İzmir Büyükşehir Belediyesi tarım ve istihdamı teşvik için protokol imzaladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarım ve istihdamı teşvik için protokol imzaladı

Facebook'ta paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alman Federal Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Türk-Alman İşbirliğinde Mesleki Beceri Geliştirme Projesi (TAMEB) protokolünü imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenecek proje sürdürebilir tarımsal teşvik ve kentteki istihdama yönelik farklı çalışmaları kapsıyor.
18/10/2019 , 22:53:35

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk-Alman İşbirliğinde Mesleki Beceri Geliştirme Projesi (TAMEB) kapsamında tarımsal teşvik ve kent içi istihdama yönelik iki yönlü çalışma yürütecek. Proje çerçevesinde İzmir'deki süt ve süt ürünlerinde kalitesi yüksek bölgeler belirlenecek ve bu bölgedeki üreticilere kaliteli süt ve süt ürünleri üretimi konusunda eğitimler verilecek. Eğitim sürecini tamamlayan üreticilere, sürdürülebilir süt ve süt ürünlerini sağlamaları için işletme kurulacak. İlgili protokol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Sequa Türkiye Temsilcisi Aynur Kuytu tarafından imzalandı.

İstihdam sağlanacak
TAMEB projesi kapsamında istihdam yaratmak için de çalışmalar yapılacak. Sequa  organizasyonuyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek çalışma İzmir'de yaşayan, 18-38 yaş aralığındaki kadın ve erkekleri, geçici koruma altındaki mültecileri ve İzmir'de yaşayıp iş ve meslek sahibi olmayan Türk vatandaşlarını kapsayacak. Proje uyarınca katılımcılar Meslek Fabrikası’ndaki meslek kurslarında eğitim görecek, uzmanlar tarafından yönlendirilecek ve istihdam sağlanana kadar proje içinde olacak.

Editöre Not:
Alman Federal Ekonomi İşbirliği ve Geliştirme Bakanlığı (BMZ) TAMEB projesi dahilinde Türkiye'ye 14 milyon avroluk bir finansal kaynak yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği protokol çerçevesinde finansal kaynağın 4 milyon avrosu İzmir'deki proje çalışmalarına aktarıldı. SEQUA ekibi, proje sürecinde eğer maliyetler artarsa yeni hibeler verileceğini de beyan etti.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin