İZTO’da Tüm Koltuklar Çocukların
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İZTO’da Tüm Koltuklar Çocukların

Facebook'ta paylaş
İzmir Ticaret Odası (İZTO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak ilk kez bir “Çocuk Meclisi” oluşturdu. Meclis’te yapılan koltuk devrinin ardından çocuklar, tüm yönetim kademelerindeki koltuklara oturarak Meclis’i yönetti. Aynı zamanda görev sürelerinin 1. yıldönümüne denk gelen Çocuk Meclisi’nin bu yönüyle de ayrı bir önem taşıdığını kaydeden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener “1 yıllık görevimizin ardından ilk meclisimizi çocuklarla birlikte yapmak, bizim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur” diye konuştu.
24/04/2019 , 09:44:19

Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 99. Yıldönümü dolayısıyla oluşturulan İZTO Çocuk Meclisi, renkli görüntülere sahne oldu. 2-13 yaş aralığındaki 121 çocuktan oluşan Meclis’te, toplantı boyunca yönetim kademesindeki tüm koltuklar çocuklara devredildi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in koltuğuna 7 yaşındaki Atlas Özmen oturdu. İleride savcı olup adalet dağıtmak istediğini belirten Minik Atlas’ın ilk talimatı ise “Herkes çalışsın” oldu. İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz’ın koltuğuna da 6 yaşındaki Ali Kaan Karataş oturdu. Meclisin açılışını yapan küçük Meclis Başkanı “23 Nisan herkese kutlu olsun” dedi. Toplantıda ayrıca İZTO Yönetim Kurulu üyelikleri ve Meclis Divan üyeliklerinin koltuk devirleri yapılarak çocuklara teslim edildi.

 

KOLTUKLAR ZATEN ONLARIN

Her 23 Nisan’da geleneksel olarak koltukların çocuklara devredildiğini hatırlatan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener “Aslında, gerçekte koltuklar zaten onların, biz emanetçiyiz. Bugün burada bulunan çocuklarımız ülkemizin, geleceğimizin gerçek sahipleri” diye konuştu. Meclis’teki çocuklara da seslenen Özgener “Sizin o heyecanlı gülüşleriniz, gözlerinizdeki parlak ışık Atamız'ın belirttiği gibi bizlerin yolunu aydınlatan ikbal ışığımız olacak. Günlük başarılarımız, ticarette ekonomide yarattığımız değerler, değişimler "yükselen yeni nesillere" aktarılmıyorsa kalıcı olmaz, etkileri zayıf kalmaya mahkumdur. Atamız, 23 Nisan gününü çocuklarımıza armağan ederken kuşkusuz hepimize aslında büyük sorumluluk gerektiren bu gerçeği hatırlatmak istiyordu” diye konuştu.

Özgener  ayrıca, Çocuk Meclisi’nde yer alan ve 23 Nisan gibi anlamlı bir günde doğan minik Tuana Kılıç ile İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş’in doğumgünlerini kutladı.

 

ÇOCUKLARA HEDİYE SÜRPRİZİ

 

Toplantının sonunda, Meclis’e katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler verildi. İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit tarafından hazırlanan oyuncaklar, çocuklara dağıtıldı. Nevvar-Salih İşgören Okulu’nun atölyesinde down sendromlu çocuklar tarafından hazırlanan çikolatalar ise, bu özel günde hem çocukları çok mutlu etti hem de down sendromlu çocuklara katkı sağlandı. Meclis toplantısının ardından, tüm çocuklar İZTO tarafından hazırlanan hamburger partisine katıldı. Çocuk Meclisi, Türk Bayrakları eşliğinde Onuncu Yıl Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin