Gaziemir’de 99 bin 37 seçmen 295 sandıkta oy kullanacak
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Gaziemir’de 99 bin 37 seçmen 295 sandıkta oy kullanacak

Facebook'ta paylaş
31 Mart 2019 yerel seçimlerine sayılı saatler kaldı. Gaziemir özelinde toplam 99 bin 237 seçmen 295 sandıkta tercihlerini ortaya koyacak.
29/03/2019 , 21:31:53

Gaziemir’in merkez mahalleleri olan Irmak, Gazi, Atıf Bey, Gazilent, Yeşil ve Sevgi mahallelerinde yaklaşık 55 bin 460 seçmen yer alıyor.

Gaziemir’in çevre mahalleleri olan Sarnıç’ın bölgesinin Menderes, Atatürk, Hürriyet ve Fatih mahalleleri, Dokuz Eylül, Beyaz Evler, Binbaşı Reşat Bey, Emrez, Aktepe ve Evka7’deki Zafer mahallelerinde yaklaşık 43 bin 577 seçmen yer alıyor.

Gaziemir özelinde seçmenler oy sandıklarında;

Gaziemir İlçe Belediye Başkanı, Gaziemir Belediye Meclis Üyeliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Mahalle Muhtarı/Muhtar Heyeti olmak üzere toplamda 4 değişik oy kullanacak.

Seçmeler kendilerine verilecek 3 birleşik oy pusulasını aldıktan sonra oy kabininde Evet/Tercih mührü ile oyunu kullanacak. Yine oy kabininde bulunan muhtar pusulalarından birini alarak, önceden mühür vurarak tercihini yaptığı birleşik oy pusulalarını kendisine verilen zarfın içine koyacak. Daha sonra oy kabininden ayrılarak oy zarfını, seçim sandığına atacak.

Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak. Adaylardan en çok oyu alan isim Gaziemir’in yeni belediye başkanı seçilecek.

Gaziemir Belediye Meclisi Adaylığı için yine oy pusulasındaki yerlerine göre;

Belediye Meclis Üyesi Aday Listeleri yarışacak. Aday listeleri İlçe Seçim Kurulu tarafından kesinleşmiş ve önceden ilan edilen aday listelerinde yer alan isimlerden oluşuyor.

Toplam 31 belediye meclis üyesinden oluşan Gaziemir Belediye Meclisi’ne girecek isimler partilerin  “Gaziemir Belediye Meclis Üyeliği” oylarıyla tespit edilecek.

Siyasi partilerin belediye meclisinde aldıkları oylardan, Gaziemir’de belediye meclis üyeliği geçerli oy pusulaların toplamının onda biri düşülmek suretiyle partilerin aldıkları kalan oylar alt alta yazılacak. Parti oylarının her biri ayrı ayrı kendi hanesinde önce 1,2,3, 4,5….olmak üzere 28’e kadar bölünerek paylama gerçekleştirilecek. 28 meclis üyesi paylamalar dikkate alınarak sırasıyla en çok oyu alan partilere dağıtılacak. Paylamada eşitlik olması durumunda o sıra kura ile tespit edilecek. Gaziemir Belediye Meclis Üyesi seçiminde en çok oyu alan siyasi parti 3 kontenjan adayının hepsini birden kazanmış olacak. Kontenjan 1.sıradaki isim aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilmiş olacak. Gaziemir’in İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplam 6 sandalyesi bulunuyor. Bunlardan ilki seçilmiş bulunan kontenjan 1.sıradaki aday olurken diğerleri 5’te bir esas olmak üzere siyasi partilerden Gaziemir Belediye Meclis Üyesi seçilen ilk sıradaki isimler aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor. Bir parti 5 ve katlarını alarak Büyükşehir’e üye yollarken, 5 sayısının tamamlayamayan parti yada partilerin üyelerini diğer en çok oyu alan parti yada parti kazanmış oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Gaziemir özelinde yapılan oylar tasnif edildikten sonra İl Seçim Kurulu tarafından diğer ilçelerden kullanılan oylarla birleştirildikten sonra açıklanıyor. İzmir genelinde geçerli oyların en çoğunu alan isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçiliyor.      

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin