İKÇÜ’LÜ GENÇ MÜHENDİSLER KEP ATTI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

İKÇÜ’LÜ GENÇ MÜHENDİSLER KEP ATTI

Facebook'ta paylaş
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde mezuniyet sevinci yaşadı.7 bölümden 220 genç mühendisin uğurlandığı törende gençler, aileleri, öğretim üyeleri ve arkadaşları ile birlikte mezuniyetin verdiği gururu yaşadı.
23/06/2019 , 12:49:47

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydoğan Savran’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe,Prof.Dr.Adnan Kaya, Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, Dekanlar, fakültede görevli öğretim üyeleri ve aileler katıldı. Törende ayrıca İKÇÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun olan kardeşi Muharrem Baran’ın mezuniyet mutluluğunu paylaşan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran da konuklar arasındaydı.

“3 yeni bölüm daha geliyor.”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydoğan Savran, ” 220 genç mühendisi ülkemize ve insanlığa hediye etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diyerek duyduğu mutluluğu konuklarla paylaştı.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümlerinde yüzde yüz ingilizce eğitim verdiklerini kaydeden Prof.Dr.Savran, üç bölümün daha açılması ile ilgili müjde vererek; araştırma faaliyetlerinde, İKÇÜ’ye en büyük katkı sağlayan fakülte olduklarının da altını çizdi. Prof.Dr.Savran, “Dış kaynaklı projelerimizin bütçesi 22 milyon lirayı aşmıştır. Kısa süre içinde Bilgisayar Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Mimarlık gibi bölümlerde de eğitime başlayacağız. Yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli üretim ancak iyi yetişmiş ve kendini iyi yetiştirmiş mühendisler sayesinde gerçekleşebilecektir. Ülkelerin gelişmişlik seviyesi ile mühendislerinin seviyesi birebir ilişkilidir. Ülkemizin pek çok alanda büyük hedefleri ve projeleri vardır. Burada aldığınız eğitim ile sizlerin bu projelerin ve hedeflerin gerçekleşmesine çok önemli katkılar sağlayacağınıza inancımız sonsuzdur.” diye konuştu.

“Teknoloji bağımsızlığın en önemli aracı haline geldi.”

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ise İKÇÜ’lü mühendislerin ülkemizin kalkınmasına gelişmesine, uluslararası rekabette üst düzeyde yer almasına vesile olacaklarına olan inancını paylaştı. Dünyada yaşanan son gelişmelere bakıldığında teknolojinin bağımsızlığın en önemli aracı haline geldiğini belirten Prof. Dr. Köse, “Bunun merkezinde mühendislik bilimleri yer alıyor. Teknolojiyi takip eden, en güncel bilgilerle mezun olan İKÇÜ’lü genç mühendislerimizin bu alanda ülkemize ivme kazandıracağına olan inancımı ifade etmek istiyorum.” dedi ve kendilerine ahlakın altın kuralı olan dürüstlüğün altını çizerek şöyle dedi: “En önemli sermayeniz dürüstlüktür. Bir şeyini kaybeden sadece onu kaybeder, dürüstlüğünü kaybeden ise her şeyini kaybeder, tercihleriniz her zaman dürüstlükten yana olmalıdır, dürüstlük ise yalanın sizi kurtardığı yerde doğruyu tercih edebilmektir.” dedi.

“Gelecek nesillere aktarılacak eserler bırakacaksınız.”

Kardeşinin mezuniyet heyecanına ortak olan konuk rektör İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran da konuşmasında tüm ailelerin heyecanını paylaştığını ifade ederek gençlere seslendi. Geleceğin inşasında çok önemli rollere sahip  olacaklarını vurgulayan Prof.Dr.Baran, “İnşa edeceğiniz binalar, parklar, makineler, hastaneler gelecek nesillere aktarılacak eserler olacaktır. Bulunduğumuz yüzyıl inanılmaz gelişmelere gebedir. Alın terinden akıl terine göç eden, bilginin önemli olduğu, coğrafi büyüklüğün, nüfusun büyüklüğünün anlamını yitirdiği, üretilen bilginin, teknolojinin, inovasyonun önem kazandığı bir dünyadayız. Bu yüzyıl nitelikli insan kaynağına yatırım yapanların yüzyılı olacaktır.”dedi.

Fakülte birincisi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Eylem Arslan, geleceğe iyi bir başlangıç sağlayarak mühendislik unvanını aldıkları ilk gün olmasının mutluluğunu paylaştı. Mühendisliğe dair her şeyi büyük bir özveriyle öğreten hocalarına teşekkür eden Arslan, “Bu ünvanı layıkıyla taşıyacağız.” dedi.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgesi takdimi ile mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından hep bir ağızdan mühendislik yemini eden mühendisler mezuniyetlerini kep atarak salondaki konuklarla paylaştı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin