GAZİEMİR’DE HALİL ARDA DÖNEMİ İLK MECLİS
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR’DE HALİL ARDA DÖNEMİ İLK MECLİS

Facebook'ta paylaş
Yeni dönem Gaziemir Belediye Meclisi Halil Arda başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. İlk toplantısının ilk önemli maddeleri hiç şüphesiz seçimlerdi.
11/04/2019 , 09:05:24

Gaziemir Belediyesi Nisan ayı olağan toplantı dönemi başladı.

31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte yenilenen Gaziemir Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yeni dönemin hayırlı olması dilekleriyle birleşimi önce saygı duruşu, daha sonra İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından yoklama yaparak açtı.

Belediye meclisine mazereti nedeniyle katılamayan tek isim ise CHP’li meclis üyesi Nevin Mutlu’ydu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda meclis açılışında yaptığı kısa konuşmada “31 Mart’ta yapılan yerel seçimle halkımız Gaziemir’e hizmet etmek için çok onurlu bir göreve seçti.  Hep birlikte 5 yıl boyunca çok çalışacağız. Gaziemir’e hizmet etmek için çok onurlu bir görevi hep birlikte yapacağız. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Mecliste grubu bulunan partilerde de yeni dönem yeni görevlendirmeler gerçekleşti. CHP’de Grup Sözcüsü Ünal Işık olurken, Ak Parti’de Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca oldu. CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanvekili İsmail Aydın Armağan’ın da takip ettiği toplantıda grup sözcüsü ve başkanvekilleri göz doldururken ilk kez meclis üyesi olan Uğur İnan Atmaca’nın heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

Gaziemir Belediye Meclisi’ne Gaziemirlilerde yoğun ilgi gösterdi. Meclis salonunda yer bulamayanlar yeni dönemin ilk meclis toplantısını ayakta takip etti.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda ve ablaları da ilk meclis toplantısını izleyenler arasındaydı.

31 Mart 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak Ak Parti listesinden belediye meclis üyesi seçilen Selahattin Şahin ve Aydın Kemahlı meclis öncesi MHP’ye geri döndü.

31 Mart 2019 seçimlerinde Millet İttifakı’nın ortak adayı olak CHP listesinden belediye meclis üyesi seçilen İyi Partili Av.Leman Emin ise CHP’li meclis üyeleriyle birlikte oturdu ve oylamalara birlikte katıldı.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin en genç üyeleri CHP’li Sercan Doğan ve Ak Partili Tuğba Aksoy seçimler yapılıncaya değin divan kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin en önemli gündem maddesi şüphesiz ki seçimlerdi.

Gaziemir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili görevine CHP’den Av.İzel Zenginobuz Derinsu, 2.Başkanvekilliğine Ak Parti’den Ali Sorgun Özbalcı yapılan gizli oylamada 31 oy alarak seçildi.

Meclis Divan Katipliklerine ise yapılan gizli oylamada; 21 oy alan CHP’den Nimet Şekercioğlu, 21 oy alan CHP’den Sercan Doğan ve 14 oy alan Ak Parti’den Hülya Andaç Cici seçildi.

Gizli oylama ile yapılan diğer bir seçim ise 3 kişilik Belediye Encümeniydi. Belediye Engümeni’ne 28 oy ile CHP’den Necati Kırmaz, Ünal Işık ve Ali Ekber Sarıgül seçildi.

İhtisas komisyonlarının seçimine geçilmeden önce Başkan Halil Arda Ak Parti Grubu’nun imzasıyla verilen Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması önergesini gündeme alınmasını oylattı. Yapılan oylama sonucunda Ak Parti Grubu’nun önerisi oy birliği ile kabul edildi. Geliş sırasıyla yapılan komisyon seçimlerinde Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na CHP’den Necati Kırmaz, Nevin Mutlu, Ali Ekber Sarıgül, Ali Kavasu ve Ak Parti’den Uğur İnan Atmaca seçildi.

Diğer komisyonlardan;

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na; CHP’den Necati Kırmaz, Nevin Mutlu, Emin Aksoy, Nimet Şekercioğlu, Ak Parti’den Uğur İnan Atmaca seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na; CHP’den İlhan Özköse, Nilgün Karadeniz, Bengü Sayköse, Cemal Çalışkan, Ak Parti’den Oğuz Seyran seçildi.

Çevre Komisyonu’na; CHP’den Ali Ekber Sarıgül, Meral Yiğit, Ali Kavasu, Levent Çağlarsu, Ak Parti’den Ejder Öztop seçildi.

Sağlık Komisyonu’na; CHP’den Nilgün Karadeniz, Sercan Doğan, Av.Leman Emin, Bengü Sayköse, Ak Parti’den Hülya Andaç Cici seçildi.

Hukuk Komisyonu’na; CHP’den Av.Leman Emin, Tahir Türkbay, Ünal Işık, Lütfü Özcan, Ak Parti’den Ali Gönen seçildi.

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na; CHP’den Bengü Sayköse, Nimet Şekercioğlu, Emin Aksoy, Ali Kavasu, Ak Parti’den Tuğma Aksoy seçildi.

Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu’na; CHP’den İlhan Özköse, Murat Serin, Cemal Çalışkan, Nevin Mutlu, Ak Parti’den Nuray Öztürk seçildi.

Kültür Komisyonu’na ; CHP’den Nevin Mutlu, Nimet Şekercioğlu, Murat Serin, Emin Aksoy, Ak Parti’den Enver İşinibilir seçildi.

Kurs, Eğitim ve Engelliler Komisyonu’na; CHP’den Litfü Özcan, Cemal Çalışkan, Ali Kavasu, Meral Yiğit, Ak Parti’den Hülya Andaç Cici seçildi.

Spor Komisyonu’na; CHP’den Levent Çağlarsu, Sercan Doğan, Lütfü Özcan, Tahir Türkbay ve Ak Parti’den Oğuz Seyran seçildi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin