Seydiköy’den Gaziemir’e prömiyeri ayakta alkışlandı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Seydiköy’den Gaziemir’e prömiyeri ayakta alkışlandı

Facebook'ta paylaş
Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği oyun izleyenler tarafından çok beğenildi. Oyun (21 Şubat 2019 Perşembe) yarın akşam Gaziemir AKM’de bir kez daha oynanacak.
25/01/2020 , 23:29:01

Gaziemir’in ilk yerleşim kültürü olan Seydiköy’ü gelecek nesillere aktarma adına kurulan Seydiköylüler Derneği gerçekleştirdiği etkinliklerle bu amacında hayli yola alıyor.

Dernek faaliyetlerinden biri de bünyesinde oluşturduğu amatör tiyatro topluluğunun Seydiköy yaşantısını günümüze aktarmak!

Abdülkadir Özalp’in kaleme aldığı Seydiköy’de Eski Yaşam ve Seydiköy’den Gaziemir’e adlı oyunlar geçmişte kalan kültürleri bir kez daha bugüne taşıyor.

Mübadele dönemi sonrasında kendilerine yurt edindikleri Seydiköy’de yaşanılanların anlatıldığı dönemi içeren Seydiköy’de Eski Yaşam adlı oyundan sonra Abdülkadir Özalp bu kez de 1970’lerin yaşantısını anlatan Seydiköy’den Gaziemir’e adlı oyunu yazdı. Gaziemir Belediyesi Kültür Sanat Bölümü sorumlusu Mustafa Kurağ’ın yönettiği oyun beş aylık bir çalışmanın ardından izleyicileriyle buluştu.

Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’ndeki prömiyere Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’inde aralarında çok sayıda davetli katıldı. Davetliler arasında CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de katılan davetliler arasındaydı.

Tütün tarlalarında artık çalışmak istemeyen gençlerin büyüklerine itirazlarının konu edildiği repliklerin yanı sıra meydan kahvelerinde köylülerin diyaloglar, kadınların tütün dizdikleri esnada yaptıkları dedikodular ve Muhacir oğlan ile Pomak kızının “isteşmeleri” yine izleyenleri adeta kırdı geçirdi.

Ayakta alkışlanan gösteri sonrasında birer teşekkür konuşması yapan Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Suvari ve Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez emek verenleri tebrik etti, başarılarının devamını diledi.   

Seydiköy’den Gaziemir’e adlı oyun (21 Şubat 2019 Perşembe) yarın akşam bir kez daha Gaziemir AKM’de sahnelenecek.

SEYDİKÖYDE ESKİ YAŞAM TİYATRO OYUNU

  

 

Gaziemir li
21/02/2019 , 07:37:08
Aaaaa
Hakan süvari belediye başkan adayı olamadı \r\nEn çok ona destek veren Halil İbrahim abisini de sattı gitti \r\nBelediye başkanı olamadım ama bari tiyatroda olayım dedi :) \r\nYa aydın tuluye ne demeli yıllarca herşeyi en destek verdi Halil İbrahim dostu arkadaşı ama ilk virajda sattı gitti ama ne oldu \r\nAydın tülü ye güle güle yazık ettiniz kendinizede Halil İbrahim kardeşime de \r\nGaziemir ede CHP yede \r\nYazık Yazık Yazık

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin