Adayların seçim kampanyaları ve bir düzeltme!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Adayların seçim kampanyaları ve bir düzeltme!

Facebook'ta paylaş
07/12/2020 , 11:40:13 Hit: 473

Yerel seçimlere artık sayılı bir zaman dilimi kaldı. Belediye başkan adayları ve beraberinde meclis üyesi adayları seçim çalışmalarında deyim yerindeyse vites arttırdı.

Başkan adayları yoğun bir tempo ile seçmenlere ulaşmak için var güçleriyle çalışıyorlar.

Gaziemir özelinde de durum aynen böyle!

Gaziemirliler ilk kez ittifakların ortaya çıkardığı adaylar ile seçime kendi başlarına girecek olan partilerin adaylarını dikkatle izliyorlar.

Tekrar etmekte yarar var.

Gaziemir’de halen yerel iktidar konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti seçimlere ortak giriyorlar. CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda Millet İttifakı’nın ilçedeki ortak adayı olarak yarışıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi seçimlere ortak giriyorlar. Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz Cumhur İttifakı’nın ilçedeki ortak adayı olarak yarışıyor.

Burada yeri gelmişken bir düzeltme de yapmak istiyorum. Yerel Haberci Dergisi’nin son sayısı olan Şubat 2019 sayısında sehven bir yanlışlık oldu. Derginin 6.sayfasında seçimlerle ilgili haberimizde kullandığımız fotoğraflarda aday isimlerinde gözden kaçan bir hata sonucu; Nazmi Yılmaz’ın adı yerine Halil Arda’nın adı yazılmış. Söz konusu fotoğraf altındaki adlar; Nazmi Yılmaz ve Halil Arda olacaktı. Düzeltiriz ve bu hatadan dolayı sayın Nazmi Yılmaz’dan ve sayın Halil Arda’dan özür dileriz. Olmasını arzu etmediğimiz bu hatadan dolayı Gaziemir kamuoyundan da ayrıca özür dileriz. Burada hiçbir kasıt bulunmadığının altını bir kez daha çizerken bu durumu kullanmaya çalışan kişilere de itibar edilmemesi gerektiğini ifade ederiz.

Gaziemir’de ittifakların yanı sıra seçimde kendi belediye başkan adaylarıyla yarışan partilerde bulunuyor. Vatan Partisi Cumhur Işık Atabay ile Demokrat Parti Bayram Biçici ile Saadet Partisi Ömer Çağlar ile Türkiye Komünist Partisi Filiz Tofan ile ve Bağımsız Türkiye Partisi Hülya Özyer ile Gaziemir’de yarışa katılıyor.

Yukarıda ifade ettiğimiz ittifaklar ve partiler belediye başkanlığı yarışının yanı sıra listeleriyle belediye meclis üyeliği seçiminde de ayrıca yarışıyor.

Halkların Demokrasi Partisi ve Büyük Birlik Partisi Gaziemir özelinde yalnızca belediye meclis üyeliği seçimlerinde listesiyle yarışıyor.

 

Aday çalışmalarına gelince;

Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olan Nazmi Yılmaz oldukça renkli bir kampanyası ile dikkat çekiyor. Mahalle çalışmaları ve artık kanıksanan seçim rutinin de biraz dışına çıkarak mesajını etkin bir şekilde verme çabasını ortaya koyuyor. Yılmaz’ı sabahın altısında, duraklarda otobüs bekleyenlere sıcak çay ve salep ikramı yaparken bir başka gün ise minibüsün direksiyonuna geçerek pirenlike servis yaparken bulabiliyorsunuz. 2009 seçimlerinde de adaylık deneyimi elde eden Yılmaz yıllar sonra yeniden seçmene mesaj verebilmek adına her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor.

 

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’da 2009 seçimlerinde aday olarak yarışmasa da partisinden aday adayı olarak seçim atmosferini solumuştu. Halil Arda eşi Deniz Arda ile birlikte farklı bir kampanya yürütüyor. Rakibi Yılmaz’a göre adaylığı daha geç açıklanmış olan Arda seçim kampanyasını bir yandan seçim bürosu açılışları diğer yandan esnaf, pazaryeri, ev ve kahve toplantılarıyla yoğun olarak sürdürüyor.

Her iki ittifak adayı da liderlerinin aksine seçimi Gaziemir özelinde tutmaya gayret gösteriyor.

Gaziemirlilerde seçimin havasına yavaş yavaş girmeye başladılar. Havalarında biraz iyileşmesiyle seçimlerin nabzını biraz olsun hissetmek isteyen ilçe sakinleri soluğu kahvelerle çevrili Abdullah Arda Meydanı’nda alıyorlar.

İlçe genelinde şu ana kadar seçim nedeniyle nahoş bir olay olmadığı gibi adaylar kampanya tanıtımlarında görüntü ve çevre kirliliği de yaratmamak adına hayli dikkatli, özenli davranıyorlar.

 

 

 

 

   

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08 Hit: 473
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09 Hit: 473
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48 Hit: 473
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42 Hit: 473
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14 Hit: 473
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29 Hit: 473
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin