Urlalı sporcu 'Dünya Şampiyonası' yolcusu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Urlalı sporcu 'Dünya Şampiyonası' yolcusu

Facebook'ta paylaş
Danimarka’da bugün (26 Temmuz Cuma) başlayacak ve 4 Ağustos’a kadar sürecek olan Dünya Bisiklet Oryantiring Şampiyonası’nda 23 yaşındaki Urlalı milli sporcu Bircan Akpınar, Türk Milli Takımı'nda yer alacak.
26/07/2019 , 09:43:52

2018-2019 sezonu Türkiye Bisiklet Oryantiring Şampiyonası’nda kendi kategorisinde açık ara farkla rakiplerini geçerek Türkiye Şampiyonu olan ve 8 kişinden oluşan Türkiye Milli takımına girmeye hak kazanan Akpınar, ülkemiz için Dünya Şampiyonası’nda ter dökecek.

 

Birçok başarı ve şampiyonluğu elinde bulunduran Urlalı sporcu Bircan Akpınar; “Ülkemizi dünya şampiyonasında temsil etmek benim için çok büyük bir gurur. İnşallah Danimarka’dan şampiyon olarak döneceğiz. Desteklerinden ve spora verdiği değerden dolayı Urla Belediye Başkanımız Sayın Burak Oğuz’a çok teşekkür ederim” dedi.

 

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğunu vurgulayan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz; Urla'nın bir spor kenti olduğunu söyleyerek, " Birçok farklı dalda ülkemizi temsil etmiş sporcularımız var. Milli sporcumuz Bircan Akpınar’a katılacağı dünya şampiyonasında başarılar diliyorum. Urlamıza şampiyonluk ile gelip bizleri gururlandıracağına inancım tam” diye konuştu.

BÖLÜM BİRİNCİSİ VE TÜRKİYE ŞAMPİYONU 

Bircan Akpınar 11 Temmuz 1996 yılında Urla’da doğdu. Jimnastik, Yüzme, Basketbol, Futbol, Amerikan Futbolu, Oryantiring gibi sporlar yaparak birçok başarılara imza attı. Ege Üniversitesi Spor Bölümleri Fakültesi’ni birincilik ile bitirdi. 2014 yılında Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonu, 2015 yılında Bisikletle Oryantiring Türkiye ikincisi, 2016 yılında da tekrar Oryantiring Türkiye Şampiyonu oldu. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Türkiye Bisiklet Oryantiring Şampiyonasında açık ara ile birinci olarak Milli Takıma seçildi. Şuan da Ege Üniversitesi Spor Bölümleri’nde Yüksek Lisans öğrencisi olarak eğitim görmektedir.

 

HARİTA VE PUSULAYLA HEDEFE ULAŞMA OYUNU

 

Oryantiring, harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir spor. Oryantiring'de sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında, belirlen hedeflere, sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışır. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin