Selvitopu CHP Limontepe seçim bürosu açılışına katıldı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Selvitopu CHP Limontepe seçim bürosu açılışına katıldı

Facebook'ta paylaş
05/03/2019 , 10:26:33

Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran Karabağlar Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, Limontepe’de seçim bürosu açılışına katıldı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın da katılımıyla gerçekleşen açılışa, CHP Karabağlar ilçe yöneticileri, CHP Karabağlar meclis üyesi adayları, kadın ve gençlik kolu üyeleri, partililer ve vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Hak, hukuk yerinde teslim edilecek

Selvitopu yaptığı açılış konuşmasında, rantçı anlayışa karşı olan bir yönetim anlayışı içerisinde olduklarını ifade ederek, Karabağlar’da en önemli sorunun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizdi. Selvitopu, kentsel dönüşüm yerine “Riskli Alan” ifadelerinin kullanılmasının yanlış olduğunu sözlerine ekleyerek, “Riskli alan sözüyle sanki bölgede bir tehlike varmış gibi gösteriyorlar, bunların hepsi bilinçli. Kentsel dönüşümü öğrenecekseniz, buyrun gelin Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kensel dönüşümü görün. Halkla nasıl uzlaşılırmış, hak hukuk nasıl teslim edilirmiş, insanların komşu tercihine kadar hakları nasıl teslim edilirmiş görün. Başka yerde ne arıyorsunuz? Türkiye’nin başka yerlerinde insanlar yerlerinden yurtlarından koparıldılar, bir daha o alanlara gidemediler. Bu, Türkiye’nin birçok kentinde oldu, ama biz Karabağlar’da buna müsade etmeyeceğiz, herkes yerinde kalacak, yerinde dönüşüm uygulanacak, hak, hukuk yerinde teslim edilecek” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde 2012 yılında riskli alan ilan edilen bölgelerde hiç bir proje üretilemediğinin altını çizen Selvitopu, “7 yıldır hiçbir proje üretemediz de bundan sonra mı üreteceksiniz? Kaldırın riskli alanı ya da Belediye Kanunu 73.maddesine göre yetki verin, biz burada vatandaşımızla, insalarımızla oturur uzlaşı içerisinde çözeriz. Bu göreve Karabağlar Belediyesi de hazır,  İzmir Büyükşehir Belediyesi de hazır” dedi.

Şimdiye kadar neredeydiniz?

Karabağlar Kaymakamlığı önündeki başlanıp tamamlanamayan yapıyı hatırlatan Selvitopu, “Kaymakamlık önünde bulunan bir çukur var. Bu iktidar 17 yıldır iktidarda ve oraya hiçbir şey yapmadılar. Şimdi konuşuyorlar, Tarım Bakanı gitmiş Kavacık’ta konuşuyor. Kavacık’ta bizim kurdurduğumuz kooperatifte kahvaltısını yaptı. Bizim örgütlediğimiz, bizim sahip çıktığımız ve bizim atölye açtığımız yere gittiler, neredeydiniz şimdiye kadar? Kaymakamlık önündeki alanın altı otopark,  üstü meydan olmasını istiyoruz. Orası devletin malı, orada hastane var, kaymakamlık var, iller bankası var. Otopark ihtiyacı var,  büyük trafik sorunu var. Buyrun İzmir’den yanaysanız, Karabağlar’dan yanaysanız,  altını otopark yapın, üstünü meydan yapın. Ya da siz yapamıyorsanız bize verin Büyükşehir’e verin, Karabağlar Belediyesi’ne verin biz yapalım. Halkın kullanımına sunalım. Kentleşme, insana değer verme böyle olur” dedi.

İnsana değer veren anlayıştayız

İnsan odaklı çalışmanın önemine değinen Selvitopu, “Biz rantı öne alan bir anlayışta değil,  insanı öne alan bir anlayıştayız. Çünkü her işin odağında insan olması gerektiğine inanıyoruz. İnsanı rahatlatacak, insanın yaşamını kolaylaştıracak işlerde biz varız. Onu da ancak biz yaparız, Cumhuriyet Halk Partililer yapar, sosyal demokratlar yapar” diye konuştu.

Selvitopu konuşmasının sonunda, “31 Mart’ta hep beraber kol kola yeni bir baharı karşılayacağız, Mart’ın sonu bahar” dedi.

Yine 6 oklu bayrak dalgalanacak

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da yaptığı konuşmada , “Karabağlar halkının rahatlıkla cüzdanını emanet edebileceği bir Belediye Başkanı var” diyerek Muhittin Selvitopu’na yerel seçimlerde destek istedi. Arslan, “15 yıl boyunca İzmir’in hakkını hukukunu koruyan Aziz Kocaoğlu’ndan bayrağı alıp Tunç Soyer’e devredeceğiz ve gene Büyükşehir’de 6 oklu bayrak dalgalanacak.” dedi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar’da seçimi açık farkla alacaklarını belirterek, çalışmalarda kapı kapı dolaşarak daha yüksek bir oyla yerel seçimin kazanılacağını belirtti.

Esnaf da ziyaret ettiler

Konuşmaların ardından Limontepe seçim bürosunun kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Açılış sonrasında CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız Limontepe’de bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, yerel seçimlerde destek istedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin