GAZİEMİR ESNAFLARI KAHVALTIDA BULUŞTU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

GAZİEMİR ESNAFLARI KAHVALTIDA BULUŞTU

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Gaziemir Esnaf Odası’nın düzenlediği esnaf buluşmasına Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz’da katıldı.
22/03/2019 , 20:59:36

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ortak organizasyonunda esnaf buluşması gerçekleştirildi.

Svalinn Hotel’deki kahvaltılı toplantıda 500 civarında esnaf bir araya gelirken Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz’da buluşmaya katılan davetliler arasındaydı.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen burada yaptığı konuşmada esnafların sorunlarını dile getirirken isteklerini de sıraladı. Su faturalarından yakınan Beyen “Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan esnafız! Bunun düzeltilmesi gerekir. Gaziemir Belediyesi’nde bir esnaf masası kurulmasını istiyoruz. Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz’ın bizlerin temsil edilmesi anlamında büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı ve Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Meclis Üyeliği Kontenjan 1.sıra adayı Metin Taşkın’da yaptığı konuşmada esnaf kredi kefaletin yaptığı çalışmalardan söz etti. Adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Taşkın konuşmasında şunları söyledi;

“Amacımız Gaziemir ilçemizde esnaf ve sanatkarı bir araya getirmektir. Bu her iki kurumun esnaflar için ne kadar iyi işler yaptığını ortaya koyabilmek için ve bundan sonra ne yapabiliriz? Sizlere daha iyi nasıl  yardımcı olabiliriz diye bu kahvaltıyı düzenledik.

Gaziemir Esnaf kefalet kredi kooperatifi 1976 senesinde kurulmuş ve bugüne kadar hayatiyetini sürdürmektedir.Esnaf kefalet kredi kooperatifi hepinizin bildiği gibi Esnaf ve sanatkarların evleridir.Yani bu evlerinden işyerlerin de sermaye ile ilgili dükkanlarını ,bulundukları yerleri yürütebilmek için devlet tarafından sizlere intikal ettirilmiş bu paraları Esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara dağıtmaktayız.

Bunu bilesiniz ki 15 yıl evvel bu kredi kooperatifi sizlere verilen bu kredilerin faizleri yüzde 79’lara kadar çıkmıştır. Ancak 2003-2004’ten sonra  sizlere verilen bu kredilerin faizleri yüzde 5 ile belirlenmiştir.Bu 5 yıl içinde ödenecek krediler içindir.Bir yıl içinde ödeyeceğim derseniz bu kredilerin faizleri yüzde 4’tür.Ve bilin ki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin esnaf ve sanatkarlara ne kadar değer verdiğini ortaya koymaktadır.Bununla bitmemektedir.

Sevgili Esnaf kardeşlerim!

15 yıldan beri bu sistem ekonomi de yukarıya ve aşağıya doğru inişler olsa bile esnaf ve sanatkarlara verilen kredilerde her hangi bir değişiklik olmamıştır.

Yine cumhuriyet hükümetimizin almış olduğu kararla bir esnafımız otobüs almak istiyorsa o otobüsü almak için de 500 bin liraya kadar kredi vermektedir.Yine bunun faiz oranı yüzde 5’tir.

Eğer bir esnaf sanatkar bu iş yerinde kiracı olarak bulunuyor ise; Bir yıldır bura da kiracı olarak bulunduğunu ispat halinde bu iş yerini satın alabilir.10 yıl vadeli yine yılda yüzde 5 faiz olmak üzere sizlere 500 bin lira kredi vermekteyiz.

Tabi ki bunları anlatırken kurumumuzu tanımayanlar olabilir. Onun için diyorum ki;

Her esnaf manavından, bakkalına, marketinden, tornacısına ve bisikletçisinden bütün esnaf ve sanatkara kapımız açıktır.Herkes gelip devletin size sunmuş olduğu bu imkanlardan istifade etmesini bekliyorum.

Değerli esnaf kardeşlerim;

Gaziemir’de 31 Martta yapılacak mahalli seçimlerde davet buyurdular. Nazmi Yılmaz başkanımla birlikte Gaziemir Belediye Meclisi’nde görev verdiler. Bu yaştan sonra bu görevi kabul etmem pek mümkün değildi. Ama bir tek düşüncem vardı. Gaziemir’e hizmetse doğduğum yere hizmetse  hayır demem mümkün değildi! O nedenle 31 Mart’tan sonra da sizin, Gaziemir’in kalkınması, gelişmesi ve sosyal tesislerin daha çok olabilmesi için tabi ki taraf olmanızı, nereye taraf olmanızı asla ve asla bir siyasi partiye taraf olmanızı değil, Gaziemir’de sizlere bu hizmetleri sunabilecek olan kişileri ve dolayısıyla Gaziemir’e taraf olmanızı istiyorum. Gaziemir’in gelişmesine taraf olmanızı istiyorum. Gaziemir’de okulların yapılmasına taraf olmanızı istiyorum. Gaziemir’de çok ciddi bir kültür merkezinin olması tarafında olmanızı istiyorum. Bu düşüncelerle bana bu imkanı vermiş olan Nazmi Yılmaz’a  çok teşekkür ediyorum.”

Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye başkan Adayı Nazmi Yılmaz’da esnaflara hitap ederek vaatlerini açıkladı.

Belediye başkanlığı döneminde büyük marketlerin mahalle aralarında şube açmalarına izin vermeyeceğini söyledi. Yılmaz “Artık mahalle aralarında büyük marketlerin şubeleri rahat bir şekilde açılamayacak. Buna izin vermeyeceğiz. Esnaflarımız özellikle su paralarına yansıtılan katı atık bertaraf bedellerinden şikayetinde çok haklı. Çünkü İzmir’in en pahalı atık bedeli ödeyen ikinci ilçesiyiz. Buradan söz veriyorum. Belediye başkanı seçildiğimde Gaziemir esnafı İzmir’de en az katı atık bertaraf bedeli ödeyen ilçe olacak” dedi.

Bir esnafın Gaziemir hükümet konağının ne zaman yapılacağı yolundaki sorusuna da cevap veren Nazmi Yılmaz “Hükümet Konağı’nda Mayıs başında ihalesine çıkılacak ve çok kısa süre içinde de tamamlanarak hizmete girecek. Burada Gaziemir’de tüm devlet kurumları bir arada olacak. Gaziemir Tapu Dairesi çok geniş bir hizmet alanına sahip olarak Gaziemir’e yeniden geri gelecek”dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya da yaptığı konuşmada İzmir ve Türkiye değerlendirmelerinde bulunurken CHP’li belediyelere yüklendi.  Kaya Yılmaz başta olmak üzere belediye meclis üyesi adaylarına atıf yaparak “Gaziemir’i ve İzmir’i kalkındıracak arkadaşlarımız görev bekliyor.” dedi.

  

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin