POMAKLARI BULUŞTURAN GECE
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

POMAKLARI BULUŞTURAN GECE

Facebook'ta paylaş
PODEF’in öncülüğünde İzmir Pomaklar Derneği Başkanı Gürbüz Öngören ve arkadaşlarının organize ettiği gecede Türkiye Pomakları bir araya geldi.
10/03/2019 , 18:15:29

Pomak Dernekleri Federasyonu ile İzmir Pomaklar Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Birlik ve Dayanışma Gecesi’nde yüzlerce Pomak 7’den 77’ye bir aradaydı.

Kuşadası Fantasia Otel’de gerçekleştirilen geceye Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Cumhuriyet Savcısı Taner Şimbil’de katılanlar arasındaydı.

Geceni onur konukları ise Bulgaristan’dan gelen eski Tımraş Cumhuriyeti Devleti’ni kuran kişilerin torunlarıydı.

Pomaklar Gecesi’ne siyasilerde yoğun ilgi gösterdi. Cumhur İttifakı’nın ortak adayı; Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz, Millet İttifakı’nın ortak adayı; CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Bayram Biçici, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti İlçe Başkanı Beyhan Mutlu ve Demokrat Parti İlçe Başkanı Cüneyt Ahmet’te Pomaklar Gecesi’ne katılan davetliler arasında yer aldı.

İzmir Pomaklar Derneği Başkanı Gürbüz Öngeren yaptığı açılış konuşmasında katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a ayrı bir yer verdi. Öngören “Bugüne kadar bize her türlü yardımı ve desteği esirgemeyen, Gaziemir’e kalıcı hizmetler ve eserler bırakan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a şükranlarımızı arz ederiz” dedi.

Gecede ayrıca Ege Pomaklar Derneği olarak Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür plaketi takdim edildi. Kurucu Başkan Haluk Erişen Başkan Şenol’un Pomaklar arasında ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Erişen “Sayın Başkanımıza bundan sonraki yaşamında sağlıklı uzun ömürler dileriz”dedi.

Duygu dolu anlar yaşayan Başkan Şenol “Belki de bu aldığım son plaket olacak. Gaziemir’e on yıl boyunca hizmet etme şansını yakaladım. Gaziemirlilere ve sizlere hizmet etmek benim için büyük onur. Bu elbette bir bayrak yarışıdır. Benden sonra gelecek belediye başkanlarımız da bu onuru yaşayacaktır” dedi.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’de yaptığı konuşmada Pomakların kültürlerini yaşamak ve gelecek kuşaklara aktarmak en doğal hakları olduğuna vurgu yaptı. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

PODEF Başkan Bayram Erat’ta yaptığı konuşmada her yıl Mart ayı geldiğinde bir araya gelmekte büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek organizasyon komitesine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından davetliler Pomak Müzisyen Udi Şahin Karademir’in seslendirdiği şarkılarla gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 12:27:43
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin