Arda’dan mecliste önemli açıklamalar
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Arda’dan mecliste önemli açıklamalar

Facebook'ta paylaş
Belediye meclisinin ikinci olağan toplantısında kamuoyuna yönelik açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda muhalefete de yüklendi.
10/10/2019 , 12:22:23

Gaziemir Belediye Meclisi’nin ikinci olağan toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Başkanlık önergelerinin yanı sıra, meclis üyelerinden gelen soru ve önergeleri ile komisyon raporlarının görüşüldüğü meclis toplantısında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’da bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Başkan Arda gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi;

KATI ATIK VE TEMİZLİK İŞLERİ

“Perşembe günü çok önemli bir geri dönüşüm ihalesi yaptık. Bugüne kadar Gaziemir Belediyesi gelir elde etmediği geri dönüşüm atıklarının değerlendirilmesini pazarlık usulü ihaleyle, Gaziemir’in gelir kazanması için bir firmaya verdik. 138 bin muamman bedelle başlayan ihale 955 bin ile bitti. KDV dahil 1 milyon 121 bin liralık yıllık gelir elde edeceğiz.”

Satın alacağımız çöp kamyonlarıyla ilgili sorulan sorular, verilen önergeler var. Öncelikle meclise teşekkür ediyorum. İller Bankası’ndan kredi almak için meclisin oybirliğiyle yetkilendirildim. İller Bankası’nın kredi vermeyeceğini tahmin ettiğim için aynı meclisten bir de özel bankalardan da kredi almak için yetki istedim. Her iki yetkiyi de oy birliğiyle verdiniz. İller Bankası ile yaptığımız yazışmalarda ve Ankara’da gidip bizzat yaptığım görüşmelerin ardından maalesef buradan kredi kullanamadık. Bu konuda genel müdür yardımcısı ile yaptığımız görüşmede bunun mümkün olmadığını söylediler. Daha sonra özel bankalarla yaptığımız görüşmelerde uygun bir faiz oranıyla Türk Ekonomi Bankası’ndan, meclisten aldığım yetkiye dayanarak 6 milyon 635 bin liralık kredi kullandık. Kredimiz hesaba geçtikten 10 saat sonra, üzerinden bir gün bile geçmeden bu parayı Devlet Malzeme Ofisi’ne aktardık. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin verdiği soru önergesinde neden hala çöp kamyonları alınmıyor, neden hala belediyemiz zarara uğruyor sorusuyla karşı karşıya geldik. Arkadaşlar, otomobil almıyorsunuz, çöp kamyonu alıyorsunuz. Aldığımız krediyi anında Devlet Malzeme Ofisi’ne yatırdık. Bu araçlar firmalar tarafından imal ediliyor. Devlet Malzeme Ofisi bir taraftan kamyon alıyor, bir taraftan kamyonlara takılacak aparatları yapacak firmalarla anlaşıyor. Şu anda araçlarımız imalat aşamasında. Dolayısıyla süre açısından herhangi bir kaygımız yok. Belediyenin de zarara uğratıldığı yok. Bu konuda meclis üyelerimizin içi rahat olsun”

 

KADROLAŞMA VE LİYAKAT

“Adalet ve Kalkınma Partisi verdiği soru önergesinde, belediyede liyakat sahibi kişilerin görevden alındığını ve belediyenin kurumsal hafızasının yok edildiğini dile getirmiş. Çok merak ediyorum, siz kazansaydınız aynı müdürlerle devam edecek miydiniz? Yerine kimi getirecektiniz? Temizlik İşleri müdürüm çevre mühendisi liyakatli bir arkadaşımız. Park ve Bahçeler İşleri müdürüm atom karınca, peyzaj mimarı. Liyakatli mi? Evet liyakatli. Mali hizmetler müdürümüzü değiştirdiğim için İlçe başkanınız Erol Bey tarafından telefonla tebrik edildim. Siz liyakat sahibi insanları görevden aldığımı söylüyorsunuz fakat ilçe başkanınız beni tebrik ediyor. Mali hizmetler müdürümüz; İzmir İl Özel İdaresi’nin bütçesini idare etmiş, konusunda İzmir’de uzman olan 1 numaralı isimdir.  Bilal Bey İnşaat Mühendisi, Fen işleri müdürümüz. Sosyal Hizmetler Müdürü, aynı zamanda kültür ve spor müdürlüğü yapıyor. OTÜ mezunu bir psikolog. Liyakatse liyakat. Halkla ilişkiler müdürü, 19 yıldır devlet memuru, iyi bir sosyal hizmet uzmanı. Halkla ilişkisi 10 numara olan bir müdür. Liyakatse liyakat. Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirmek istediğim Aslı Özgür’ün ataması halen yapılmadı. Bir tane AKP’li milletvekili tanıdığımız olmadığı için 6 aydır özel kalem müdürünün ataması yapılmıyor. Sizin neden bahsettiğinizi ben anlamadım.”

“YABO projemiz ile ilgili verdiğiniz soru önergesinde YÖK’ten ve Dışişleri Bakanlığı’ndan izin alıp, almadığımızı soruyorsunuz. Kusura bakmayın siz bu projenin ne olduğunu daha anlamamışsınız. Ben Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyelerine YABO ofisimize ziyaret etmelerini, bilgi almalarını ve yapılanın ne olduğunu anlamalarını öneriyorum.”

MERKEZ PAZARYERİ DÜZENLEMELERİ

“Pazar yeri uygulamamızı eleştiriyorsunuz. Yine ilçe başkanınız beni arayıp uygulamadan dolayı beni tebrik etti.  Kusura bakmayın ama kadınlarımız oradaki uygulamamızdan son derece memnunlar. Rahat rahat alışveriş yapıyorlar. Statik açıdan yaptığımız incelemede pazaryerinin içerisine yüklü araçların girmesi tehlike arz ediyor. Bu yüzden yüklü araçların pazara girmesini istemiyoruz. Pazarcılar, pazarın kıyısına kadar arabasını getirecek oradan da el arabasıyla ürünlerini tezgaha taşıyacak. Pazarcılar, ürünlerini Gaziemir Belediyesi’nin önüne dökmekle tehdit ediyorlar. Ben de kendilerine dedim ki dökeceğiniz zaman söyleyin, Gaziemir’de 1000’e yakın ihtiyaç sahibi aile var, onlara haber verelim. Onlar da sizin döktüklerinizden faydalansınlar. Bizim yaptıklarımız Gaziemirlilerin memnuniyetiyle ilgili ve ben bu memnuniyeti halkta görüyorum.”

BELEDİYE TAŞINMAZLAR ÜZERİNDEKİ İŞLETMELER

“Tüm hukuk kuralları izlenerek yapılan bir işlem. Gaziemirli vatandaşlarımızın faydasına hizmet sunacak kamusal alanları genişletmek, bir belediye işletmesi açmak istiyoruz. Bu yüzden süresi dolan kiracılarımızı çıkarıyoruz. Bu tesisleri belediye işletmesi olarak hizmete açacağız. Bütün bu tahliyeler yasal çerçeve içerisinde, Gaziemir Kaymakamlığı tarafından yapılıyor. Biz gerekçelerimizi kaymakamlığa bildiriyoruz. Kaymakamlık makamı da yasalar çerçevesinde buraları boşaltıyor. Biz sadece personel ve araç desteği veriyoruz.”

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

“Benim size tavsiyem Halil Arda ile uğraşmayın. Halil Arda yaptığı uygulamalarla şu an halkın gözünde çok iyi noktada. Bence siz halkın gerçek gündemine dönün. Elektrik zamlarına, otoyol zamlarına dönün. Bakın Çiğli hastanesinde doktorlar istifa etmeye başlamış. Oraya dönün. Halil Arda ile uğraşmak size zarar verecek.”

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin