YEŞİL BEYAZ AŞKINA!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

YEŞİL BEYAZ AŞKINA!

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Gençlik Spor aradığı başkan ve yönetimi son anda buldu. Yeşil Beyazlar’da Ramazan Abacı başkanlığa seçilirken yeni yönetime çok sayıda yeni isim girdi.
26/07/2019 , 16:43:05

1954 yılında kurulan ve ardından 1990 yıllarda 3.Lige kadar başarı çıtasını yükselten bir grafik çizmesine rağmen kamuya olan borçları nedeniyle kapısına kilit vuran Gaziemir Spor’un boşluğu bir daha doldurulamadı.

Doğrudan kulübü yeniden açmak yerine kurulan yeni kulüplerle 1954 ruhu yaşatılmaya çalışılsa da ne yazık ki istenilen güç ve başarı yeniden yakalanamadı.

2008 ve 2009’da Bölgesel Amatör Lige kadar yükselen Yeni Gaziemir Spor merhum başkanları Fikret Kar’ın “Yerel yönetimler bu kulübe sahip çıkmıyorlar. Benim de artık dayanacak gücüm kalmadı” diyerek kulübü lağv etmesiyle başlayan süreç yıllar sonra bu kez İZAKS Gaziemir Spor’la sürdürülmeye çalışıldı.

Başkan Aydın Kayhan’ın uzun süren kulübü var etme mücadelesi de, merhum Kar’ın geldiği son noktadan farksız değildi. Süper Amatör Lig ve ardından Bölgesel Amatör Lig’e yükselme başarısını göstermişti.

Bölgesel Amatör Lig’de yarışmacı hakkını elde edebilmek adına yatırılacak payların yanı sıra gelecek sezon giderleri göz önünde bulunduran o günkü yönetim yarışmacı hakkından vazgeçme noktasına gelmişti.

Devreye Enver Kapı, Ulaş Şırlancı gibi tecrübeli futbolcular durumdan çıkış yolu ararken Gaziemirli müteahhitlerden ve Ramazan Abacı’nın kapısını çalmışlardı. Abacı ile birlikte önce yarışmacı hakkını kaybetmek istemeyen ekip federasyonun şart koştuğu meblağı bir araya getirirken kulüpte olağanüstü kongreye gidilerek yönetimin yeniden şekillenmesini sağladılar.

Dönemin Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un da tam destek sözü sonrasında Hakan Süvari’nin kulüp başkanlığında yeni yönetim önce kulübün ismini Gaziemir Gençlik Spor olarak rengini de yeşil beyaz olarak güncelledi. Takımı Süper Amatör’e taşıyan Ahmet Saray’la devam eden yönetim Bölgesel Lig’i  7.sırada (ligin orta sırasında) bitirmesine karşın lig statüsünün azizliğine uğrayarak küme düşmüş ve yeniden Süper Amatör’e geri dönmüştü.      

“Ligde 7.sıradayız buna rağmen statü gereği düşmüş sayılıyoruz” diyerek yaşananlara haklı nisyan eden Gaziemir Gençlik Spor Başkanı Hakan Süvari ve yönetim yeni sezona “Nasıl biz düşürdüysek, bu kez biz çıkaracağız!” hazırlandılar.

Yeni dönemin ilk yarısında yıllarını yeşil beyaza vermiş Yasin Balcı ile anlaşan Gaziemir Gençlik Spor Süper Amatör’de müthiş bir performans sergilemeye başladı. Sezonu şampiyon olarak bitirerek adını yeniden Bölgesel Amatör Lig’e yazdıran Yeşil Beyazlar yeni sezona aynı hoca ile başlamalarına karşın takımı nerdeyse tümünden değiştiren bir transfer politikası izlemesi bu ligde yeniden hayal kırıklığıa uğramalarına neden oldu.

Gaziemir Gençlik Spor Başkanı Hakan Süvari artık yorulduğunu belirterek görevinden affını isterken, kongrede şekillenen yeni yönetim yoluna devam etti. İsmail Calpbinici’nin başkanlığında Süper Amatör’de mücadele eden yeşil beyazlar mütevazi bir bütçe ile aynı ligde kalmayı hedeflediler. Bu hedeflerine zorlanarak ta olsa ulaşan kulüpte yeni sezon öncesi yeniden yönetim krizi baş gösterdi. Başkan Calpbinici ve yöneticiler sezon öncesinde yenilenen belediye seçimleri ve başkanlığa seçilen Gaziemir Belediyesi’nin yeni başkanı Halil Arda ile görüşerek yeni sezon için destek istediler. Başkan Arda’ya Gaziemir Belediye Spor ile birleşme önerisi de götüren istedikleri yanıtı alamadılar. Belediye bütçesinin bu yükü kaldırmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Arda’ya bu kez “Sizin yada arkadaşlarınızın içinde olduğu bir yeni yönetime destek verin. Bu kulübün ayakta kalabilmesi için gelir kaynağı yaratılmasına destek verin” önerisini getirdiler. Başkan Arda ile yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca olağan kongresinde aday olmayacaklarını ifade eden yönetim kurulu bu duruşlarını kongrede de devam ettirdiler. İlk toplantıda kulübe hiç kimsenin talip olmamsı nedeniyle çoğunluk sağlanamadı. Bir hafta sonra yapılan genel kurulda ise Gaziemir Gençlik Spor Kulübü Başkanlığı’na Ramazan Abacı oy birliği ile seçildi.

Gaziemir Gençlik Spor Kulübü şu isimlerden oluştu;

Başkan; Ramazan Abacı

Yönetim Kurulu Üyeleri; Enver Kapı, Oğuz Seyran, Hakan Sütlü, Aydın Kemahlı, Mustafa Adalar, İsmail Yaşadı, Nurhak Polat, Yavuz Kandıran, Gökçen Vardar, Muharrem Fetvacı, Mehmet Ali Filibe, Veysel Barış Ayan, Bilgin Arda, Yılmaz Sert.

 

 

Seydiköylü
26/07/2019 , 22:16:10
Sayın belediye başkanım Halil Arda\r\nSeçimlerden önce Gaziemir gençlik spor maçlarına gittiniz futbolculara baklava yedirdiniz size desteğim sonsuz dediniz \r\nSeydiköyümüzün gururu futbol klubumüzü neden yanlız bırakıyorsunuz unutmayın seçimlerde SEYDİKÖY sizi yanlız bırakmadı Biz bir marka olan Gaziemirimizi futbolda da marka olarak görmek istiyoruz Gaziemir Gençlik Spor Klubü bunları haketmiyor Belediye olarak klubümüzü destekleyecenizi düşünüyoruz\r\nRamazan abimize ve ekibine başarılar

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin