AYRANCILAR'DA YOL ÇÖKMESİNE BELEDİYE ÖNLEMİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

AYRANCILAR'DA YOL ÇÖKMESİNE BELEDİYE ÖNLEMİ

Facebook'ta paylaş
12/09/2019 , 13:22:06

Ayrancılar’da yol kenarındaki istinat duvarının çökmesi sonrasında 2 araç göçük altında kaldı. Apartman sakinleri tahliye edildi. Torbalı Belediyesi mağdur ailelere yardım eli uzatarak, her türlü ihtiyaçlarını gidermek için kolları sıvadı.

Torbalı Belediyesi bölgede yaraları sarmaya başladı

Önceki gün Ayrancılar Mahallesi'nde, 7 katlı apartmanın önündeki istinat duvarının çökmesiyle, bazı daireler zarar gördü. Park halindeki bir otomobil ile motosiklet göçük altında kaldı. Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir ekipleri, enkaz kaldırma bugün itibariyle başladı. Torbalı Belediyesi, tahliye edilen apartman sakinlerinden bazılarını otelde ağırladı. Diğer daire sakinleri ise Ayrancılar bölgesinde bulunan yakınlarına gitti.

ÇALIŞMA BAŞLADI

Salı günü istinat duvarının kayması sonucu apartman sakinleri can havli ile kendilerini dışarı attı. 2 aracın göçük altında kalmasının ardından iki dairenin dış bölümünün de zarar görmesiyle apartman kullanıma kapatıldı. Torbalı Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. 

ENKAZ KALDIRILACAK

İstinat duvarının çökmesinin ardından yapılan incelemeler sonrası, Büyükşehir Belediyesi, İZSU ekipleri ve Torbalı Belediyesi ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Torbalı Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Burada doğalgaz, su ve kanalizasyon hatlarının bulunduğunu, bu hatların değişmesi gerektiğini söyleyen Ali Yakupoğlu, çalışmaların yapılabilmesi için öncelikle enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlanması gerektiğini belirtti. Yaptıkları incelemelerde binanın kolonlarında hasar oluşmadığını gördüklerini aktaran Ali Yakupoğlu, "Kolonlarda herhangi bir hasar yok. Ama bilirkişiler de inceleme yapacak. Yarın enkazın tamamen kaldırılacağını tahmin ediyorum. Ardından da istinat duvarı yapılacak. Bina kullanılacak halde getirildikten sonra yeniden teslim edilecek" dedi.

YARALARIMIZI SARIYORUZ

Torbalı Belediyesi ekipleri çalışmaların son gününe kadar mağdur aileleri otelde ağırlayacak. Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan, “Yaşanan olayla ilgili bir kişinin burnunu kanamaması bizler için en büyük mutluluktu. Mağdur olan vatandaşlarımızın rahat konaklamaları için gerekli lojistik desteği sağladık. Bölgede çadırlar kurduk ve önlemlerimizi aldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak adımlar attık. Yaraların bir an önce sarılıp vatandaşlarımızın evlerine güvenli dönmesi için mesai zamanı gözetmeksizin çalışmalarımızı hızlı şekilde sürdürüyoruz. İnşallah bu gibi olaylar bir daha yaşanmaz” şeklinde konuştu. 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin