Karikatür’lü Ev’de ilk ders Masaracı’dan
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Karikatür’lü Ev’de ilk ders Masaracı’dan

Facebook'ta paylaş
Karaburun Belediyesi’nin çocuklara yönelik başlattığı kültür ve sanat etkinliklerin yeni halkası Karikatür Atölyesi, usta karikatürist Kamil Masaracı’nın katılımıyla açıldı.
05/07/2019 , 10:13:06

Çocuklar yaz ayları boyunca ücretsiz olarak Karikatür’lü Ev’de gerçekleştirilecek Karikatür Atölyesi’nde, hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Perşembe ve cuma günleri 11.00-14.00 saatleri arasında kursa katılacak çocuklar, Eğitmen Ali Karayel’den temel çizim ve karikatür çizimi ile ilgili detaylı eğitim alacak, karikatür sanatının inceliklerini öğrenecek.

Çocukların mizah anlayışlarını keşfedip geliştirmelerini sağlayacak atölyenin açılışına katılan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, bir karikatürün sayfalar dolusu anlatıma eşdeğer olabildiğini belirterek, çocukların küçük yaşlarda mizahın anlatım gücüyle tanışmasını önemsediklerini söyledi. Mizahın aynı zamanda muhalif bir bakış gerektirdiğini vurgulayan Erdoğan, “Çocuklarımızın düşünce ve beklentilerini özgürce ifade etmeleri, hayata eleştirel ve sorgulayan bir gözle bakabilmeleri, özellikle bugünün Türkiyesi’nde çok gerekli. Karikatür atölyemiz ile çocuklarımızın kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlarken, yeteneklerini keşfetme ve kaliteli vakit geçirme fırsatı da yaratacağız. Belediyemiz olarak çocuklarımıza hiçbir ücret talep etmeden çok güzel etkinlikler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Karikatür’lü Ev’in ilk hafta atölyesine katılan ünlü karikatürist Kamil Masaracı, atölyeye katılan çocuklara karikatür sanatına dair uygulamalı bilgiler verdi. Karaburun Belediyesi’nin karikatüre destek olmasından mutluluk duyduğunu belirten Masaracı, “Karaburun’un Karikatür’lü Ev’inden yeni çizerlerin çıkacağına inancım tam. Düşüncelerimizi, duygularımızı, beklentilerimizi, eleştirilerimizi bir bir çizelim çocuklar.” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin