Aile ‘can’ derdinde özel hastane ise, piar!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Aile ‘can’ derdinde özel hastane ise, piar!

Facebook'ta paylaş
Gaziemirli 2 yaşında minik hasta Ateş Ayaz Balcı’nın tedavisi için sosyal medyada adeta seferberlik başlamış ailenin umutlarını arttıran gelişmeler yaşanmıştı. Aile sağlık bürokrasisinin de yardımıyla olumlu haber beklediği özel hastane bir skandala imza attı. Özel hastane aileye haber vermeksizin düşüncesini sosyal medyadan paylaştı: Ünitemiz yok (!)
27/06/2019 , 15:44:52

Gaziemirli Nida, Murat Balcı çifti bugünlerde minik yavrularının yaşama tutunması için büyük bir mücadele veriyor.

Ailesi on gündür ateşi bir türlü düşürülemeyen 2 yaşındaki Ateş Ayaz Balcı’yı 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne götürdüğünde doktorlar önce grip virüsü tanısı koyar. İki gün Yoğun bakımda kalan minik hastaya antibiyotik tedavisi uygulanır. Ardından domuz virüsü teşhisiyle influenza ilaçları verildikten sonra taburcu edilerek evine gönderilir.

Ancak Ayaz evinde gittikten 6 gün sonra şiddetli bel ağrısı çektiği için yeniden ailesi tarafından 9 Eylül’e götürülür. MR çekimleri sırasında Ayaz’ın vücudunda kırmızı döküntüler ve şişmeler meydana gelir. Derhal MR işlemine son verilerek kalp ve sonlum cihazına bağlanır. Yürüyen, koşan Minik Ayaz artık sadece gözlerini ancak oynatabilmektedir. Doktorlar minik Ayaz’ın minicik vücudunda 14 cm’lik bir kitle (ur) saptamışlardır.

Aile bu trajik durum karşısında adeta yıkılır. Hastaneye göre durum hiç iç açıcı olamamakla birlikte aile bu en küçük bir umudu dahi değerlendirebilmek için azimli bir duruş sergiler. Çektikleri sıkıntıyı sosyal medyada dostları, arkadaşlarıyla paylaşır. Ardından onların arkadaşlarının arkadaşları derken sosyal medyada duyarlılık yükselir. Minik Ayaz’ın amansız hastalığına çözüm bulabilecek konusunda uzman doktor Prof. Dr. Sertaç İşlekel, Özel Kent Hastanesi’nde bulunur. Hastane özel olduğu için burada bu kez ortaya astronomik bir rakam çıkar. Ailesinin bu rakamın tek başına üstesinden gelmesi mümkün değildir. Sosyal medyadan bu durumu paylaşırlar ardından sağlık bürokrasisi ve nihayet valilik devreye girer. Prof. Dr. Sertaç İşlekel ile bürokrasi bir orta yol bulmaya çalışır. Ameliyatı üstlenecek cerrah başarılı bir operasyon için söz konusu özel hastanede yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizer. Durum özel hastane yönetimine bildirilir.

Zaman çok kısa ve değerlidir. Ailenin umutları ise bir kez daha yeşermiştir. Gözler özel hastane yönetiminde gelecek haberdedir.

Özel hastane yönetimi görüşünü aile yerine sosyal medyadan çoktan vermiştir;

“9 Eylül Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatmakta olan Ateş Ayaz Balcı isimli çocuğumuzun durumunu medyadan üzüntüyle takip etmekteyiz. Atei Ayaz’ı üzülerek kabul edememe sebebimiz kurum politikası ve/ veya ücretlendirmeyle ilgili olmayıp tamamen ameliyat öncesi ve sonrası çocuk yoğun bakım hizmetini verecek çocuk yoğun bakım ünitemizin bulunmayışıdır. Ayrıca hastanemiz tarafından hiç kimseye Ateş Ayaz’ı kabul edebileceğimiz söylenmemiştir ve bu hizmetin ücret bilgisi paylaşılmamıştır. Ateş Ayaz’ın sağlığına kavuşması en büyük temennimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Evet 2 yaşındaki Ateş Ayaz Balcı’nın sağlık durumu, ailenin yaşadığı trajedi ülkemizin sağlık sistemindeki çelişkileri, kurumsal duyarsızlığı ve yeri geldiğinde acımasızlığı üzerinde sayfalarca yazılabilecek bir durumun özeti gibi!

Hepsinin özeti de haber başlığımızdaki gibi;

Aile ‘can’ derdinde özel hastane ise, piar!

 

 

 

   

 

Haber Yazarı

Haberci Adı: Türker Küpcük

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin