Hocalı katliamı kurbanları Karabağlar’da anıldı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Hocalı katliamı kurbanları Karabağlar’da anıldı

Facebook'ta paylaş
Ermeni birliklerinin 26 Şubat 1992'de Hocalı’da yaptığı katliamın kurbanları, Karabağlar’da iki yıl önce açılan Azerbaycan Karabağ Hocalı Anıtı önünde anıldı. Anma töreninde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bu katliamı yapanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.
27/02/2019 , 08:55:49

Karabağlar Belediyesi tarafından iki yıl önce açılan “Azerbaycan Karabağ Hocalı Parkı” girişindeki Hocalı Katliamı Anıtı önünde, katliamda yaşamını yitirenler anısına bir tören gerçekleştirildi. Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı,  Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Teşkilat Başkanı Gürsel Özdemir, Karabağ Gazisi Dr. Agil K. Memedov, İyi Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katliamı yapanları lanetliyoruz

Anma töreninde konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, Hocalı’da masum sivillerin hunharca katledildiğinin altını çizerek, “27 yıl önce savunmasız, günlük yaşamlarını sürdüren insanlar birileri tarafından katledilmişlerdi. Bu katliamı bir ülke yapmıştır. Savunmasız insanları öldürmek cinayettir. Orada ellerinde hiçbir silah olmayan insanlar silahlı güçler tarafından katledilmişlerdi. Öncelikle bunu yapanları şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. O katledilenlerin içinde bildiğimiz kadarıyla 116 kadın, 83 çocuk, 70 yaşlı insan var. Verilen rakam 613 kişi orada maalesef hunharca katledilmiştir. Bu acıları hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız ki insanlık bunlardan ders alsın. Maalesef dünyada bazı olayları çok büyüten ülkeler, böyle olaylarda sus pus oluyorlar. Yeterince bu konuları dillendirmiyorlar.

Bizler Karabağlar Belediyesi olarak her yıl Hocalı katliamını unutturmamak adına da bu anma toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Ne için? Bir daha böyle acılar yaşanmasın diye. Bir daha çocuklar katledilmesin diye. Yaşlılarımız, gençlerimiz, kadınlarımız katledilmesin diye bunları yapmak zorundayız” dedi.      

Hocalı günümüzün Kerbela’sıdır

Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı da Başkan Muhittin Selvitopu’na gösterdiği duyarlılık için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bu konudaki duyarlılığın genişletilmesi için çaba sarf edeceklerini dile getirdi. Ambarcı, “Hocalı günümüzün Kerbela’sıdır. Günümüz yezitlerinin yaptığı bir katliamdır” dedi.

Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Teşkilat Başkanı Gürsel Özdemir ise Başkan Selvitopu’nun, Karabağlar adına Azerbaycan halkının acısını paylaşıp Azerbaycan adını bu park ve anıtla burada yaşattığı için kendisine müteşekkir olduklarını ifade etti. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tür abideler bizim için bir tesellidir.  Ama çözüm değildir. Çözüm TBMM’nin Karabağ’da Hocalı’da yaşananları katliam olarak değil soykırım olarak tanımasıdır.”

Törende, Hocalı katliamından kurtulanlar adına konuşan Karabağ Gazisi Dr. Dr. Agil K. Memedov da dünyanın önde gelen ülkelerinin Hocalı katliamına duyarsız kaldığına işaret ederek, bu duruma ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar Hocalı Katliamı Anıtı’na karanfiller bıraktı.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin