”SARNIÇ’A VAATLERİNİ BUGÜNE KADAR TUTMADILAR. YİNE VAAT EDECEKLER”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

”SARNIÇ’A VAATLERİNİ BUGÜNE KADAR TUTMADILAR. YİNE VAAT EDECEKLER”

Facebook'ta paylaş
Sarnıç Cumhuriyet Alanı’nda düzenlediği mitinge konuşan Millet İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda 2B tapuları konusunda Ak Partili vekilleri kendi verdikleri sözü inkar etmekle eleştirdi. Arda “Hep vaat ediyorlar. Seçim sonrasında verdikleri sözleri unutuyorlar” dedi.
24/03/2019 , 23:04:28

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın ortak adayı CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda Gaziemir Meydanı’ndan sonra Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda da bir miting yaptı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Av.Sevda Erdan Kılıç, İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve İyi Parti İlçe Başkanı Beyhan Mutlu’nun da katıldığı mitingi coşkulu bir kalabalık takip etti.

Millet İttifakı’nın ortak adayı CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda mitinge yaptığı konuşmada Sarnıç’ın 2B tapu sorunu dahil olmak üzere bölgede yaşanan sorunlara ve çözüm önerilene değindi.

Arda konuşmasında şunları söyledi;

60 günde 60 bin kişiyi gezebilirdim. Gaziemir’de yaklaşık 150 bin kişi yaşıyor. Haklı olarak 70 yada 80 bin kişiye ben ulaşamayacağım. Sadece broşürlerime, resimlerime bakarak sandığa gidecekler. Ama vatandaşlarımız haklı olarak belediye başkan adayını görmek istiyor. Belediye başkanıyla konuşmak istiyor. Sevgili dostlar bu süreçte çok güzel, çok iyi insanlarla tanıştım. Gaziemir’de birbirinden değerli çok özel insanlar yaşıyor. Ama tabii ki bu arada vatandaşlarımızın sorunlarını da dinledik. Onlarla dertleştik. Şu ana kadar aldığımız notlar 100 sayfayı geçti. Gaziemir enteresan bir bölge her tarafında ufak tefekte olsa sorunlar var. En küçük sorunu dahi vatandaşlarımız çözmemiz için bize iletiyorlar. Haklılar çünkü karşılarında bir hafta sonra (AKP’nin yaptırdığı ankete göre) yüzde 63 oyla belediye başkanı seçileceğini biliyorlar. Sizlere hitap ederken bir belediye başkanının sorumluluğunda hitap ediyorum. Bugüne kadar yaptığım bütün toplantılarda özellikle bir şeye dikkat çektim. Bir oyluk çok büyük bir gücünüz var! Bu gücü doğru olduğuna inandığınız yöne kullanın. Benim sorumluluğum 1 Nisan’dan sonra başlıyor. Esas sorumluluk şu anda sizde! Önünüzde bir haftalık bir süre kaldı. Bu süre içerisinde bizleri bir daha araştırın. Bir daha sorun! Ben iyi bir insanım. Bizler iyi insanlarız.  Dün Gaziemir’de bir miting yaptık. Bu mitingde Gaziemir’in kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış, başta kurucu belediye başkanı dedem Abdullah Arda olmak üzere, İsmet Kılıç’a kadar bugün hayatta olmayanları rahmetle andım. Hayatta olan Adnan Yüksel ve görevde olan Halil İbrahim Şenol’u hürmetle andım. Hepsinin Gaziemir’e katkıları oldu. Hepsine minnet borçluyuz. Hepsine Gaziemirliler adına çok teşekkür ettim. Ama bugün Sarnıç’tayız. Bugünde Sarnıç’a kurulduğu günden bugüne belediye başkanlığı yapmış İsmail Acar başkanımıza ve Şeref Bozkurt başkanımıza Sarnıçlılar adına da emekleri çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar! Sevgili dostlar bende Pazar günü vereceğiniz emanetiniz yüreğime, aklıma kazıyacağım. O’na layık olmak için çok çalışacağım. Arkadaşlarımla birlikte çok çalışacağız.

Sevgili Sarnıçlılar 58 yaşındayım. Gaziemir’in 50 yıllık geçmişinin kurumsal hafızasına sahibim. Sarnıç’ın ilk kurulduğu günden bu yana gelişimini biliyorum. Gaziemir’in 16 mahallesinin geçmişini biliyorum. Sorunlarını biliyorum. 2004-2009 yılları arasında İzmir İl Genel Meclis Üyeliği yaptım. İzmir’in en büyük yerel yönetimi İzmir İl özel İdaresi’nin karar organı olan il genel meclisinde 5 yıl görev yaptım. Mali müşavirim, mesleğim gereği plan ve bütçe komisyonunda çalıştım. Özel idare denetim kurulu başkanlığını yaptım. Balçova Termal Tesisleri’nin yönetiminde, denetiminde ve ihale kurullarında görev yaptım. Kaymakamlıklarda bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının mütevelli heyetinde görev yaptım. En üst yerel yönetiminde 5 yıl görev yaptım. Bu konuda büyük tecrübeler edindim. Şimdi bu kazandığım tecrübelerimi Sarnıçlılara, Gaziemirliler hizmet etmek için karşınızdayım.

Sevgili dostlar Sarnıç’ın sorunlarını çok iyi biliyorum. Evet 2B problemleriniz var. Dolaşıyorum benden tapu isteyen vatandaşlarımız var. Bazı vatandaşlarda diyor ki ‘benim tapuya ihtiyacım yok. Her seçimde 7-8 tapum oldu. Ben istemiyorum. Olmayanlara versinler diyor (!) Bu toprakların kira bedellerini ecrimisilleri milli emlak müdürlüğü topluyor. Ama iş tapu vermeye gelince belediyeleri hedef gösteriyorlar. Bu doğru değil. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde 5 yıl önce buraya geldiler. ‘6292 sayılı yasanın 7 maddesinin birinci fıkrasının a bendini şu metinle değiştireceğiz’ dediler. ‘Tapularınızı vereceğiz’ dediler. ‘Bize oy verseniz de vermeseniz de bunu gerçekleştireceğiz’ dediler. Seçimden sonra gittiler ses seda çıkmadı! O günkü İzmir milletvekilimiz Erdal Aksünger onların önerdiği ‘6292 sayılı yasanın 7 maddesinin birinci fıkrasının a bendini onlarım bire bir aynı metnini meclis gündemine öneri olarak getirdi. Kendi kendilerini inkar ettiler maalesef bu teklifi AKP milletvekilleri oylarıyla ret ettiler! Bugün yine gelecekler! Yine vaat edecekler! Yine seçimden sonraya havale edecekler! Sarnıç oy vermese onlara, ben seçildikten sonra ne yapacak sınız? Bu tapuları verecek misiniz? Ama broşürlerinde ‘söz verdik çözdük’ diyorlar!  

Sevgili Sarnıçlılar tabii ki sorunlar 2B ile bitmiyor. Sarnıç’ta en çok özüm beklenen sorun kapalı pazaryeri sorunu! Şu anda piknik alanın sağ tarafında yaklaşık 12 dönümlük bir arazi var. Tahsisi Gaziemir Belediyesi tarafından alınmak üzere! Biz göreve geldikten sonra O’nu inceleyeceğiz. O’nu kapalı pazaryeri yapmak için kullanabiliriz. Kullanabiliriz diyorum. Yapamayacağımız işlerin sözünü bugüne kadar vermedim. Onlar ‘yapacağız’ diyorlar! Ben araştıracağız diyorum! Tabii ki bu sorunu çözmek isterim. Bu üzerinde bulunduğumuz burası bu meydan pazaryeri olarak kullanılamaz mı? Altının otopark olduğu güzel bir meydan olarak yeniden düzenlenip çok amaçlı bir şekilde kullanılmaz mı? Bunlar örnekleri Avrupa’da olan şeyler. Oralarda şehrin en güzel yerini haftada bir defa pazar olarak kullanıyorlar. Portatif sistemleri var. Gelip kuruyorlar. İnsanların en kolay şekilde ulaşarak kullanıyorlar. İnşallah bu sorunu çözmek benim belediye yönetimime nasip olur!

Sarnıç’ın başka problemleri var trafik problemi var. Trafik problemiyle ilgili Kısıkköy’den gelen Çamlık Caddesi’ni Buca-Bornova istikametine bağlanma durumu var! Ormanın içinden geçen bir arazi bu konuda girişimlerde bulunacağım. Bu arazilerin belediyeyi tahsisini başarabilirsek bu yolu açarak Sarnıç trafiğini rahatlatmak inşallah bana nasip olur! Yine kipanın orada bir üst geçit var. Orada da trafik var. Köprünün genişletilmesini istiyor vatandaşlarımız. Ama ben o köprünün genişletilmesiyle o sorunun çözülebileceğini düşünmüyorum. Teknik olarak inceleyeceğiz. Köprünün her iki ayağında da birer trafik lambası var! O trafik lambaları olduğu müddetçe köprü genişlese dahi köprünün üstünde yirmi araba daha bekler trafik lambasında takılır kalır! Kipanın önündeki Sarnıç kavşağı yeniden düzenlenebilir. Benim bu konuda bir önerim var. İnşallah Büyükşehir Belediyesi’yle o kavşağı yeniden düzenlediğimizde trafiğin akşında engelleri ortadan kaldırmış olacağız.

Sarnıç Anadolu’nun her tarafından göç almış, hatta Balkanlar’ın her yöresinden göç almış herkesin birlikte yaşadığı bir bölge. Sarnıç’ta Doğu kökenli vatandaşlarımız yaşıyor. En büyük talepleri Taziye Evleri! Farklılıklar bizim zenginliklerimiz! Bu ülke yüz yıldır bir arada yaşamayı başarmış insanların ülkesi! Bu ülkenin beka sorunu falan yok! Taziye Evleri’ni yapmak inşallah bana nasip olur!

Sarnıç ile ilgili asıl bir başka bir proje var. Bir metro var!  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım master planında orta ve uzun vadede bir metro projesi var. Sarnıç Hürriyet Mahallesi’nden başlıyor, tüm Sarnıç’ı içine alıyor, oradan, havaalanına ve Emlak Bank evleri sonuna, oradan Abdülhamit Yavuz Caddesi üzerinden Abdullah Arda Meydanı ve buradan Eski İzmir üzerinden İzmir Merkeze giden 17 kilometrelik metro hattı var. Orta ve uzun vadede olan bir proje 10 yıl çok uzun bir süre değil. Ben bir hafta sonra Gaziemir Belediye Başkanı olacağım nasipse! Ama aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olacağım. Buradan 6 arkadaşımda büyükşehir meclis üyesi olacak! Bizim en büyük görevlerimizden birisi orta ve uzun vadede düşünülen bu metro projesini en azından benim dönemimde projesinin yapılması, yatırım programına alınmasını sağlasam bile kendimi çok başarılı kabul edeceğim!”

Arda Gaziemir genelinde yapacağı çalışmalardan da örnek verirken sözlerini şöyle tamamladı;

“Seygili Sarnıçlılar çok enerjik birisiyim. Kimseye yalan söylemedim. Vaatte bulunarak oy istemedim. Bugün seçime bir hafta kaldı. Bugün oylarınızı istiyorum! Temiz, aydınlık, çok çalışan birisiyim! Biz Göçmenler çalışkan insanlarız! Bugüne kadar geldiğim noktaya dişimle, tırnağımla geldim! Kimseden cv toplamadım! ‘Cv verin seçimden sonra sizi işe alacağım. Sizi serbest bölgeye alacağım. Sizi hastanelere alacağım. Sizi belediyelere alacağım’ kimselere demedim! Ama iş yaratmak için çok çalışacağım. En hassas duygunuz çocuklarınızın işsizliğiyle ilgili oyun oynayıp sizin oyunuzu alıp bir daha buraya gelip hiç birinizin yüzüne bakamam! Samimiyetimize inanmanızı istiyorum. Dürüstlüğümüze inanmanızı istiyorum. En az yüzde 60 oy alarak rekor oyla seçileceğim. İlk 100 günde yapacaklarımız var. Beş yılda yapacaklarımız var! Beş yıl sonunda biz planlarımız yapıp ola ki bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza bırakacak projelerimiz var! Çok çalışacağız. Çok başarılı olacağız!”

 

 

 

Sarnıç
25/03/2019 , 23:32:34
Sarnıç
Boş laf hepsi.
Hulisi Kaykısız
25/03/2019 , 17:05:36
Chp
Sarnıç boş vaatlere pabuç bırakmaz \r\nYıllardır her seçim öncesi tapu sorunu çıkar ortaya yine biz cozeriz çözdük oldu bitti derler \r\nAma yine hiç birşey yok \r\n1 Nisan sabahı sayın belediye başkanımız olarak var gücünü ile calisacaginiza canı gönülden inanmaktayım
Mustafa Polat
25/03/2019 , 09:04:59
Hayırlısı olsun
Gaziemir'deSarnıç'da o kalabalığı gördüm ya başkanım.Bu iş bitmiş.ALLAHIN izniyle 1 Nisan'da konuşabilen,dürüst,dinamik,çalışkan,karizmatik bir başkanımız olacak.Ama siz rehavete kapılmayın.Bir hafta çok çalışın.
Sarnıç lı
25/03/2019 , 06:21:00
Güzel
Dürüst ve yerinde konuştun \r\nDürüst adam olmak herzaman kazandırır \r\nSarnıcı kazandın sende tebrik ediyorum

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin