Karşıyaka’da ‘Gönüllü Zabıta’ dönemi başlıyor!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Karşıyaka’da ‘Gönüllü Zabıta’ dönemi başlıyor!

Facebook'ta paylaş
Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İzmir’deki yerel yönetimler arasında bir ilk olan ‘Gönüllü Zabıta Projesi’nde başvuru süreci tamamlandı.
15/10/2019 , 14:04:18

Doktor, sosyolog ve maliye müfettişi gibi farklı mesleklerden 46 aday, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile tanışma toplantısında bir araya geldi. Tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Tugay “Projemizi başarıyla uygulayacağımıza ve Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum” dedi.

BİR AY BOYUNCA EĞİTİM VERİLECEK
Kentlilik bilincini güçlendirmek ve yerel yönetim hizmetlerine halkın katılımını sağlamak amacıyla hazırlanan proje; Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde yürütülecek. Gönüllü Zabıta Ekibi’ne katılmak için başvuru yapan 46 aday, önümüzdeki günlerde bir aylık eğitime alınacak. Eğitim süresince adaylara Gönüllü Zabıta Yönergesi anlatılacak, çalışma düzeni ile görev ve sorumlulukları aktarılacak.


TESPİT TUTANAĞI HAZIRLAYACAKLAR
Aralarında her yaş grubundan; öğrenci, emekli albay, banka müdürü, maliye müfettişi, senarist, doktor, diş hekimi ve sosyolog gibi farklı kesimlerden Karşıyakalıların bulunduğu katılımcılar, eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınavı geçen katılımcılara Gönüllü Zabıta Kartı verilecek. Ekip üyeleri, çevrenin kirletilmesinden kaldırım işgaline kadar, bölgelerinde gördükleri olumsuzluklar karşısında tespit tutanağı hazırlayarak Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne sunacak. Müdürlük gerekli olması halinde cezai işlem uygulayacak.


VATANDAŞ DA YÖNETİME KATILACAK
Proje ile zabıta mesleğinin halka tanıtılması, bu mesleğe ilişkin ön yargıların ortadan kaldırılması, zabıta hizmetlerinde verimliliğin artırılması, kent denetimi ile kentlilik bilincinin güçlendirilmesi amaçlanırken; Karşıyakalıların da bilgi ve birikimleriyle yerel yönetime katkı sunması sağlanacak.


“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ, ÖRNEK OLACAĞIZ”
Gönüllü Zabıta Ekibi ile birlikte daha düzenli, sağlıklı ve güzel bir kent yaratmak için çalışacaklarını vurgulayan Başkan Tugay “Ne yazık ki her yerde olduğu gibi Karşıyakamızda da kent düzenini bozan, çevre kirliliğine sebep olan, insan sağlığını tehdit eden davranışlarla karşılaşabiliyoruz. Biz bunların bazılarını görüyor, bazılarını da göremiyoruz. Bugüne dek bu tip insanlara çok fazla dokunulmamış olsa da artık biz ciddi olarak; bu tür davranışlara ceza ile yaklaşacağız. Tabii ki bir taraftan eğitim ve bilinçlendirme konusuna da eğileceğiz. Gönüllü ekibimizden her zaman doğru, tutarlı ve zamanlı beyan bekliyoruz. Eğer başarılı olursak tüm Türkiye’ye yayılacak güzel bir uygulamayı ortaya koymuş oluruz. İyi niyetle çıktığımız yolda sizlerin de desteğiyle başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin