ECZACILIK FAKÜLTESİNDE İLK BEYAZ ÖNLÜK HEYECANI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

ECZACILIK FAKÜLTESİNDE İLK BEYAZ ÖNLÜK HEYECANI

Facebook'ta paylaş
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde ilk beyaz önlük giyme heyecanı yaşandı. İKÇÜ Eczacılık Fakültesinde birinci sınıfa devam eden 80 öğrenci, önlüklerini giyerek mesleklerinin ilk heyecanını aileleriyle paylaştı.
26/05/2019 , 18:30:21

Dekan Prof. Dr. Mutlu Aytemir’in ev sahipliğinde ‘Eczacılık Günü Etkinlikleriyle birlikte düzenlenen törene,  İzmir Down Sendromu Derneği Dans Grubu’nun gösterisi de renk kattı.

“Bilimsel çalışmaların tamamı ibadet karakteri arz eder.”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Eczacılık Fakültesinin ilk öğrencilerinin bu özel gününü tebrik etti.

İKÇÜ’nün Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri, Eczacılık Fakülteleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile sağlık bilimlerinde güçlü bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köse, “Bu yıl öğretim faaliyetine başlayan eczacılık fakültemiz ile daha da güçlendik, bundan çok mutluyum. Öğrencilerimiz, İKÇÜ’den mezun olduklarında sadece ülkemize değil, bulundukları her yerde, tüm dünyaya, tüm insanlığa faydalı işler yapacaklar bilimsel faaliyetlere katkı sağlayacaklar, insanlığın hizmetinde olacaklardır. Öğrencilerimizin bilmesini isterim ki ilim Allah’ın sıfatıdır, O’nun kainatta koyduğu sebep-sonuç ilişkilerini keşfe çalışmak, bu kanunları bulmak için bilimsel faaliyetlerde bulunmak da ibadet karakteri arz eder. O açıdan yaptığınız işin değerini bilmelisiniz. Bunu düşünerek çalışmak sizler için iyi bir motivasyon olacaktır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

 “5 yıl boyunca kaliteli bir eğitim alacaksınız.”

İlk öğrencilerine seslenen Dekan Prof. Dr. Aytemir ise akademisyenler onların bu özel gününü paylaşmaktan duydukları mutluluğu paylaştı. Konuşmasında eczacılık mesleğinin önemine değinen Prof. Dr. Aytemir, insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli paydaşlardan biri olarak varlığını sürdüren eczacılığın vazgeçilmezliğine işaret etti.  Prof. Dr. Aytemir, “Genç, dinamik ve donanımlı eczacı öğretim üyesi kadromuz ile onurlu mesleğimiz için 5 yıl boyunca kaliteli bir eğitimle Türkiye’nin gerçekten ihtiyacı olan, çağın gereksinimlerine uygun, ilaç üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada sorumluluk alacak donanımlı eczacılar yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.” dedi.

“Halkın sağlık konusunda ilk başvurduğu yer eczaneler.”

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Kamu ve Akademik İlişkiler Danışmanı Uzm. Ecz. M.Vedat Eğilmez, Avrupa Birliği ülkelerinde,  Türkiye’nin de dahil olduğu 33 ülkede yapılan bir araştırma raporunun verilerini aktardı. Eğilmez, “Rapora göre bizim de dahil olduğumuz Avrupa’daki  33 ülkede yaklaşık 160 bin eczane var. Halkla yapılan ankette, biz eczaneye 30 dakikadan daha az bir sürede erişiyoruz diyorlar. Bu da halkın sağlık konusunda ilk başvurduğu yerin eczaneler olduğunu gösteriyor. Tabii son temas ettiği yer de eczanelerdir. Bu arada hekime gidiyor, tedavisi yapılıyor, sonunda yine eczaneye gidiyor. Dolayısıyla eczacının tedavinin hem başını hem de sonunu görme gibi bir avantajı oluyor. Bu da meslekte çok önemli bir tecrübe kazandırıyor. Eczaneler birinci basamak sağlık hizmetlerinde son derece önemli bir yere sahiptir.” dedi.

“32 bin kişilik büyük bir aileyiz.”

İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan da sağlık camiasının büyük bir camia olduğunu bu camiada eczacıların önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Sayılkan, “Bu camiada kamusu, özel sektörü, hastanesi, akademisi, ilaç endüstrisini kapsayan 32 bini aşkın sayıda büyük bir aileyiz. Sizler de bu aileye hoş geldiniz. Biz meslek odası olarak her zaman yanınızdayız.” diye konuştu.

Genç eczacılık adaylarına başarılar dileyen Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Yalçın ise insana dokunan bir mesleğe sahip olacaklarını söyledi. Prof. Dr. Yalçın, genç eczacıların mesleğe nitelikli katkılar sunacağından emin olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarından sonra Prof. Dr. Erdal Bedir tarafından verilen ‘’Bitkisel İlaç Aktif Maddelerin Üretimi’’ başlıklı konferansını ilgiyle takip etti.

Prof. Dr. Saffet Köse tarafından plaketler takdim edildi. İzmir Down Sendromu Derneği Dans Grubu gösterisinin ardından törene katılan protokol öğrencilere mesleğe geçişin simgesi beyaz önlüklerini giydirdi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin