Gaziemir’in sanatta da bir Umut’u var
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Gaziemir’in sanatta da bir Umut’u var

Facebook'ta paylaş
28/02/2019 , 10:22:20

İzmir’in ilçeleri arasında sosyal ve kentsel yaşamda kalitesini her geçen gün arttıran ilçeler arasındaki yerini alan Gaziemir’de bu durum yapılan etkinliklere de yansıyor.

İlçedeki kültürel ve sanatsal etkinliklerde Gaziemir Belediyesi resmi kurum olarak öncü olurken, Seydiköylüler Derneği başta olmak üzere bir çok sivil toplum ve özel kuruluşlarda bu sürece olumlu katkı sağlıyor.

Gaziemir’de uzun yıllardır faaliyette bulunan Özel Umut Müzik Kursları’ da ilçenin sanatsal yöndeki ilerleyişinde adeta bir başat rol üstleniyor.

Umut Müzik’in kurucusu ve Bağlama üstadı Nusret Taşçı gerek kursiyerleriyle gerekse Seydiköy’e yönelik iki güzel bestesiyle geçmiş kültürü sanatınla günümüze yansıtıyor.

Nagihan Uyanıker’in Seydiköy şiirini notalara döken Nusret Taşçı şimdi de sözleri ve bestesi kendisine ait Seydiköy Treni ile kent kültürüne kalıcı bir iz daha bıraktı.

Gaziemir’deki ilk yerleşim olan Seydiköy’de kasaba sakinlerinin ilk yıllarda İzmir merkezine ulaşımını sağlayan Seydiköy – Alsancak treni hattı geçmişte bıraktığı anılar dimağlardaki yerini koruyor. Erkek, kadın İzmir Alsancak bölgesindeki fabrikalara taşıyan Seydiköy Treni’ni ve bıraktığı duyguları günümüzle buluşturmak isteyen usta mahalli sanatçı Nusret Taşçı yeni bestesini tüm Seydiköylüler’e ithaf ediyor.

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonu’nda kendi kurduğu Umut Müzik Kursu Kurisyer Öğrenci ve Öğreticileri tarafından ilk kez seyirci önünde icra edilen Seydiköy Türküsü oldukça beğeni topladı. Keman, Gitar ve Bağlama eşliğinde çalınan parça Ozan Soyumert tarafından seslendirildi. Eser Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’in de aralarında bulunduğu izleyicilerden gelen yoğun istek ile bir kez daha icra edildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kursiyerlerini Gaziemirlilerle buluşturan Umut Müzik ilçedeki sanatın gelişmesine verdiği katkıyı bir kez daha ortaya koydu. Gece boyunca piyano, keman ve gitarların vurduğu notalar Nazım Hikmet Salonu’na ve oradan Yerel Haberci’nin yaptığı canlı yayınlarla Gaziemir’in her noktasına yayılarak gök kubbede bir hoş seda oluşturdu.

Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz, aralarında Metin Taşkın, Selahattin Şahin’in de bulunduğu Ak Parti meclis üyesi adayları ve CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’ya vekalet eden CHP meclis üyesi adayları İzel Zenginobuz, Cemal Çalışkan ve CHP Gaziemir Belediye meclis üyesi Emin Aksoy Umut Müzik gecesine katılan siyasiler arasındaydı.  

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin