“Arıcılıkta hedeflenen noktada değiliz”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

“Arıcılıkta hedeflenen noktada değiliz”

Facebook'ta paylaş
20 Mayıs Dünya Arıcılık Günü nedeniyle açıklama yapan İzmir Veteriner Hekimleri Odası Türkiye’nin Arıcılık üretiminde istenilen noktada olmadığını ifade ederek alınması gereken önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
20/05/2019 , 11:59:30

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı H. Gökhan Özdemir yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;

“Tüm dünyada ilk kez 2017 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda katılımcı 115 ülkenin oybirliğiyle "Dünya Arı Günü" olarak 20 Mayıs kabul edilmiştir.

Ülkemiz coğrafyasının ve doğasının cömertliliğinin bir örneğini, arı yetiştiriciliğinde ülke olarak geldiğimiz başarılı noktada görebiliriz. İklim koşullarımız, coğrafi yapımız ve bitki örtüsü zenginliğimiz doğal olarak sahip olduğumuz imkânlar olarak, arı yetiştiriciliği ve bal üretiminde en önemli desteklerimizdir. Bizlere düşen yalnızca bu doğal desteklere sahip çıkmaktır.

Ülkemizde 2000 yılında sonra kovan sayımız ve bal üretimimizde artış görülmüştür. Arıcılar Birlikleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ve bazı Yerel Yönetimler tarafından da sektör desteklenmektedir. Ancak yüksek üretim potansiyeline karşın dünya piyasasında hedeflenen noktaya henüz gelinmemiştir.

Gerek arılar sayesinde dünyanın geleceğini sürdürebilmesi, gerekse arıların geleceği için sürdürülebilir dünyanın hedeflenmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Özellikle tarımsal faaliyetlerde bilinçsizce ya da ekonomik kaygılarla kullanılan kimyasalların, coğrafik yapıya ciddi müdahalelere neden olan tüm tesislerin ve yapıların uygulanması sırasında arı popülasyonunun da dikkate alınması gerekmektedir.

Doğanın korunmasının yanında, mevcut üreticilerin desteklenmesi ve yeni üreticilerin de üretime dahil olması için teşvik edilmesi, arıcılık sektörünün cazip hale getirilmesi de ülkemiz ekonomisi açısından da ayrıca önemlidir.

Arıcılık sektörünün varlığının bizlere doğanın bir lütfu olduğunu unutmadan faaliyet gösteren tüm üreticilerimizin ve bu sektörde görev yapan meslektaşlarımızın Dünya Arı Gününü kutluyoruz.”

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin