İKÇÜ’DE ‘HEMŞİRELİKTE KARİYER SEMPOZYUMU’
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

İKÇÜ’DE ‘HEMŞİRELİKTE KARİYER SEMPOZYUMU’

Facebook'ta paylaş
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi iş birliğinde düzenlenen ‘Hemşirelikte Kariyer Sempozyumu’ sağlık profesyonellerini bir araya getirdi.
09/03/2019 , 10:24:21

Alanlarında uzman akademisyen hemşireler ve sağlık sektöründe çalışan uzman hemşireler, genç meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaştı.

“Kariyer hedeflerinize katkı sunuyoruz.”

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe, İKÇÜ’nün en iyi eğitimi verme çabasının yanında kariyer odaklı çalışmalara da oldukça önem verdiğini vurguladı. Prof.Dr. Gökçe, “İKÇÜ olarak öğrencisine en iyi eğitimi verme çabasını önde tutan bir üniversiteyiz. Sadece teorik eğitimle değil, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla her bir öğrenciye ayrı ayrı dokunarak; sadece öğrenme yöntemlerinin kavranmasını öğretmekle değil, uygulamada, pratikte tecrübe kazandırmayı önemseyen bir üniversiteyiz. Sadece staj uygulamalarıyla değil, bu tarz kariyer günleriyle, sempozyumlarıyla öğrencilerimize güven duygusunu aşılayarak;  her bir öğrencimizin kendi kariyer planlamasını, kariyer yolculuğunu daha iyi yönde idare etmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hocalarımıza bu anlamda müteşekkir olduğumuzu da ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

“Akademide de sektörde de hemşire ihtiyacı var.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar da konuşmasında hem akademik hayatta hem de sağlık sektöründe olan hemşire ihtiyacına dikkat çekti. Dekan Prof.Dr.Dündar, “Kuşkusuz her mesleğin sorunları vardır. Bir mesleğin en önemli tercih nedeni, gençler için çok önemli bir kriter olan istihdam kriteridir. Ülkemizin sağlık alanında son yıllarda yaşanan gelişmelerle birlikte istihdam alanları da artıyor. Yeterli mi? Yeterli değil. Akademide de hemşirelik alanında çok önemli gelişmeler oluyor.  Lisans programları 200’ü buldu. Yüksek lisans doktora programları giderek artıyor.  Hemşirelik öğrencilerinin sayısı 80 bini geçmiştir. Hemşirelik alanında akademik personel ihtiyacı artarak devam ediyor. Genç arkadaşlarıma tavsiyem bu alanı iyi değerlendirmeleridir. Dünyaya baktığımızda, öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısı bizden çok iyi. Aynı zamanda yüz bin kişiye düşen hemşire sayısı 800’lerde, bizde ise ne yazık ki 150’li rakamlarda. Bu rakamların artması gerekiyor.” dedi.

“Yeni nesil çok şanslı.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Yasemin Tokem, hemşirelik alanında İzmir’de olmanın ayrıcalıklarını yaşadıklarını belirtti. Prof.Dr.Tokem, “Çünkü alanında ilk hemşirelik yüksek okulunun İzmir’de açılması, çok değerli hocalarımızın İzmir’de olması, bizleri yetiştirmesi, ulusal çapta söz sahibi hocaların eğitimleriyle bugünlere geliyor olmamız bizim ayrıcalığımız oldu. Bu anlamda onlara bugün bizlerle birlikte oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Bugüne baktığımızda yeni neslin olanakları çok daha fazla. Bizler için kariyer yolculuğu okuldan mezun olduktan sonra başlıyordu. Kariyerin ilk basamaklarından birisi, mesleği bilerek olanaklarını bilip tercih ederek başlamaktır. Zamanında bizler için bu şartlar yoktu, sizler daha şanslısınız. Beş yıl sonra nerede olacağım? 10 yıl sonra ne yapmak istiyorum? gibi bilinçli sorularla birinci sınıf itibariyle bizlere geliyorsunuz. O yüzden bu sempozyum gibi etkinliklerin sizlere çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Kariyer sadece çok büyük maddi kazançların sağlanması değildir.”

Gençlere seslenen Sempozyum Başkanı İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Esra Akın Orhan,  kariyer kavramının günümüzde artık farklı şekilde anlamlandırıldığına dikkat çekti. Doç.Dr. Orhan, “Sadece çok büyük maddi kazançların sağlanması, statüsü yüksek bir mesleğe sahip olmak gibi kariyer anlamlandırmaları artık günümüzde değişti.  Kariyer, herkesin yaşamına ait üstlendiği her rolün bir yaşam yolculuğudur. Hayatta olduğu gibi kariyer yolculuğumuzda da zorluklar çıkabilir. Yaşamı birer gerçeklik olarak gördüğümüzde kariyer yolculuğumuzun da aslında temellerini atmaktayız. Kariyer yaşamımızın her safhasında kendimiz olmaktır. Başkalarının kariyer yolculuğu değil, sizin kariyer yolculuğunuz sizin haritanız olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Birkaç nesil hemşire bir aradayız.”

Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Uzm. Hemşire Ebru Melek Benligül de birkaç nesil hemşireyi bir araya getiren etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Benligül, “Rol model gördüğümüz çok değerli hocalarımızla, kliniklerde sizlere iyi rol model olan profesyonel meslektaşlarımızla, hocalarımızın yaktığı meşaleyi geleceğe taşıyacak siz değerli genç öğrencilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. İzmir’in yeni nesil üniversitesinde, birden fazla nesil hemşire bir aradayız. Bu tarihi anı sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Umarın bugün yarınlarınıza dair bir umut olur.” dedi.

En eski sağlık malzemeleri bu sergide…

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr.Öğr.Üyesi Jülide Gülizar Yıldırım, sempozyum esnasında geziye açılan ve koordinatörlüğünü üstlendiği  ‘Sağlık Tarihi Sergisi’ hakkında bilgi verdi. Dr.Öğr.Üyesi Yıldırım, “Sağlıkla ilgili olayları tarihsel yaklaşımla kavratmak, öğrencilere sağlık tarihi bilinci kazandırmak, farkındalıklarını artırmak ve sağlık çalışanı olmanın sorumluluğunu taşıyabilmelerinde meslek bilinci kazanmalarında yardımcı olabilmek amacıyla Dekan Hocamız Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar; sağlık tarihi müzesi kurulmasını hedeflemiştir. Dekanımızın öncülüğünde çıktığım bu yolculukta, ilk başta birkaç fotoğrafı sergilemek isterken geldiğimiz nokta tahminlerimizin de üzerine çıkmış ve 100’ü aşkın sağlık malzemesine ulaşılmıştır. Fuaye alanında 1840 yılından 1970 yılına kadar çeşitli yıllarda kullanılmış malzemeler yer almaktadır.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum bölümüne geçildi. Öte yandan gün boyunca geziye açılan, ‘Sağlık Tarihi Sergisi’ tarih meraklılarının büyük beğenisini kazandı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin