıç Aktarma ile Semt Garajı arasında hizmet veren 828 nolu otobüs hattı Emrez Mahallesi’ne kadar uzatılmış bulunuyor. Muhtarın şimdiki hedefi ise, 510 nolu Gaziemir-Balçova otobüs hattının da Emrez’den geçmesi sağlamak! Aslanalp’in mahalle sakinleri adına bir başka isteği de, Semt Garajı’na ulaşmak isteyen yayaların güvenliği için bölgeye Yürüyen Merdivenli, Asansörlü Yaya Üst Geçidi’nin bir an önce yapılması!

 

Meclis Üyesi Ali Ekber Sarıgül: ESHOT yetkilileri konunun üzerinde

Gaziemir Emrez Mahallesi sakinlerinin, Gaziemir –Balçova hattında çalışan 510 nolu otobüslerin bölgelerinden de geçmesi talebinin CHP Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Ali Ekber Sarıgül’de yakından takip ettiği öğrenildi. Gaziemir Belediye Meclisi’nin Kasım Olağan Toplantısı sonrasında bilgi veren Mecli Üyesi Sarıgül “Bölgeden seçilmiş bir meclis üyesi olarak Gaziemir Belediye Başkanımız sayın Halil Arda’nın da bilgisi dahilinde Eshot yetkilileriyle bir dizi temasımız oldu. Özellikle bölgede okuyan öğrencilerimizin okullarına gidiş sırasında yaşadığı sıkıntıları kendilerine ilettik. 510 nolu söz konusu hattın yolculuk verileri inlemeye alındı. Hat güzergahının verimli ve düzenli bir şekilde işlemesi bakımından ilave araçlara ihtiyaç duyulduğunu bunu da ilgili daire başkanlığına iletildiği bilgisini aldık. Aralık ayında alımı planlanan araçların gelmesiyle birlikte, bölgedeki vatandaşların isteği yerine getirilecektir. Konunu takipçisiyiz”dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/03/2024 , 10:20:25
SİYASET
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin