Gaziemirli Tüketici Pazaryeri Uygulamasından Memnun!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Gaziemirli Tüketici Pazaryeri Uygulamasından Memnun!

Facebook'ta paylaş
İlçenin en büyük pazaryerinde yeniden düzenlemeye giden Gaziemir Belediyesi, kapalı pazaryerindeki tezgah aralarındaki yolları genişletmesi ve diğer uygulamaları, vatandaşlar olumlu karşıladı.
27/10/2019 , 19:50:01

Gaziemir Merkez Kapalı Pazaryeri'ndeki belediyenin yapmış olduğu yeni düzenlemeler ve uygulamalar ilçe sakini tüketiciler tarafından olumlu karşılanırken, pazaryerinde tezgah kuran bazı pazarcılar tarafından yapılan eleştirilerin ise yersiz ve maksatlı bulundu.

   İlçenin en büyük pazaryeri olan, Atıfbey Mahallesi'ndeki Merkez Kapalı Pazaryeri'nde tüketicilerin daha olumlu koşullarda alışveriş yapmasına olanak sağlamak isteyen Gaziemir Belediyesi bir dizi düzenleme ve uygulamaya gitti.

     Belediyenin gerçekleştirdiği düzenlemeler-den en dikkat çekeni ise pazar tezgahları arasındaki yolları genişletilmesi oldu. Kapalı pazaryerinden otoparka inen merdiven boşluğunu iptal eden Gaziemir Belediyesi bu alanı beton dökerek, pazar alanına dahil etti. Kazanılan alan sayesinde ve pazarcıların tezgah sınırlarına çekilmesini sağlayan belediye, pazar tezgahları arasında ara yolları genişletti. Gaziemir Belediyesi’nin bu uygulamaları  tüketicilerin pazaryerinde daha rahat alışveriş yapmalarını sağlayarak onların takdirini kazandı.

   Kapalı merkez pazaryerinde güneş görmediği halde, çadır kuran pazarcıları uyaran belediye ekipleri, görüntü kirliliğine olduğu kadar; göz yanılması yaratarak tüketicinin aldatılmasınıa da  'dur' demiş oldu!

   Merkez Pazaryeri'ne ulaşan ana yol üzerinde, seyyar tezgah kuranlara artık izin vermeyen Gaziemir Belediyesi’nin bir başka düzenlemesi de Kapalı Pazaryeri içine (tezgah alanlarının bulunduğu beton alana) araçların çıka-rılmasının yasaklanması oldu. Daha önce araç çıkış rampası olarak kullanılan alanda yeni düzenlemeye giden belediye pazareyerinin statik olarak korunmasını sağladı.

   Belediyenin araçları kapalı pazaryerinin üstüne çıkmasını engellenmesine tepki gösteren bazı pazarcılar ise bu durumu belediye önünde protesto etseler de bu tepki ilçe kamuoyunda yeterli desteği bulamadı!

   Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda mer-kez kapalı pazaryerinde yapılan uygula-malardan asla vazgeçmeyeceklerini ifade ederek;“Gaziemirli hemşerilerimiz bu uy-gulamalardan hayli memnun. Vatandaşlar daha önceden, pazaryerinde alışveriş yaparken rahatlıkla dolaşamıyorlardı. Biz yeni uy-gulamayla tezgah arası yolları genişlettik. Pazarcıları da, tezgah tahsis sınırları içine çektik. Bu sınırları aşanlara asla izin vermiyoruz. Bundan böyle kapalı pazaryerinin içine hiçbir pazarcı kamyonunu çıka-ramayacak. Bu pazaryerinin statik güvenliği içinde çok önemli! Kapalı Pazaryeri’nde bundan böyle kapalı güneş gören yerler haricinde, çadır açılması diye bir duruma asla izin verilmeyecek. Pazaryerinde tezgah etiketlerinde de her etiket kilogram üzerinden fiyat konulacak. Yarım kilo diyerek etiketlenme yapanlara yasal işlem uygulanacak. Bunu günün her hangi bir saatinde yapan bir pazarcı olursa vatandaşlar hemen orada görevli zabıtaya durumu bildirsinler. Biz yasal işlemi derhal uygulayacağız. Pazaryerine ayrıca bir de denetim tartısı koyacağız. Şüpheye düşen vatandaş aldığı ürünün doğru tartılıp tartılmadığını burada kontrol edecek. Varsa bir şikayet konusu zabıta ekiplerimiz gerekli yasal işlemi yapacak.  Merkez Pazaryerine ulaşılmasını sağlayan yollarda bundan böyle seyyar tezgah kurulamayacak” dedi.    

Ali özer
16/10/2019 , 11:28:26
Semt pazaryerleri
Pazaryerlerinde hijyeniklik cok önemli, etiket önemli, tartilarin kontrolü pazarcilarin m2 olarak tahsis edilen yerlerine cekilmesi, zabita kontrolünde bir tartinin masaya konularak, tüketicilerin satin aldigi sebze ve meyveleri tartmasi, bozuk gidalara el konulmasi, özellikle bayat balik satilmasinin önüne geçilmesi, cigirtganligin onlenmesi, Belediyelere kanunlarin verdigi ödevlerdir.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin