Başkan Arda, projeleriyle basının karşısındaydı!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Başkan Arda, projeleriyle basının karşısındaydı!

Facebook'ta paylaş
Gençlere yurt dışında karşılıksız burs sağlayacak YABO, ihtiyaç sahibi vatandaşlara Sosyal Market projelerini basın mensuplarıyla paylaşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye yapılanması başta olmak üzere bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
05/09/2019 , 21:10:08

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda seçilmesinin ardından geçen 120 günlük sürenin ardından ilk kez düzenlediği basın toplantısı ile gazetecilerin karşısındaydı. Basın çağrı bülteninde, kısa adı YABO olan Yurtdışı Akademik Burs Ofisi’nin hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacağı ifade edilse de Başkan Arda diğer projeler başta olmak üzere belediye ile ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 

Sosyal Yardım Hizmetler Müdürü Deniz Dinler ve Basın, Halkla İlişkiler Müdürü Hülya Abay ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda seçim çalışmaları sırasında ifade ettiği Pusula Belediyeciliği kapsamında ilk projesi olan YABO projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

 

“Gençleri birer kıvılcım olarak gönderelim, birer alev olarak ülkelerine hizmet etsinler”

 

En büyük hedeflerinin çocukların ve gençlerin en iyi şekilde eğitilmeleri olduğunun altını çizen Başkan Arda “Cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk gençleri, en iyi şekilde eğitilmeleri ve sonrasında ülkelerine dönerek hizmet etmeleri sağlamıştı. Onlara ‘siz şimdi birer kıvılcım olarak oraya gönderiyoruz. Yarın birer alev parçası olarak yurda döneceksiniz’ diye hitap etmişti. Bizlerde Atatürk’ün izinden giderek istiyoruz ki gençlerimiz yurt dışındaki eğitim olanaklarından yararlansın. Evet bugün başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok köşesinde gençlerin iyi eğitilmeleri için çok sayıda karşılıksız burslar var. Ancak gençlerimizin ve ailelerin hatta onları yönlendirecek akademisyenlerin dahi bunlardan haberi yok. Bir ayağımız Almanya’da da olmasından biliyorum bugün 70 farklı dalda gençlerin eğitimleri için karşılıksız burslar var. Gönüllü olarak çalışan şu anda Almanya’da bir ofisimiz faaliyete geçirdik. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki burslar hakkında bilgi akışı sağlayacaklar. Gaziemir Belediyesi’nde oluşturduğumuz Yurtdışı Akademik Burs Ofisi çalışmalarına başladı. Başvuruları alıyoruz. YABO için başvuru sınırı yok. Eğitimin hangi alanında olursa olsun yurtdışı eğitimi almak isteyen herkese kapımız açık. Eğitim kurslarının yanı sıra Avrupa’da kültürel ve sosyal alanlarda da burslar var. Hatta orada şu an bir gencimiz trompet eğitimi alıyor. Eğitimini tamamladığında Gaziemir’de de ilk konserini verecek. YABO projesi kapsamında diğer bir yandan yurtdışına gönderdiğimiz gençlerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da çalışmalar yapacak” dedi.

 

Gaziemir’deki gençlerin en az bir yabancı dili öğrenmeleri için proje geliştireceklerini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Yurt dışında dil eğitimi alan yabancı öğrencilerin stajlarını Gaziemir’de yaparak buradaki gençlere dil öğretmelerini sağlamak için alt yapı oluşturuyoruz. Yurt dışında temas kurduğumuz akademisyenler buna çok olumlu bakıyorlar. Bunun yanı sıra kendi ülkelerinde emekli olmuş dil eğitimcilerinin Türkiye’ye gelerek bunu yapabileceklerini de belirtiyorlar. Tatilini Türkiye’de geçiren emekli eğitimcilerin burada gençlere dil öretebileceğini ifade ediyorlar. Bize düşen bu işin alt yapısını oluşturmak” dedi.

 

“SOSYAL MARKET” geliyor!

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kısa bir süre sonra gerçekleştirecekleri bir diğer projenin Sosyal Market uygulaması olacağını söyledi. Başkan Arda “Gaziemir’de tespit edilmiş ihtiyaç sahiplerinin gönül rahatlığı ile ihtiyaçlarını karşılayacakları ve adını Sosyal Market olarak belirlediğimiz yerimizi yakında açacağız. Abdullah Arda Meydanı’nın hemen bitişiğindeki eskiden Sağlık Ocağı olarak kullanılan yerde Sosyal Market’i faaliyete geçireceğiz. Buradan yararlanacak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Sosyal Kart çıkaracağız. Bu kartlara puan yükleyeceğiz. Örnek olarak marketimizde litrelik yağa 10 puan diyeceğiz. Vatandaş alışverişini yaptığında kartından 10 puan düşecek. Bu arada her türlü suistimali önlemek adına da ürünlere kota getireceğiz. Bir evin aylık ihtiyacından fazlası alınamayacak. Sosyal Market gün ve saatlerde hizmet verecek. Gaziemir’in Aktepe gibi çevre mahallerinden Gaziemir merkezine gelebilmeleri için İhtiyaç Sahipleri’ne özel servis uygulaması getireceğiz. Vatandaşlara dağıtılacak olan gıda ürünlerini, sponsorlardan ve yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlardan karşılanacak. Burada temel gıda maddelerinin yanı sıra evlerimizde artık kullanmadığımız eşyaları da, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıracağız” dedi.

 

GAZİSEM, GAZİDEM OLARAK YOLUNA DEVAM EDECEK.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’de uzun yıllardır Gazigem ve ardından Gazisem olarak faaliyet gösteren dershane hizmetinin kaldırılacağı yolunda söylentilerin gerçek olmadığını ifade eden Başkan Arda “Milli eğitim bakanlığı yayınladığı genelge ile belediyelerin dershane hizmetini yasakladı. Ancak eğitim takviye kursları düzenleyebiliyoruz. Bu kurslarımızın adını GAZİDEM olarak güncelledik. Bünyesinde 400 başarılı öğrenci bu hizmetten yararlanacak. Yapacağımız seviye belirleme sınavını kazananlar GAZİDEM’e kayıt olacaklar.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Evde Bakım Hizmeti’ni ve Sağlık Köyü’ndeki hizmetlerimizi aynen devam ettireceklerinin de altını çizdi.

 

Belediye taşınmazları üzerindeki işletmeleri artık belediye işletecek

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda göreve geldiği gündem bugüne geçen 120 günde önceliği belediyede yeniden yapılanmaya ve mali disipline verdiklerini ifade ederek “200’ü memur olmak üzere 900 çalışan ve 23 ayrı müdürlükleri gözden geçirmek çok kolay bir iş değildi. Her gün müdürlüklerden 3 saat boyunca brifing aldım. Bu süre içerisinde bankamatik çalışanı dediğimiz yani belediyede kendisine o ana kadar aktif görev verilmediği için yada bir başka gerekçeyle işe gelmeden maaş alanları tespit ettik. Onlardan yararlanmak istediklerimize görev verdik, çalışamayacaklarımızla yollarımızı ayırdık. Belediyede mali disiplini sağladık. Aldığımız tasarruf önlemleriyle başta akaryakıt olmak üzere birçok kalemde bütçede tasarruf sağladık. Çalışanlarımızın bizden önceki dönemden kalan ikramiye alacaklarını ödedik. Gaziemirli hemşerilerim belediyede ortaya çıkan yapıdan oldukça memnunlar. Bize bu konuda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Gaziemir Belediyesi’nin taşınmazları üzerinde bulunan işletmeleri belediye olarak bundan böyle biz işleteceğiz. Kadınlar Kooperatifimizle birlikte bunun ilk uygulamasını eski Tepe Restoran olarak bilinen yerimizde gerçekleştireceğiz” dedi.

 

BELEDİYEDE KADRO YAPILANMASI DEVAM EDECEK

 

Bir soru üzerine belediyenin başkan yardımcılığı müdür yapılanmasında çalışmaların süreceğini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Bildiğiniz gibi ilk olarak siyasi başkan yardımcılığına meclis üyemiz Necati Kırmaz’ı atamıştım. Siyasi ikinci başkan yardımcısı kadrosuna da meclis üyemiz Nevin Mutlu’yu atadım. Nevin Hanım Sarnıç’tan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Bildiğiniz gibi bölgede vatandaşlarımız tapu ile ilgili birçok sorunu bulunuyor. Nevin hanım kendi mesleği gereği bu sorunlar başta olmak üzere bölgenin sorunlarıyla ilgilenecek. Başkan yarımcılığı ve müdürler konusunda tasarruflarımız devam edecek”dedi.

 

 

 

 

 

Seydiköylğ
05/09/2019 , 23:00:59
Yürü be koca başkan \r\nSeydiköyün şansısın Gaziemir seninlegurur duyuyor , sana güveniyor \r\nBir de Gaziemir gençlik spora bir el atarsan destek verirsen o zaman \r\nHerşey çok güzel olacak \r\nGaziemir futbol suz olmaz başkanım\r\nSaygılar

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin