Zeybekçi:Kimseyi işten çıkarmayacağız
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Zeybekçi:Kimseyi işten çıkarmayacağız

Facebook'ta paylaş
05/03/2019 , 10:37:18

1 Nisan’dan itibaren İzmir’in hizmetkar belediyecilik anlayışıyla tanışacağını vurgulayan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Ortaya söylentiler atılıyormuş. Büyükşehir ve şirketlerinde çalışan hiçbir kardeşimizin asla ve asla işinden edilmesi, maaşların düşmesi de söz konusu değildir” dedi.

Hak-iş Konfederasyonu’nun etkinliğine katılan Zeybekci, İzmir’in utanç veren, 21’inci yüzyıla yakışmayan problemlerle uğraştığını belirtti. İzmir’de aşı büyütmek, işi çoğaltmak, huzuru ve refahı artırmak gerektiğini ifade ederken Zeybekci, burada belediyeye düşen görevin organize sanayi bölgesi, serbest bölgeler, turizm bölgeleri gibi alanları belirleyip imar planlarına işlemek, gerekli altyapı ve üst yapıyı hazırlamak olduğunu dile getirdi.

Salondaki bir sendika üyesinin, yardım gerekçesiyle gecekondu bölgelerindeki evlere patates-soğan götüren belediye görevlilerinin “evlerinizi yıkacaklar” diyerek algı oluşturmaya çalıştıklarını aktarması üzerine Zeybekci şunları söyledi:

“Yaşamımızda üç altın kuralımız var; yalan söylememek, söylediği sözün her ne pahasına olursa olsun arkasında durmak ve emanete ihanet etmemek, ettirmemek. Vatandaşımız şundan emin olsun ki kentsel dönüşümde hak sahiplerinin onay verdiği, mutlu olduğu projeler üreteceğiz. Zeybekci gelecek maaşlar düşecek, personel işten çıkarılacak söylentileri yayılıyormuş. Büyükşehir ve şirketlerinde çalışan hiçbir kardeşimizin asla ve asla işinden edilmesi söz konusu değildir. Maaşların düşmesi de söz konusu değildir. Yalan, dolan, iftirayla siyaset yapılmaz. Şehir elden gidiyor, niyetleri hizmet değil.”

 

NİYE BEKLEDİNİZ

 

Seferihisar’ın Orhanlı mahallesinde zarar gören  ve ulaşıma kapatılan köprünün onarımının yapılarak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli mercilerle iletişime geçtiğini hatırlatan Zeybekci, “DSİ ekiplerinin bölgeye giderek çalışma başlatması üzerine hemen ardından belediye ekipleri de mahalleye gitmiş. 1.5 aydır neyi  beklediniz, niye çözüm üretmediniz” diye konuştu.

 

ÜNİVERSSİTEDE SÖYLEŞİ

 

Ege Üniversitesi İşletme Topluluğu’nun “İzmir ve Ekonomi Söyleşisi” etkinliğine katılan Zeybekci, öğrencilere değişen dünya ve ticaret anlayışı hakkında bilgiler verdi, gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanması ve girişimcilik yönlerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Elektronik ticaretin çılgın bir dalga gibi geldiğini belirten Zeybekci, “Yakında tüm ürünlerimizi e-ticaret üzerinden temin etmeye başlayacağız. Dünya böyle bir değişime giderken, dünyanın satın alma gücünün yüzde 60’ına 3 saatlik uçuş mesafesindeki Türkiye çok avantajlı, Türkiye’nin de en avantajlı kenti İzmir. Artık dünyada ülkeler yarışmıyor şehirler yarışıyor. Şehirler avantajlı yönlerini öne çıkarmalı ve buna göre planlamasını yapmalı, yatırımcıyı çekmek için gerekli çalışmaları hayata geçirmeli” dedi.

 

….

 

BAYINDIRDA COŞKU SELİ

Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte Cumhur İttifakı AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Uğur Demirezen’in proje tanıtım etkinliğine katıldı.

Bayındır ilçe merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk bayrakları taşıyan kalabalık tarafından sloganlarla karşılanan Nihat Zeybekci, gösterilen ilgiden dolayı alana girmekte zorlandı. Vatandaşların talebi üzerine bol bol fotoğraf çektiren Zeybekci, yaptığı konuşmada 1 Nisan’da başlatacakları hizmet seferberliğiyle İzmir’in kaybettiği yılları kazandıracaklarını bildirdi.

Verdikleri sözleri unutan kişiler olmadıklarını vurgulayan Zeybekci, İzmir gibi yaradılıştan güzel bir şehrin çöpüyle, kanalizasyonuyla, bozuk-çamurlu yollarıyla, yağmurlarda taşan lağım sularıyla andırmaya kimsenin hakkının bulunmadığını söyledi.  

“Bayındır’ı 21’inci yüzyıla yakışan hale getirmek borcumuz” diyen Zeybekci, üreticiyi destekleyecek belediye şirketi sayesinde ilçe ürünlerinin katma değerinin yükseleceğini belirtti. Projeleri ve hayata geçirecekleri sürelere ilişkin bilgi aktaran Zeybekci, “Bayındır’daki gençlerimizin çocuklarımızın eksiği ne? Bir yıl içinde buraya kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapacağız. İzmir’in tamamında, en ücra köyünün yolunda dahi çukur kalmayacak. İzmir’e yakışmayan çöp, çukur, çamur ve çarpık yapılaşma  sorununu yani 4Ç’yi gündemden çıkaracağız. İzmir’in gündeminde Bayındır’ın çiçeği olacak” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da telefonla bağlanarak Bayındırlılara seslendi, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin