HEP BİRLİKTE “İZMİR’E TOZ KONDURMUYORUZ”!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

HEP BİRLİKTE “İZMİR’E TOZ KONDURMUYORUZ”!

Facebook'ta paylaş
03/08/2019 , 18:12:05

Çiçek gibi bir İzmir için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçede temizlik seferberliği başlattı. Her hafta cumartesi günü farklı bir mahallede devam edecek temizlik seferberliğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Cumhuriyet Mahallesi'nde başlattı. İzmir'in dünyanın hayranlık duyacağı bir kent olması için "önce temizlik" diyen Başkan Soyer, çevre temizliği bilinci oluşturmak için İzmirlilerle birlikte çöp topladı; yerleri süpürdü.

Temizlik bilinci oluşturacağız

İzmir'in bütün dünyanın hayranlıkla izleyeceği bir kent olması için çalıştıklarını bunun için temizliğe büyük önem verdiklerinin altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir pırıl pırıl bir şehir. Bu bir kültür meselesi, bilinç meselesi. Bizler her hafta bu temizliğe devam edeceğiz. İzmir'in bütün dünyanın hayranlıkla izleyeceği bir kent olmasını istiyorsak kentimizi temiz tutmamız lazım. İzmir'e toz kondurmayacağız dedik. Bu heyecanla yola çıktık. Vatandaşlarımızın, çocuklarımızın da desteği ile mahallemizi temizledik. Hepsiyle iftihar ediyorum. Bizim ne kadar titizlendiğimizi görenler yere izmarit ve çöp atma alışkanlığından vazgeçecekler. Bizim asıl amacımız bu bilinci yaygınlaştırmak" dedi. Başkan Soyer, temizlik seferberliği kapsamında çöp kontey neri sayısının artacağını, kentin pek çok noktasına, parklara çöp kovaları koyacaklarını, okullarda ise çöp ayrıştırma istasyonları oluşturacaklarını belirtti.


Başkan Soyer'e teşekkür

Temizlik çalışmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise, "Başkanımız Harmandalı'da ilçemizde çöpten elektrik üretme projesini başlattı. Şimdi de temizlik seferberliği yapıyor. Çiğlililer, Başkanımız Tunç Soyer'in arkasında. Onunla birlikte İzmir'in tertemiz olmasını sağlayacağız"dedi. Çiğli'den Cumhuriyet Meydanı'na geçen Başkan Soyer, İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı sualtı dalgıç ekiplerinin denizde yaptığı temizlik çalışmasını izledi.

 

İZMİR’E TOZ KONDURMUYORUZ” KAMPANYASINA GAZİEMİR DESTEĞİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı Temizlik Seferberliği’ne Gaziemir’de destek verdi.

Gaziemir Irmak Mahallesi’nden başlayan ve “Çiçek gibi Gaziemir” adı altında gerçekleşen temizlik seferberliğini Gaziemir Belediye Başkanvekili Necati Kırmaz başlattı.

Her Cumartesi bir mahallede sürdürülecek seferberlik sırasında belediye çalışanları, vatandaşlar sokak sokak dolaşarak çöp toplayarak çevre duyarlılığının arttırılmasına katkı sağlayacak.  

 

KARŞIYAKALILAR TEMİZLİK SEFERBERLİĞİNDE! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “İzmir’e toz kondurmuyoruz” sloganıyla hayata geçirilen temizlik seferberliği, Karşıyaka’da da yoğun katılımla başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi ekiplerinin Mavişehir bölgesinde yaptığı temizlik çalışmalarına, her yaştan çevre gönüllüleri de büyük destek verdi. 

EL ELE TEMİZLİK 
Bu sabah Mavişehir’deki Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu karşısından başlatılan temizlik seferberliğine; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Katı Atıklar Dairesi Katı Atıklar Şube Müdürü Aylin Eroğlu, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu ve Genel Sekreter Sema İzgür, Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Tuna Arslan ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Çalışma kapsamında gönüllüler civardaki sokaklarda ve sahil bölgesinde çöpleri toplarken, ekipler tarafından da cadde, sokak ve kaldırımlar süpürüldü, yollar yıkandı. 


DAHA MEDENİ BİR YAŞAM 
Tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Tugay “İçinde yaşarken gurur duyduğumuz, yerlerde çöpler görmediğimiz, daha temiz bir kent ve daha medeni bir yaşam istiyoruz. Bu amaçla bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde başlayan bu kampanya her cumartesi devam edecek. Aynı saatlerde değişik noktalarda temizlik çalışması yapılacak. Sizler gibi duyarlı, medeni, çağdaş düşünceli ve ülkesini seven insanlar oldukça bu ülke iyiye gidecek. Buna çok inanıyoruz. Hepinize geldiğiniz ve bu kampanyaya destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.


32 PERSONEL, 13 ARAÇ 
Büyükşehir Belediyesi’nden 16 kişilik ekip; 4 adet vakumlu yol süpürme aracı, 1 adet van tipi afiş sökme yol yıkama aracı ve 18 tonluk su tankeri ile çalışmalara katıldı. Karşıyaka Belediyesi de 16 kişilik ekip; 2 vakumlu yol süpürme aracı, 1 adet van tipi afiş sökme yol yıkama aracı, 1 adet 15 tonluk su tankeri ve 3 adet elle kumandalı elektrikli vakumlu yol süpürme aracı ile seferberlikte görev aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, hem kenti temizlemek hem de farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan kampanya, her hafta Karşıyaka’nın başka bir mahallesinde devam edecek. 

TEMİZ KARABAĞLAR, TEMİZ İZMİR İÇİN ELELE

 

Temizlik Seferberliği kampanyası Karabağlar Eskiizmir Caddesi üzerinde başladı. Bahar,  Gülyaka, Çalıkuşu ve General Asım Gündüz Mahallerinde devam etti. Başkan Muhittin Selvitopu süpürge ve faraş alarak diğer katılımcılarla birlikte caddeleri ve mahalleleri süpürdü, çöpleri toplayarak bu kampanyaya destek oldu.

Selvitopu “El birliğiyle kentimizi pırıl pırıl yapacağız”

Vatandaşlarla ve esnafla da bir araya gelen ve onlarla sohbet eden Başkan Muhittin Selvitopu bu kampanyaya her zaman destek vereceklerini belirterek   “Sadece temizlik ekipleri yeterli değil. Çevreyi de temiz tutmamız gerekiyor. Hep beraber el birliğiyle kentimizi pırıl pırıl yapacağız. Bu kampanyanın amacı kentimizi temiz tutma algısı yaratmak. Bunun için buradayız. Tüm Karabağlar halkının kendi mıntıkalarının önünü de temiz tutmalarını istiyoruz” dedi.

Karabağlar Belediyesi ekipleri de destek oldu   

Temizlik seferberliğine Karabağlar Belediyesi temizlik ekipleri ve araçlarını yanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Temizliği Şefliği Karabağlar Bölge Amirliği’nden de ekipler ve araçlar katıldı. Etkinlikte yol süpürme, konteyner yıkama, afiş sökme ve misina araçları ile 25’e yakın süpürgeci görev yaptı. 

 

TEMİZ BİR GÜZELBAHÇE İÇİN EL ELE

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu pırıl pırıl bir İzmir için ‘Temizlik Seferberliği’ kampanyasına Güzelbahçelilerden ilgi büyüktü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in temiz bir İzmir için başlattığı kampanyaya Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce vatandaşlarla birlikte destek verdi. Maltepe Mahallesi’nden başlayan temizlik seferberliğine; CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Güzelbahçe Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri de bu kampanyaya ekipmanlarla destek verdi.

‘Her şey Güzelbahçe İçin’

Büyükşehir’in başlatmış olduğu bu kampanyayı anlamlı ve yerinde bir uygulama olduğunu belirten Başkan Mustafa İnce, “Hepimiz evimizin önünü temizlersek, elimizde içtiğimiz pet şişeyi ya da çikolata kağıdını yere değil de çöpe atarsak çevre kirlenmez. Kirleten bizleriz. Biz bu bilince sahip olmazsak çocuklarımıza bu bilinci aşılamazsak gelecekte çevre diye bir şey kalmaz. Bu yüzden ilk temizlik evimizde başlamalı. Kapımızın önünü süpürürsek sokağımızda temiz kalır. Parkımızı kirletmezsek parkımız da temiz kalır ve temiz bir çevrede yaşamış oluruz. 

İzmir Büyükşehir Belediyemizin 11 metropol ilçede başlatmış olduğu temizlik seferberliğini bizde Güzelbahçe Maltepe Mahallesi'nden başlattık. Buradaki amaç tüm sokakları, tüm mahalleleri aynı anda temizlemek mümkün değil ama bizler kirletmezsek temizlemeye de gerek kalmayacaktır. En güzel temizlik kirletmemektir. Her cumartesi yapılacak bu etkinliğe tüm halkımızı bekliyoruz. Çevre bilincini çocuklarımıza aşılamak istiyorsak çocuklarımızı da bu kampanya ya dâhil edelim ve çevrenin önemini onlara da anlatmış olalım. Her şey daha temiz ve güzel bir Güzelbahçe için.” dedi.

Faraş küreği eline alan Başkan Mustafa İnce vatandaşlarla birlikte sokakları süpürdü, çöp topladı.

 

TEMİZ BORNOVA, TEMİZ İZMİR İÇİN SEFERBERLİK

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aynı gün 11 ilçede başlattığı ‘Temizlik Seferberliği’ kampanyasının Bornova’daki ilk günü Kızılay Mahallesi’nde düzenlendi. Kampanyaya Bornova Belediyesi bürokratları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi temizlik işçileri katıldı. 

 

Etkinlikte, önce Kızılay Mahalle Muhtarlığı önünde toplanılarak ekipler oluşturuldu. Ardından her sokak tek tek gezilerek, çöpler toplanıp, süpürüldü. Temizlik seferberliğine Bornova Belediyesi temizlik ekipleri ve araçlarının yanında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de ekipler ve araçlar katıldı. Etkinlikte 34 süpürgeci, 4 süpürge arabası, 4 konteyner yıkama aracı ve 3 kamyonet görev yaptı.

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/03/2024 , 10:20:25
SİYASET
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin